2013 mijn fotografie

2013 mijn fotografie

Aan het einde van het jaar vind ik het erg leuk om terug te kijken op het jaar. Wat heb ik gedaan, wat heb ik geleerd en nog veel meer. Gisteren kon je al lezen over mijn hardloopjaar en vandaag over mijn fotografiejaar.

Dit jaar heb ik het aantal foto’s maken weer eens drie dubbel verbeterd (behalve de afgelopen maanden) maar wat wil je ook als je een week op vakantie gaat, een aantal shoots hebt en zoveel leuke momenten hebt om vast te leggen. Ze hoeven niet bijzonder te zijn maar soms die kleine dingen zoals Donder en Sweety die erg lief bij elkaar liggen is al een mooie foto waard.

Wat heb ik allemaal gedaan op fotografie gebied dit jaar.
Het afgelopen jaar heb ik veel gelezen over fotografie, gekeken naar foto’s die anderen hebben gemaakt, gekeken naar lessen van topfotografen zoals Sue Bryce via CreativeLIVE en ben ik naar 4 lezingen geweest bij Kamera Express. Alle tips die ik hieruit haal noteer ik in een boekje wat altijd in mijn fotografie tas zit.
Naast al dat leren ben ik natuurlijk ook heerlijk aan het fotograferen geweest. Zo heb ik dit jaar 8 shoots gedaan en heb ik op twee verjaardagsfeesten gefotografeerd. Elke shoot en elk feest leer ik weer iets bij hoe het beter kan.

2013 mijn fotografie

Mijn mooiste fotografie moment dit jaar.
Het moment dat ik mijn verjaardagcadeua kreeg was het mooiste fotografiemoment van het afgelopen jaar. Ik was stil, in tranen en wist niet wat ik moest zeggen. Een canon 60d krijgen voor mijn verjaardag was echt een super mooi cadeau en tot op de dag van vandaag ben ik daar nog steeds erg blij mee.

De mooiste foto die ik maakte dit jaar.
De mooiste foto vind ik de moeilijkste vraag die ik aan mezelf kan stellen want achter de mooiste foto zit vaak een verhaal en dit is dan vaak niet de mooiste foto maar de foto met voor mij het meeste gevoel. Een foto die ik erg mooi vind is deze van een kou die ik tegen kwam tijdens een wandeling. Hij kijkt zo mijn camera in.

Mijn publicaties, exposities en gewonnen foto’s het afgelopen jaar
Begin van het jaar deed ik mee aan wedstrijd van de fotoclub en werd ik 2e, er werd twee keer een foto van mij gepubliceerd een keer op de cover en een keer in het magazine zelf. Van begin juli tot eind oktober hingen er foto’s van mij in de bibliotheek in Krimpen aan de Lek en in november en december hingen ze in Bergambacht.

Wat hebben jullie op fotografie gebied gedaan en/of geleerd?