2 van 23

2 van 23 – De 23 van 2023

2 van 23 kan afgevinkt worden. De 23 van 2023 is een lijstje met 23 dingen, groot of klein die ik wil doen, leren of ondernemen in 2023. Nummer 1 van 23 kon ik al afvinken op zaterdag 7 januari. Vlak daarna ben ik begonnen met een tweede ding die op de lijst staat en op 25 januari kon ik nummer 2 van 23 afvinken. Maar ik ben er nog niet klaar mee na één project. 

2 van 23

Nummer 2 van 23 is: Leren haken. Dit is iets wat ik al langer wil. Voor vrienden wilde ik een doekje maken voor hun kindje toen het geboren werd maar het lukte me gewoon niet. Op Tiktok zie ik zo veel moois verschijnen dat ik er echt mee aan de slag wil gaan. Gewoon simpel beginnen de basis onder de knie krijgen en niet al bij stap 20 willen zijn als ik stap 1 nog niet snap.

2 van 23

Bij de action hadden ze een setje haaknaalden in een kokertje. 6 haaknaalden voor € 1,99. Zelf heb ik haaknaalden van mijn oma. Ik heb de haaknaalden van mijn oma omdat ik van opa haar naaidoos heb gehad. Hier zaten alleen twee of drie maten in. Dus dit setje van de action is ideaal met zes verschillende maten. Daarnaast hele mooie kleuren heeft het setje, echt in de stijl van nu. Gelukkig hadden ze waar ik was een mooie kleur wol om mee aan de slag te gaan. Roze nam ik mee en het project waar ik mee begon was een haarband.

Eerste project

Mijn eerste project werd een haarband. Na heel tiktok afgestruind te hebben naar de fijnste uitleg ging ik aan de slag. De eerste opzet. Hoe lang moet het worden? Na een paar rijen zien dat het niet goed gaat. Afknippen en opnieuw beginnen en dan maar een andere uitleg zoeken op youtube en dan goed aan de slag gaan. Wat is haken fijn maar ook verslavend. Tijdens het tv kijken niet meer mijn telefoon pakken maar een haaknaald in mijn hand en het project waar ik mee bezig ben in de andere hand.

Mijn haarband is af. Hij is echt goed gelukt vind ik zelf maar hij is wat aan de grote kant. Wanneer ik mijn koptelefoon op heb is dat niet erg maar anders glijd hij heel makkelijk naar voren. Of ik er nog één ga maken? Waarschijnlijk wel zodat ik er één heb die strakker zit.

De volgende projecten

Na de haarband haalde ik meer bolletjes. Nam ik bij mama bolletjes van vroeger mee en volgde een muts met een plumpje, een jurkje voor een beer, een baby cadeau, een sjaal, een doekje en twee andere projecten zijn al gestart. Ja gestart maar niet verder mee gegaan. Heb echt allemaal ideeën maar het nadeel is dat sommige projecten ook mijn aandacht eisen en soms wil ik gewoon baan na baan wegwerken.

2 van 23 kan ik afvinken maar eens in de tijd zal ik een update plaatsen met de projecten waar ik mee bezig ben of die af zijn. Over haken valt nog genoeg te leren. Toen ik een hartje voor valentijn probeerde te maken kwam ik er totaal niet uit. Niet erg want er valt nog veel te leren en dat wil ik ook zeker doen.