street cat

Movie time; A street cat named Bob

Al heel lang staat op mijn verlanglijstje om te lezen Bob de straatkat. Nee ik heb hem nog steeds niet gelezen. Gelukkig kan daar binnenkort verandering in komen want Rianne heeft het boek sinds kort. Ja die mag ik dan natuurlijk wel een keertje lenen. De film die heb ik intussen al wel gezien. De film over Bob en James Bowen een waargebeurd verhaal.

Waar gaat A Street Cat Named Bob over?

Na een moeilijke jeugd, heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Wanneer Bob echter weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant en via Youtube filmpjes worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen.

Wat vond ik van deze film over een kat en een man?

Wij zijn katten liefhebbers. Dat was je misschien al wel opgevallen. Wij hebben zelf acht rode lieverds en een film over een rode kat dat valt dan al gauw in de smaak. Ja acht! Donder, Mevrouw Mieps, Dibby, Dikke Beer, Binkey en Rebel (Meneer snormans). Maar echt deze film was echt super mooi en leuk om te kijken. Het verhaal is zo mooi, hoe een kat je kan helpen je leven weer op de rails te krijgen. Hoe snel je houden je verantwoordelijk voelt voor zo’n klein rood beestje. Ik ben heel blij dat ze Bob echt als kat neer hebben gezet en niet een kat die opeens praat of dat iemand voor hem praat zodat wij horen wat hij denkt. Nee het is echt een kat hij mauwt, eet, loopt, is lief. Het is een heel mooi verhaal en zelfs mijn ogen werden even nat aan het einde.

Een kat als Bob die overal met je mee kan dat zou toch geweldig zijn. Jammer dat ik dat niet durf en dat het niet kan maar anders zouden Donder en Mevrouw Mieps elke dag meegaan met me. Ik heb genoten van deze film en zal hem zeker nog een keer gaan kijken. Gedeeltelijk vind ik het jammer dat ik de film al gezien heb en het boek nog moet lezen, liever doe ik het precies andersom.

Van de film is natuurlijk een boek versie gemaakt A street cat named Bob. De dvd is hier nog niet te bestellen maar ik ben heel benieuwd of wij hier ook een versie krijgen met sjaal of etensbakje zoals ik ze al voorbij heb zien komen.

En kunnen onze katten ook even een high five gaan leren! Hoe cool is dat om te doen met je kat, gelukkig geeft Donder kusjes.

Foto’s via Facebook pagina

Bewaren