deepwater

Movie Time; Deepwater horizon

Vaker wil ik een film kijken die ik nog niet gezien heb. Te vaak zet ik de films aan die ik al ken. Vaak is het wel als achtergrond maar ongemerkt ga ik dan toch echt kijken. Er zijn nog zo veel films om te kijken en er komen natuurlijk nog heel veel films uit dit jaar die ik zeker wil zien. Laatst keek ik een film waar ik echt helemaal in zat. Explosies, spanning ja ik zat er helemaal in.

De film die we laatst gekeken hebben is Deepwater horizon. Een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De Deepwater Horizon was een boorplatform in de Golf van Mexico, in de territoriale wateren van de Verenigde Staten. Het was een offshore half-afzinkbaar platform, uitgerust met een dynamic positioning-systeem. Op 20 april 2010 vond op Deepwater Horizon een explosie plaats, waarbij elf bemanningsleden omkwamen. Blusboten konden het platform, dat in brand stond, niet meer redden, waarna het op 22 april zonk. Er ontstond een grote olievlek, die is aangeduid als de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis. De olieramp vormt een grote bedreiging voor het ecosysteem en de visserij van de Amerikaanse zuidkust.

Mark Wahlberg en Kurt Russel spelen de dappere mannen die vele levens aan boord redden tijdens de ergste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis. Het verhaal begint rustig, de mannen en vrouw nemen afscheid van hun familie en gaan richting het booreiland. Door het rustige begin krijg je wat mee van de personen hierdoor wordt het persoonlijker doordat je dingen weet van de hoofdrolspelers. Al gauw gaan er dingen mis en zit ik helemaal in de film. Ik zit op het puntje van mijn stoel. De effecten zijn echt mooi gedaan. Een aanrader om te kijken.

Welke films raad je mij aan om te kijken?

Bewaren