doelen

2017 doelen wensen doen

2017 is een paar dagen onderweg. Elke maand heb ik wel doelen, wensen en dingen die ik wil doen. Nu aan het begin van het jaar is het een mooi moment om te kijken wat ik dit jaar wil gaan doen. Wat ik wil bereiken en presteren. Daarom heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet met wat ik wil.

Doelen wensen doen, ik wil natuurlijk weer heel veel maar je kan de lat hoog leggen of heel hoog. Waarom leg ik hem niet wat lager om zo nog meer te doen van wat ik leuk vind. Doelen zorgen ervoor dat ik altijd iets te doen heb en iets heb om naar uit te kijken of naartoe te werken. Het hoeven geen grote doelen te zijn, zolang ze er maar voor zorgen dat ik iets te doen heb, naartoe te leven wat bij mijn interesse en situatie past. Om het een beetje geordend te houden ga ik per categorie bespreken wat ik graag zou willen. De categorieën zullen niet alles bevatten wat ik wil voor dit jaar maar het zijn de hoofddraden in mijn leven. Ik hou het ook kort en geen hele lappen tekst bij elk stuk maar een korte omschrijving van mijn plan.

Blog

In het bloggen is een ritme ontstaan. Soms komen er iets meer artikelen online maar verder is het om de dag. Ik wil graag verder groeien, beter worden in mijn artikelen en video’s. De kwaliteit beter of gelijk houden. Wat ik momenteel bereik met mijn blog vind ik echt heel bijzonder. Ik sta daardoor zelfs met een quote in een boek, hoe tof is dat! Dit wil ik dit jaar vasthouden en verbeteren. De artikelen wil ik weer wat diverser houden, meer persoonlijke dingen, creatieve en fotografie artikelen. En dat sluit logisch aan bij de volgende twee punten.

Creativiteit

Te weinig ga ik aan de tafel zitten met potlood, kwasten, stof en papier. Te weinig laat ik mijn creativiteit los terwijl ik heel creatief kan zijn en boordevol ideeën zit. Dit moet zeker gaan gebeuren. Een lijst met punten die opgepakt moeten worden is gemaakt. Dit is bezig zijn maar tegelijk ontspannen dus heel belangrijk en leuk. Dat ik er daarna misschien niks mee doe is niet erg, het proces is belangrijker dan de bestemming.

Fotografie

Net als creatief bezig zijn doe ik foto’s maken veel te weinig. Leuke ideeën zat en nog genoeg om te leren maar het daadwerkelijk doen dat is vaak een puntje. Want die bank hangt vaak dan toch nog wat lekkerder of die telrfoon heb ik te vaak in mijn handen terwijl ik ook op pad kan gaan. Hier geld ook dat ik vaker op pad zal gaan al is het maar even ik moet het gewoon doen.

Hardlopen

Er staan al mooie wedstrijden op de planning. Natuurlijk de kwart marathon in Rotterdam en dan een nieuwe de halve marathon in Tilburg en daar heb ik echt heel veel zin in. In oktober voor de derde keer de halve marathon in Eindhoven. Ritme gaat echt de hoofdrol spelen, eindelijk dat ritme er weer eens ingooien. Regelmaat in trainen en ook trainen wanneer het soms niet helemaal uitkomt, een aangepaste training kan dan natuurlijk maar wel iets doen. Een sterke basis neerleggen dit jaar.

Doelen wensen doen

Het doel van het jaar is toch zeker wel genieten van de dingen die ik doe. De mooie kleine momenten zien en daarvan genieten. Mijn wens voor 2017 is een goede gezondheid en veel geluk voor de mensen die ik lief heb want de meeste kunnen dat wel extra gebruiken. Een stabieler jaar en meer geluk. Wat ik dit jaar wil doen is groeien, leren, lezen, bekijken, zien. Er staan al een paar leuke uitjes op het programma zoals naar de kunsthal, een weekendje weg met JKR, naar het I love beauty event met Rianne, naar de Photofair met papa zit er ook wel in denk ik en daar zal ik vast nog veel moois aan toevoegen.

Ik wil meer mijn telefoon weg leggen. Niet gebruiken, even niet bereikbaar zijn, niet doelloos op instagram, twitter of facebook kijken want wat doe ik dat vaak. Beter kan ik mijn boek pakken en gaan lezen of tekenen. Verder wil ik gewoon erg genieten van alle dingen die ik doe al gaat het om het avond eten koken of samen met mijn vriend in de auto zitten, in het moment zijn.

Wat zijn jouw plannen, doelen of wensen?

Bewaren