helft

2018 is over de helft

2018 is over de helft maar voor mijn gevoel weer een nieuw deel van het jaar. Ik ben jarig op de helft van het jaar en daarom heb ik het gevoel van een nieuwe start. Aan het begin van het jaar maakte ik mijn doelen op voor 2018. Nu is het een goed moment om te kijken hoe het ervoor staat.

Mijn doelen voor het jaar stel ik op aan het begin maar je weet nooit wat er gebeurt en bij sommige punten is er heel wat veranderd. Ik deelde mijn doelen op in hardlopen, healthy, boeken, doen en bloggen en die ga ik nu weer na want het zijn zeker nog de punten waar ik mee bezig ben.

Hardlopen in 2018

Dit jaar ben ik begonnen met lekker trainen. Ik liep de CPC halve marathon, de halve marathon tijdens de Zandvoort circuit run en daar ging het mis. Enorme klachten aan mijn rug. Ik liep de kwart marathon van Rotterdam nog en toen ben ik gestopt met hardlopen om te herstellen. Alles wat ik gepland had zette ik een streep door. Geen Gemert city run, hemelvaartsdagloop, Ronde van West, halve marathon Eindhoven, halve Marathon Dordrecht en geen Bruggenloop.

Ik hoopte een maand en dan zou ik wel weer lekker kunnen lopen. Helaas is dit niet zo. Drie maanden verder en ik loop rustig wat kilometers op een zondag afgewisseld met wandelen. Het is nog niet veel maar het lukt en ik ben bezig en dat het lukt maakt me gelukkiger dan niet proberen.

Een wedstrijd om naar toe te werken heb ik op het oog. Het is er geen van het lijstje hierboven maar één die ik al jaren zou willen doen maar nooit kwam het uit. Ik heb nog even dus inschrijven dat doe ik nog niet ik kijk wel of het lukt en anders weet ik wel welke het wel wordt waar ik aan de start moet staan. Genieten blijft het hoofddoel voor hardlopen en dat is het belangrijkste. Iets wat ik zeker de afgelopen twee maanden ben gaan inzien. Wat als iets niet kan of lukt ga ik nadenken wat wil ik en hoe gaat dat lukken.

Healthy

Minder suiker is iets wat zeker lukt. Niet elke dag maar het is al veel beter dan het geweest is. We gaan het proberen om nog minder te eten maar het heeft gewoon tijd nodig om het weg te filteren en helemaal weg zal nooit gebeuren want Cola blijft te lekker. Snoepen en chips eten doe ik al veel minder en dat is zeker al een verschil.

Boeken in 2018

Elke week een boek lukt me om te lezen. De boekenstapel met niet gelezen blijft alleen groeien. Een luxe probleem een erg luxe probleem. Dit jaar heb ik veel boeken binnen gekregen die ik zelf niet aangevraagd heb. Gelukkig zijn het wel boeken die me interessant of leuk lijken om te lezen. Ze hebben alleen geen prioriteit om gelezen te worden er zijn andere boeken die voor gaan. Met wat ik tot nu toe gelezen heb ben ik heel tevreden, wat er nog op me te wachten ligt ga ik me ook zeker mee vermaken. Toch wil ik wat meer tijd maken om te lezen. Minder op mijn telefoon maar gewoon een paar bladzijdes lezen in de tijd dat ik nutteloos had zitten scrollen.

Doen in 2018

Weekendje weg met vrienden; check. Back to the ’90’s; check. Groots met een zachte G; check. De drie grote geplande evenementen zijn geweest. Voor de komende maanden staan er geen grote dingen meer op de planning. Kleinere dingen zoals Jurrasic kingdom en lezingen.

Naast echt dingen doen vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren. Zo wil ik nog heel graag een andere taal leren, beter leren fotograferen, een cursus doen, iets nieuws alleen dat moet nog even vorm krijgen wat ik wil gaan leren. Met fotograferen ben ik dit jaar echt weer goed bezig de andere dingen niet maar je kan ook niet alles tegelijk doen. Alles kost tijd en je kan het niet over tegelijk insteken. Waar ik wel mee bezig ben is timemanagement, ik heb een workshop gevolgd en ben er meer over aan het lezen dus eigenlijk is dit het nieuwe waar ik mee bezig ben om mezelf te ontwikkelen.

Bloggen

Het bloggen gaat goed, af en toe laat ik het wat losser om erna weer heel veel inspiratie te hebben. Ik schrijf afwisselend recensies met andere artikelen. Sinds kort ben ik begonnen met vloggen. De vlogs moeten een extra toevoeging gaan worden op de maandverslagen. Eerst daar om beter te leren omgaan met het editprogramma en met het vloggen. Ik wil dit nog gaan uitbreiden maar rustig beginnen. Ik ben heel dankbaar met alle mooie samenwerkingen die ik dit jaar al heb gehad. Zo ben ik gevraagd om bij koffietijd aan te schuiven, helaas heb ik dit moeten afslaan vanwege werk maar toch de vraag vond ik al een hele eer. Harper Collins heeft me benaderd om me toe te voegen aan de perslijst en boeken toegestuurd te krijgen. Zomer & Keuning heeft me gevraagd voor deze zomer een boek te recenseren. Dit vind ik echt zo bijzonder deze samenwerkingen, het maakt het bloggen bijzonderder. Ik ga dit half jaar dit zo doorzetten, de fotografie van mijn blog goed in de gaten houden en artikelen schrijven die ik leuk vind om te delen.

De grootste aanpassing is er in het hardlopen, de rest loopt en ontwikkeld zich goed door. Het hardlopen komt ook wel weer goed dat weet ik zeker het heeft alleen even tijd nodig. In die tijd heb ik de kans om andere dingen op te pakken.

Mijn allerbelangrijkste goals voor 2018 zijn nog steeds rust nemen waar nodig, doen waar ik gelukkig van wordt en genieten van zo veel mogelijk dingen.