Food - De smaak van December - IJscadeautjes

Food – De smaak van December – IJscadeautjes

De maand december staat in het teken van sinterklaas en kerst, eten en cadeautjes, open haard en sneeuw. Het boek de smaak van december heb ik dan ook weer uit de kast getrokken en ik ben begonnen met een toetje. Heel simpel maar wel erg leuk en december.

Ik eet niet vaak toetjes maar dit toetje is erg makkelijk en leuk om te maken. IJscadeautjes zijn gemaakt van ijs en speculaasjes meer heb je niet nodig.

Food - De smaak van December - IJscadeautjes

Ingrediënten voor 4 personen

1 bak ijs naar keuze
16 kleine speculaasjes op 8 grote speculaasjes
8 stukken gekleurd lint (dit keer niet gebruikt aangezien we ze gelijk opaten)

Voorbereiding

Haal het ijs 10 minuten van te voren uit de vriezer.
Leg de helft van de speculaasjes met de platte kant naar boven. Leg op elk speculaasje een bolletje ijs. Dek het ijs af met een speculaasje en druk deze zacht aan. Niet te hard anders breekt het speculaasje. Om ieder ijsje strik je een lint en je legt ze voor een uur in de vriezer.

Serveren

10 minuten voor het serveren haal je ze uit de vriezer zodat ze bij serveren direct gegeten kunnen worden.

Een makkelijk en heerlijk december toetje die iedereen kan maken.