patriots

Movie Time; Patriots day

Het jaar dat ik echt serieus bezig was met hardlopen, mijn eerste wedstrijden liep, dat jaar gebeurde er in Boston iets afschuwelijks. 2013, zo ver weg maar ik kan het me nog zo voor me halen. We kwamen thuis ergens vandaan, nog even tv kijken voor ik naar bed zou gaan. Daar de beelden, het was net gebeurt. Twee uur later zat ik daar nog, te kijken naar de beelden.

Elke wedstrijd die volgde liet het me niet los wat er was gebeurt op maandag 15 april 2013 in Boston. In een mensen massa begeef ik me een aantal keer per jaar en dan denk ik er even aan, wat als…. maar nee we gaan verder want overal kan iets gebeuren. Wat er die dag gebeurde en de dagen daarop volgend daarvan hebben ze een film gemaakt; Patriots Day.

Wanneer bij de Boston Marathon twee explosieven afgaan begint voor politieagent Tommy Saunders (Mark Wahlberg) een race tegen de klok om de daders op te sporen voor zij opnieuw toeslaan. Terwijl hulpverleners de overlevenden bijstaan start het ijzersterke team van special agent Richard Deslauriers (Kevin Bacon), de commissaris van de politie Ed Davis (John Goodman) en Sergent Jeffrey Pugliese (J.K. Simmons) een bloedstollende klopjacht op de terroristen.

Wat vond ik van Patriots Day?

Patriots Day moest ik zien. Of het nu een goede of slechte film, een film vol actie of een documentaire zou zijn, ik wide hem per se zien. Is het een film waarbij je op het puntje van je stoel zit? Nee zeker niet, er waren een paar punten dat ik even in spanning zat maar verder weet je ongeveer waar het verhaal heen gaat. Het begin is vrij traag en je maakt kennis met best veel mensen. Dit is echter wel nodig want die mensen spelen allemaal een rol in het verhaal. Sommige stukken heb ik vol verbazing zitten kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Een kind ligt heel de dag en nacht op de straat, hij heeft het niet overleefd en moet blijven liggen. Een agent gaat er heel de tijd naast staan zodat het kind niet alleen is, echt zo mooi.

Hoe verder de film verloopt des te meer actie komt er want de klopjacht is geopend. En dan het einde. Ja het einde daar werden de ogen wel vochtig van. Drie jonge mensen kwamen om het leven. Talloze mensen moeten door het leven gaan zonder een been of zelfs twee. De boodschap die ze willen overbrengen is niet wees bang! Nee, leef en zorg voor elkaar, heb lief en help elkaar en dat is wat er steeds weer gebeurt. We zorgen voor elkaar.

Ik vind het zeker een aanrader een mooie film, Mark Wahlberg zet een goed personage neer en de vochtige oogjes aan het einde geeft wel echt aan dat ik er helemaal in zat en meeleefde.

Foto’s via Pathe

 

Bewaren