Handletter

Lee Suttey – Handletter workshop

Handletteren is verslavend. Nee dat is niet de eerste keer dat ik het zeg en ik blijf het zeggen. Op het Grafisch Lyceum zo ongeveer 13 jaar geleden was ik al veel met letters bezig. Letters in alle vormen en maten, illustraties van letters en allerlei andere manieren. Deze lessen vond ik altijd erg leuk. Het waren al een soort van Handletter lessen. Tegenwoordig ben ik alleen nog digitaal met letters bezig maar gelukkig door dit fijne boek Handletter workshop vaak ook op een ontspannen en leuke manier in de avond uurtjes.

In ‘Handletterworkshop’ vind je meer dan 50 inspirerende en uitdagende opdrachten die je helpen bij het ontwerpen van je eigen handgetekende letterstijlen. Volg de aanwijzingen, laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en gebruik de schetspagina,s in dit boek om je eigen unieke lettertypes te creëren. Of je ze nu wilt gebruiken voor kaarten, posters, t-shirts of zelfs tatoeages, Handletterworkshop helpt je de perfecte handletters te ontwerpen. -Veel achtergrondinfo over de geschiedenis en herkomst van belettering als inspiratie voor je eigen werk. -Een perfecte balans tussen instructiepagina s en witruimte om te oefenen. -Landscape formaat geeft volop ruimte om te schetsen en te ontwerpen.

Handletter Workshop van Lee Suttey vind ik echt een super leuk werkboek. Ik ben er nog lang niet klaar in maar ga jullie wel vertellen wat ik van dit werkboek vind. Het formaat is ideaal vooral omdat dit ook een werkboek is en dan is landscape gemakkelijker dan staand. Je hebt genoeg ruimte om een creatie te maken. De vormgeving van het boek is leuk, heel speels en passend bij de uitleg en de opdracht die je krijgt.

Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken; Wat je nodig hebt, beginnen, letteranatomie, letterstijlen, retroletters, futuristische letters, decoratieve letters, grappige letters, je letters gebruiken, letterbronnen en over de auteur. Veel verschillende stijlen komen aan bod en dat is leuk want zo leer je niet één stijl maar meerdere en kan je kijken wat er het beste bij jouw of jouw doeleinde past. Bij elke stijl krijg je uitleg, wat houd de stijl in, wanneer of waarvoor worden ze gebruikt en hoe maak je ze. Naast creatief bezig zijn krijg je informatie waarover je bezig bent, je leert wat over typografie. Niet alleen maar doen maar ook kijken en leren. Zelfs kijken bij andere illustratoren want in het boek komen een aantal letterkunstenaars voorbij en natuurlijk heb ik een aantal even opgezocht om te kijken wat ze allemaal doen.

Genoeg woorden, ga gewoon lekker dit boek kopen en aan de slag. Ik heb al een aantal creaties gemaakt. Nog een enorm pluspunt is het papier. Fineliners drukken niet door dus je kan het echt als een werkboek gebruiken. Veel boeken is dit echt niet mogelijk en zie je aan de andere zijde wat je gedaan hebt op de andere kant. Hier kan je gewoon met je fineliner je letters optimaliseren.

Wil je ook meer handletteren en verschillende manieren proberen? Koop dan voor €14,99 bij bol.com Handletterworkshop (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBCN