zalm

Food ♥ Zalm met een knapperige korst

Het is echt heel lang geleden dat ik een recept deelde op mijn blog. Ik deelde geen recept omdat ik niks echt lekkers tegen was gekomen. Maar we hebben een heerlijk recept gevonden met zalm. Zo lekker dat we het al vier keer gemaakt hebben en daardoor heb ik er ondertussen mijn eigen draai aan kunnen geven.

Het fijne van dit recept is dat het heel gemakkelijk is en dat het enige wat lang duurt de aardappels zijn maar voor de rest sta je niet lang in de keuken. Voor mij de perfecte combinatie; lekker eten maar niet lang in de keuken staan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 4 theelepels honing
  • 30 gr vers broodkruim
  • 55 gr fijngehakte pecannoten
  • 2 zalmfilets (ongeveer 120 gram per persoon totaal)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 citroen
  • 4 middel grote aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte kaas
  • boter
  • olie
  • peentjes
  • suiker
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Het fijne is dat alles in de oven moet en op dezelfde temperatuur. Leg een vel bakpapier op je ovenplaat en leg deze alvast klaar op het aanrecht.

Schil de aardappels en snijd ze in, niet helemaal door want de aardappel gaat in zijn geheel zo de oven in. Snij de knoflook in smalle plakjes en stop per aardappel drie tot vijf plakjes tussen de aardappel. Dit beoordeel je op hoe lekker je de smaak van knoflook vind. Bestrooi de aardappels met peper en zout. Leg de aardappels op de bakplaat, schenk er een klein beetje olie overheen en leg er een stukje boter op en doe ze voor 50 minuten in de oven.

Ondertussen kan je alvast de rest voorbereiden.

Schil de peentjes en snijd ze in dunne plakjes. Zet een pannetje met water op. Wanneer deze kookt doe je voor 5 minuten de peentjes erin. Na 5 minuten haal je de peentjes uit de pan en laat je ze uitlekken.

Leg de twee zalm stukken op een snijplank en bestrooi ze met wat zout en peper. In een schaaltje meng je de gesmolten boter met de mosterd en de honing. Bestrijk de zalm met het mosterd-honingmengsel. Als je geen broodkruim hebt rooster je een boterham en verpulver je die. Meng de broodkruim met de kleine stukjes pecannoten en bestrooi hiermee de bovenkant van de zalm.

Na 50 minuten haal je de ovenplaat uit de oven. Bestrooi de aardappels met wat geraspte kaas. Je legt de zalm erbij, leg de peentjes erbij en bestrooi die met wat suiker en een paar druppels honing. Doe een klein beetje citroen sap over de zalm en doe de partjes citroen mee in de oven.

De bakplaat gaat voor ongeveer 10 minuten weer in de oven. Deze tijd is gebaseerd op een zalm van ongeveer 2,5 cm hoog.

Zo heb je een heerlijke gezonde maaltijd en die heel gemakkelijk is.

Eet smakelijk

 

Bewaren