10 km loop Rotterdam

10 km loop Rotterdam

Afgelopen zondag was de 10 km loop in Rotterdam, op dezelfde dag als de marathon. Enorm veel mensen stonden aan de start en ik was daar één klein stipje van.

Samen met mijn moeder, zus en vriend ging ik richting Rotterdam. De auto parkeerden we achter Centraal Station en op Centraal Station ontmoette ik Jessica en Stefan en wachten we nog op Alyssa. Met zijn alle liepen we richting de startvakken, na nog wat aanmoedigingen van mijn publiek gingen wij het startvak in. Startvak C met in het startvak 1 wc, ja 1 wc, dus drie kwartier wachten tot je kan plassen en ja ik moest toch echt nog eerst want om nog meer als een uur te wachten zou mij niet gaan lukken. Terwijl we in de rij stonden begonnen de vakken al door te schuiven. Gelukkig kon ik al snel naar de wc en konden we bijna achteraan aansluiten. Van onze plek naar de start was 4 minuten en toen konden we gaan.

Tijn, Rianne en mama stonden aan de rechterkant en ze zagen me voorbij lopen. Op de wegen lopen waar je normaal met de auto rijd en dan ook nog eens in Rotterdam is zo enorm gaaf.Helaas zijn deze grote evenementen echt te groot om een pr te lopen, althans voor mij. Zoveel mensen, mensen die hard lopen, mensen die zacht lopen en mensen die wandelen. Plekken waar je stil moet staan omdat je er niet door kan en stil staan een paar meter voor de finish. Helaas had ik anders hopen te finishen maar Rotterdam was leuk.

Na het in ontvangst nemen van mijn medaille, een banaan, AAdrink en water kon ik opzoek naar mijn support team en toen ik ze zag waren er nog meer mensen. Thanks Mama, Rianne, Tijn, Jeroen, Sarah, Jos, Wesley en Loes dat jullie er waren en voor de lieve woorden.

Volgend jaar sta ik er weer en dan hoop ik wel over die finish lijn te kunnen sprinten en niet te wandelen doordat er zo’n grote file staat, want ja ik heb flink gebaald hiervan want die laatste paar honderd meter hoor je te knallen en te schitteren over de coolsingel.