2018 Goals

2018 Goals

Een nieuw jaar en voor mij ook een nieuw half jaar want als je op de helft van het jaar jarig bent kan je nieuwe doelen stellen of doelen bijschaven. Altijd fijn om een halfjaarlijkse check up te kunnen doen. Bij het schrijven van mijn goals voor 2018 worden sommige nu wel heel echt, het staat nu zwart op wit.

Mijn plannen/doelen heb ik opgedeeld in categorieën; hardlopen, healthy, boeken, doen, bloggen. Overzichtelijk, fijn en elk onderdeel heeft zijn eigen goals maar bij hardlopen heb ik denk ik wel de grootste goals en die hoop ik dit jaar toch echt waar te gaan maken en te gaan knallen.

Hardlopen in 2018

Plannen ontstaan soms heel spontaan en soms gepland naar een groter doel. Ik wilde de marathon van Rotterdam lopen in 2018 maar dit gaat niet door. Het uiteindelijke doel geef ik niet op, ik stel het uit. Uitstellen tot ik volmondig kan zeggen ik ben er klaar voor. Wat mij ervoor klaar maakt zijn halve marathons lopen. Ik wil beter worden op de halve marathon en daarom ga ik in maart daar weer mee beginnen bij de CPC lopen. Mijn eerste halve marathon in een lange tijd en daar ben ik hard voor aan het trainen. Of ik de tijd haal die ik hoop dat weet ik niet op dit moment maar nu is het belangrijkste uitlopen. Dit is mijn plan naar een groter doel.

De wedstrijd die volgt na de CPC is een spontane actie. Een wedstrijd die al vaker door mijn hoofd spookte maar de durf was er niet en nu ga ik het gewoon doen samen met mijn neefje. In vijf minuten waren we van een leuke wedstrijd voor mijn neefje naar we doen hem samen. Wij gaan de halve marathon lopen tijdens de Zandvoort circuit run. Gekkenwerk twee weken na de CPC en heel veel zand maar ook weer zo veel zin in.

Weer twee weken later is de kwart marathon van Rotterdam. Drukke weken maar zo ontzettend gaaf om te doen. Geen hele maar een kwart. Toch erbij want Rotterdam moet gelopen worden. Dit jaar hopelijk beter en zonder hooikoorts aanval en hersteld van al het zand.

Dan mag ik even rustiger aan doen maar wel heel even want ik moet blijven trainen want de Gemert city run is een maand later. 10 km en zou ik er een PR uit kunnen slepen? Zou wel gaaf zijn. Helaas kan mijn geplande haas niet maar dan moet ik maar denken dat hij voor me loopt. Graag zou ik hier een PR gaan lopen maar of het haalbaar is dat weet ik niet, ik ga het in ieder geval wel proberen.

Natuurlijk staat de hemelvaartsdagloop en de ronde van west op de planning en wil ik nog een halve marathon plaatsen voor ik in oktober in Eindhoven weer aan de start sta van de halve marathon en een maand later voor het eerst in Dordrecht en het jaar afsluiten met de Bruggenloop. Als dit lukt en de tijd in Eindhoven wat ik enorm hoop dan gaat dit een heel gelukkig jaar worden. Ik ga er hard voor werken, zorgen dat ik niet geblesseerd raak en genieten. Genieten blijft het hoofddoel voor hardlopen.

Healthy

Vorig jaar ging ik na een tijd minder ver hardlopen, mijn lichaam wilde alleen nog steeds al het eten wat ik erin stopte na mijn trainingen. Wat niet nodig was. Daarnaast bleef ik snoepen, chips, koekjes, snoepjes en dan echt meerdere keren per dag en het werd steeds meer. Goed? Nee zeker niet. Verslavend? Ja, zeker wel. Er komt op één dag zo veel suiker naar binnen dat is niet normaal. Hier moet verandering inkomen. Dit is niet iets waar ik per 1 januari mee begin, hier ben ik al langzaam mee bezig. Waarom langzaam? Cold turkey werkt niet altijd fijn dus kick ik langzaam af, vervang ik dingen en probeer zo een balans te vinden.

Boeken in 2018

Dit wordt een minder lang verhaal als hierboven over hardlopen. Ik hoop in 2018 veel mooie, fijne en inspirerende boeken te mogen lezen. Ik weet dat in het voorjaar weer veel nieuwe boeken gaan verschijnen die ik graag zou willen lezen. Een aantal boeken staan al bij de uitgeverijen genoteerd, andere boeken heb ik genoteerd om in de gaten te houden wanneer ze te koop zijn. Naast nieuwe boeken wil ik boeken lezen die in mijn boekenkast staan en nog steeds niet gelezen zijn. Altijd maar weer de nieuwe boeken pakken en lezen en niet de boeken die ik al eerder kocht. Hoe veel boeken ik ga lezen dat weet ik niet. Een doel voor een aantal boeken is niet altijd makkelijk want je hebt boeken van 200 bladzijdes maar ook 600 bladzijdes dus dan ben je gewoon veel langer bezig met lezen. Wat ik belangrijk vind is dat ik elke week lees. Elke week een aantal bladzijdes, elke dag zou nog beter zijn maar ik weet dat als ik een leesdipje heb ik er beter aan doe even een paar dagen niet te lezen dan mis ik het vanzelf en daarom elke week gewoon lekker lezen en genieten van de boeken die ik ga lezen.

Doen in 2018

Wat wil ik doen en wat ga ik doen? Al een tijdje staan er drie dingen gepland voor 2018. In februari ga ik met vrienden een weekend weg, we blijven in Nederland en gaan eten, kletsen, hardlopen en gezellig samen zijn. Kort hierna ga ik met Rianne naar Back to the ’90’s in Ahoy. Hier komt gewoon Five! Ja de Boyband uit de jaren 90, zo gaaf om hier samen heem te gaan ook al ben ik geen feester en danser het lijkt me wel erg leuk. Het volgende wat al heel lang gepland staat is pas in juni en dat is Groots met een zachte G van Guus Meeuwis in Eindhoven. Rianne en ik hebben dit cadeau gedaan aan onze ouders en daar gaan we met z’n vieren heen. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me wel leuk en gezellig.

Verder staat er nog niks vast of gepland maar natuurlijk weet ik wel een aantal dingen wat ik wil gaan doen. Zo wil ik weer naar het Culinesse festival in augustus. We hebben al twee artiesten gezien maar wachten nog even op de rest om te weten welke dag/dagen we zullen gaan. Rianne is zeker weer van de partij en ik denk mijn ouders ook wel. Een bezoek aan een museum vind ik dat zeker moet gebeuren alleen welke dat blijft nog even de vraag.

Naast echt dingen doen vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren. Zo wil ik nog heel graag een andere taal leren, beter leren fotograferen, een cursus doen, iets nieuws alleen dat moet nog even vorm krijgen wat ik wil gaan leren.

Bloggen

2017 was een heel goed blogjaar maar in 2018 hoop ik nog verder te groeien. Niet alleen de bezoekersaantallen en reacties maar ook zeker zelf te groeien. Hoe ik dat zie en waar kan ik verbetering in aanbrengen? De foto’s die kunnen beter, ik kan creatiever zijn met illustraties en wat meer artikelen schrijven naast recensies. Wat me ook leuk lijkt om te doen is een recensie een hele creatieve draai geven maar hoe dat weet ik nog niet helemaal.

Mijn allerbelangrijkste goals voor 2018 zijn rust nemen waar nodig, doen waar ik gelukkig van wordt en genieten van zo veel mogelijk dingen.