evaluatie

2017 evaluatie

Aan het begin van het jaar stel ik een lijstje samen wat ik wil doen, bereiken, bezoeken en ga zo maar door. Aan het einde van het jaar is het goed om hierop terug te kijken wat er gelukt is en wat niet, een evaluatie van 2017.

Met nog maar een paar dagen in het jaar 2017 ga ik terugkijken naar het afgelopen jaar. Terugblikken op wat ik gedaan heb, wat bereikt is en wat niet bereikt is. Een overzicht met mooie en leuke momenten gaat nog komen in de evaluatie van 2017 kijk ik terug op een paar doelen die ik gesteld heb. Wat heb ik behaald met mijn blog, wat heb ik gedaan op het gebied van creativiteit, fotografie en hardlopen, heb ik bereikt wat ik wilde bereiken, hoe is het gelukt en waarom is het niet gelukt. Aan het begin van het jaar heb ik een aantal punten genoteerd en die zet ik hieronder neer en dan ga ik aan de hand daarvan bekijken wat ik bereikt heb, heb ik het gehaald of niet, is er meer ontstaan.

Blog

In het bloggen is een ritme ontstaan. Soms komen er iets meer artikelen online maar verder is het om de dag. Ik wil graag verder groeien, beter worden in mijn artikelen en video’s. De kwaliteit beter of gelijk houden. Wat ik momenteel bereik met mijn blog vind ik echt heel bijzonder. Ik sta daardoor zelfs met een quote in een boek, hoe tof is dat! Dit wil ik dit jaar vasthouden en verbeteren. De artikelen wil ik weer wat diverser houden, meer persoonlijke dingen, creatieve en fotografie artikelen. En dat sluit logisch aan bij de volgende twee punten.

Mijn blog is zeker weten gegroeid, mijn blog ritme zit er nog lekker in en ben ik erg tevreden over. Ik heb meer bezoekers, een aantal artikelen van dit jaar worden vaak gelezen, zelfs zo vaak dat eindelijk een ander artikel naar beneden schuift die al lang bovenaan stond en dat vind ik erg leuk te zien. Wat ik heel bijzonder vond was dat ik Sophie Jackson mocht interviewen dat was wel echt een hoogtepunt om te mogen doen en daar wil ik Uitgeverij Fontein enorm voor bedanken en zeker Thyrze. Op gebied van mooier en beter kan het altijd mooier en beter en zie ik zeker nog verbeterpunten. De video’s die ik maak leer ik nog steeds mee en alles heeft invloed, het weer want dan heb ik minder licht maar ook hoe ik mezelf voel tijdens één van de video’s was ik nog een beetje ziek en dat zie ik dan zelf wel terug. Dan was er ook nog een tegenvaller en dat was een probleem met mijn foto’s van alle blogjaren. Het probleem is nog niet helemaal opgelost maar dat komt zeker wel. Het was weer een leerzaam blogjaar en ik hoop daar in te blijven groeien.

Creativiteit

Te weinig ga ik aan de tafel zitten met potlood, kwasten, stof en papier. Te weinig laat ik mijn creativiteit los terwijl ik heel creatief kan zijn en boordevol ideeën zit. Dit moet zeker gaan gebeuren. Een lijst met punten die opgepakt moeten worden is gemaakt. Dit is bezig zijn maar tegelijk ontspannen dus heel belangrijk en leuk. Dat ik er daarna misschien niks mee doe is niet erg, het proces is belangrijker dan de bestemming.

Hier begint al lastig punt nummer één; een tafel hebben we niet waar je lekker aan kan werken, alleen een salontafel. Dus dat is al een lastig punt want daar kan je meestal lekker aan zitten, gelukkig heb ik in de loop van het jaar mijn bureau leeg geruimd en daar een goede werkplek gemaakt. Te weinig ga ik daar zitten en tekenen, schilderen, creëren. Gelukkig heb ik wel een aantal keren op de bank wat projectjes opgepakt en in de zomer buiten ook maar toch ik vind dat ik hier zeker te weinig tijd aan heb besteed. Hoe dit komt is dat ik vaak te veel wil en te groot en dan niet zo veel tijd heb want in de avond ben ik toch beperkt en moet ik gewoon af en toe wel wat gaan doen zoals handlettering want het hoeft niet veel te zijn wat ik doe als ik maar wat doe en bezig ben en dat heb ik niet gedaan.

Fotografie

Net als creatief bezig zijn doe ik foto’s maken veel te weinig. Leuke ideeën zat en nog genoeg om te leren maar het daadwerkelijk doen dat is vaak een puntje. Want die bank hangt vaak dan toch nog wat lekkerder of die telefoon heb ik te vaak in mijn handen terwijl ik ook op pad kan gaan. Hier geld ook dat ik vaker op pad zal gaan al is het maar even ik moet het gewoon doen.

Een nog erger punt als creatief zijn. Fotograferen heb ik zo te weinig gedaan en een punt hier leg die telefoon weg die moet ik gewoon groot op gaan hangen in huis. Toch heb ik zeker leuke wandelingen gemaakt waar ik fijn heb kunnen fotograferen maar echt veel te weinig en als je het niet blijft doen dan ontwikkel ik mezelf er ook niet verder in en dat vind ik wel belangrijk want ik vind het leuk om mooie foto’s te maken. Waarom ben ik geen paddenstoelen gaan zoeken om te fotograferen? Te moe, te lui, geen energie te veel andere dingen.

Hardlopen

Er staan al mooie wedstrijden op de planning. Natuurlijk de kwart marathon in Rotterdam en dan een nieuwe de halve marathon in Tilburg en daar heb ik echt heel veel zin in. In oktober voor de derde keer de halve marathon in Eindhoven. Ritme gaat echt de hoofdrol spelen, eindelijk dat ritme er weer eens ingooien. Regelmaat in trainen en ook trainen wanneer het soms niet helemaal uitkomt, een aangepaste training kan dan natuurlijk maar wel iets doen. Een sterke basis neerleggen dit jaar.

Gehoopt deze dan positief te kunnen afsluiten maar helaas zit dat er niet in want ik raakte geblesseerd. De enige fantastische wedstrijden waren de Zandvoort circuit run, De Gemert city run en de estafette marathon in Rooi. Ik heb geleerd het afgelopen jaar, ongeduld gehad, nieuwe plannen gemaakt maar een sterke basis is er helaas niet gekomen daar werk ik nog steeds heel hard aan om die te krijgen. Standaard is een hardlooprondje wel 5 km dus een soort basis is er wel.

Conclusie

Helaas heb ik niet alles gedaan wat ik wilde en was ook niet alles haalbaar om te doen. Je hebt tijd nodig voor creativiteit en fotografie soms weet ik niet waar ik de tijd vandaan moet halen want de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet is er weer een avond voorbij, een weekend verder en ga zo maar door. Hoe had ik meer kunnen bereiken? Door vaker mijn telefoon weg te leggen. Naar buiten te gaan de auto te pakken en ergens heen rijden om te fotograferen en niet hier in de buurt zoeken want dit dorp heeft gewoon weinig te bieden. Ik had eropuit moeten trekken en niet denken hoe veel uur ik dan weg was maar gewoon gaan. Maar goed soms zit het er niet in en is de bank een goede vriend en de binnenkant van mijn ogen bekijken een leuke hobby. Het hardlopen lukte helaas niet door een blessure, een tijd heb ik geprobeerd terug te komen zo snel mogelijk maar rust was het belangrijkste en dat zorgde voor de oplossing. In mijn blog heb ik veel energie gestoken en dat heeft gewerkt, ik weet wat ik wil voor het volgende jaar en ga door met hoe ik het nu op de planning heb.

Hoe is het gegaan met jouw plannen?