Boeken

boeken

Boeken, ik ben er gek op. Ik lees al zolang ik me kan herinneren. In mijn slaapkamer had ik een plankje met boeken, niet veel maar een paar en wat was ik daar trots op. Ze waren van o.a. van Floortje en het praathoedje en ze staan netjes opgeborgen in een doos op zolder nu en ook wiplala zit ertussen en die heb ik meerdere malen gelezen. Ik leende het meest wat ik las bij de bibliotheek. Ik had een systeem om te kiezen wat ik ging lezen in het vak van de letter Z of de letter K dan moest ik al deze boeken gelezen hebben en dan mocht ik een ander vak kiezen. Nog steeds heb ik niet alles gelezen wat ik toen had willen lezen. Er zijn zoveel boeken die goed zijn om te lezen.

In mijn schoolperiode werd het lezen minder, de verplichte boeken namen het leesplezier weg. Ik had één favoriet wat ik meerdere malen leende bij de bibliotheek tot het moment dat het boek er niet meer was. Mijn favoriet was toen Modellen vallen niet uit de hemel en gelukkig staat hij sinds een paar jaar nu ook in mijn kast. Toen ik naar het Grafisch Lyceum ging veranderde het lezen weer want ik nam een abonnement op de bibliotheek in Rotterdam. Je mocht tien boeken meenemen en dat deed ik vaak ook. Van Disney’s waarin alles werd getoond hoe het gemaakt was tot romans en ik was ook vaak te vinden op de jeugdafdeling omdat jeugdboeken gewoon te fijn zijn om te lezen.

Eenmaal afgestudeerd leende ik via mijn moeders bibliotheekpasje in de bibliotheek in het dorp. Wat ik wilde lezen hadden ze vaak niet dus kocht ik de boeken of vraagde ik ze voor mijn verjaardag en kreeg ik ook boekenbonnen. Van een van die bonnen kocht ik mijn eerste boek van Jill Mansell. Ik was verkocht, ik ontdekte de chicklits en nu heb zelfs de hele Jill Mansell serie staan. Door dit boek raakte ik weer helemaal in de ban van lezen.

Onder de tab boeken vind je mijn gelezen boeken per jaar gesorteerd. De meeste hebben een link naar hun recensie.

Heb je nog leuke tips dan hoor ik ze natuurlijk graag.

Leuk dat je een reactie achter laat