1 van 23

1 van 23 – De 23 van 2023

1 van 23 kan afgevinkt worden. De 23 van 2023 is een lijstje met 23 dingen, groot of klein die ik wil doen, leren of ondernemen in 2023. Nummer 1 van 23 kan ik al afvinken en dat kon al op zaterdag 7 januari. Velen andere dingen van het lijstje zullen nog wel even duren maar ik vind het wel leuk dat er al iets afgevinkt kan worden. 

We vinken nog maar net in het jaar 2023 nummer 1 van 23 al af. Wanneer ik deze blog tik is het precies een week later en klettert heel de dag al de regen uit de lucht. Mij krijg je nu echt niet naar buiten voor een wandeling. Met maar drie stappen naar de auto ben ik al zeiknat. Nee mij niet gezien. Wandelen doe ik voor mijn plezier en niet omdat het moet moet. Met wandelen vinkte ik nummer 1 van 23 af.

  • Stappen zetten maar dit keer met een aantal stappen per wandeling. Ik wil in één wandeling de 10.000 stappen halen en daar ben ik van overtuigd dat ik dat kan. Normaal verspreid ik dit aantal stappen over heel de dag maar ik wil gewoon naar buitenstappen en de 10.000 stappen aantikken als ik thuiskom.
10.000 stappen in één wandeling

Het was zaterdag 7 januari, we hoefden nergens heen en ik had weinig zin om iets te doen. Ik wist wel waar ik wel zin in had en dat was wandelen in de Krimpenerhout. Schoenen aan en gaan. Ik wandelde ongeveer 1,3 km toen ik een bord zag: Afgesloten. Dit pad wilde ik juist zo graag nemen want aan het einde van dit pad loop je recht op de surfplas af en dat is echt een mooi gezicht.

1 van 23

Even flink balen want dit vind ik zo’n mooi en fijn pad. Omkeren en dan kiezen. Ga ik naar huis of wandel ik via het dorp naar een mooi gebied. Ik koos voor het laatste en wandelde via de woonwijken het dorp uit, de natuur in. Niet langs de surfplas maar wel door de mooie omgeving ernaast. Langs prachtige bomen, begroeide stukken maar ook open weides. Ik wandelde en wandelde, ik had uren kunnen genieten maar helaas de boodschappen moesten er ook nog komen. Ik koppelde de ene kilometer aan de andere. Eenmaal in het dorp hoefde ik nog maar 1000 stappen om de 10.000 stappen in één wandeling te maken dus midden op het dorp heen en weer en hoppa daar was hij. 10.000 stappen in één wandeling 7,81 km.

Heerlijk om zo alleen even op pad te zijn in de natuur. Een plek waar ik al menig voetstap heb gezet. Nog te weinig wandelend maar al velen hardlopend. Wandelen in dit gebied is heel fijn al ben ik altijd el heel oplettend of er geen loslopende honden zijn. Honden en ik zijn niet de juiste combinatie.

1 van 23

Nu was het rustig, kwam ik weinig mensen tegen en zag de omgeving er prachtig uit. De volgende lange wandeling staat nog niet gepland maar die zal vast niet lang op zich laten wachten. Al wacht ik wel even tot het weer een beetje droger is. Ik weet al wel waar deze route heen zal gaan.