prince

Movietime; A christmas prince

De winter is de tijd om lekker om de bank te gaan zitten een film aan en lekker weg zwijmelen bij een heerlijke prince. Richting de kerst vind ik het dan ook lekker om een beetje in de kerststemming te komen met een kerstfilm. De echte klassieker Die hard en Home Alone houden we voor de kerst. Graag kijk ik dan films die ik nog niet gezien heb. 

Zo heb ik afgelopen weekend lekker een paar kerstfilms aan gezet. Misschien wel hele foute maar ze waren ook wel weer leuk. Als ik dan alleen thuis ben wanneer ik zo’n kerstfilm ga kijken dan kijk ik ook echt een film waarvan ik weet dat mijn vriend gaat zeiken over de film. Wees dus verstandig zet je vriend buiten de deur zodat jij lekker even naar een film kan kijken. De lijst met kerstfilms zocht ik door en daar kwam ik A christmas prince tegen.

A christmas prince is een Netflix original film, voor mijn eerste idee dacht ik dat het een Hallmark film was. Hallmark kerstfilms zijn altijd heel zoetsappig en het acteerwerk laat hier en daar ten wensen over maar graag kijk ik wel zulke kerstfilms, niet te moeilijk en gewoon lekker kijken zonder nadenken.

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.

Van deze film heb ik zeker genoten, het is beter dan de Hallmark films, natuurlijk is het voorspelbaar en toch vond ik het einde heerlijk. De kerst tint is in deze film verder niet heel hoog door het verhaal maar de sfeer is door de kerstevenementen, de sneeuw en versiering zeker aanwezig en het maakt het romantischer dan wanneer het in de zomer zou afspelen.

Heb jij voor mij nog leuke tips?