jaaroverzicht

2019 doelen, plannen en wensen jaaroverzicht

Aan het begin van het jaar heb ik mijn doelen, plannen en wensen opgeschreven. Het is nu tijd voor een jaaroverzicht. In het jaar kwamen er natuurlijk nog dingen bij die gebeurden of waar ik mezelf mee uitdaagde. Er zijn dit jaar mooie en minder mooie momenten geweest. Aan het einde blikken we allemaal even terug op wat we beleefd hebben.

Doelen, plannen en wensen

Mijn wens voor 2019 was rust, liefde, geluk en gezondheid. Dit wenste ik voor mezelf en de mensen om wie ik geef. Het zijn vier simpele dingen maar kunnen zo veel goeds doen dat ik het heel belangrijk vind. Natuurlijk is dit een wens die ik voor elke dag en elk jaar heb voor iedereen en helaas kan deze niet altijd uitkomen. Helaas zijn meerdere mensen erg ziek geworden. Is er een groot verlies bij een vriendin van me wat me echt hard heeft geraakt en waar ik nog vaak aan denk. Gelukkig zijn er ook zeker mooie momenten van geluk en gezondheid; mijn collega heeft een gezond jongetje gekregen een maand te vroeg en dat was ook even heel hard duimen. Het doet me goed om mijn collega zo gelukkig te zien.

jaaroverzicht

Voor mezelf heb ik zeker vaker rust gehad/genomen, sommige momenten heb ik dat niet gedaan en heb ik dat achteraf gemerkt. Van die momenten leer ik weer en neem ik mee. Mijn lichaam gaf me een nieuwe allergie, net of ik er nog niet genoeg had. Voor mijn rug slikte ik diclofinac maar helaas kan dat niet meer. Begin dit jaar raakte mijn lichaam in een Anafylactische shock best wel eng maar goed zwaarder dan paracetamol slik ik nu gewoon niet meer. Liefde heb ik ontvangen en gegeven. Ontvangen en gegeven aan mijn vriend, katten, ouders, zus en vriendinnen. Soms gaat het niet om de grote gebaren maar even het kleine berichtje of belletje om naar elkaar te luisteren. Geluk, ja wat is geluk. Ik heb zeker geluk gehad in sommige momenten. Wat ik heel leuk en een eer vond/vind is dat ik me ambassadeur mag noemen van FlexPower Europe echt heel speciaal. Het geluk ontbreekt soms ook heel erg. Hardlopen is me niet echt gegund elke keer is er wel een spier hier of daar die blokkeert. Onze auto bracht ook weinig geluk zelfs de laatste dagen van het jaar kan hij nog naar de garage.

De plannen

Aan het begin van het jaar had ik nog niet veel plannen maar door het jaar heen kwamen er allemaal dingen op mijn pad.IN Februari was er de eerste workout met de Anitameisjes, het Aquaevent waar we workouts hadden op en in het water. Met de Anita meiden is het altijd gezellig en goed geregeld, een super mooie bikini erna gingen we met een groep uit eten en ging ik met Nicole mee voor een sunrise run op de Holterberg. Een heerlijk weekend. In maart waren we druk aan het verhuizen bij Rianne en dat was wel erg leuk om te doen vooral racen op een karretje in de late avond.

jaaroverzicht

In april was het alweer tijd voor een weekend Rotterdam met Rianne en Nicole. Logeren en hardlopen in Rotterdam dat is een hoop gezelligheid. Genoten van het parcours, de mensen en gezelligheid. Niet veel later had ik een leuke middag bij Flexpower Europe en was ik vanaf die dag ambassadeur van FlexPower een product waar ik echt achtersta en gebruik.

Mei was de maand dat ik mijn grenzen verlegde. Dat deed ik niet alleen. Namens Anita Nederland was ik uitgenodigd om mee te doen aan de Muddy Angel Run en Rianne mocht mee. Ik vond het zo leuk dat ik Rianne dit mee mocht laten maken en zelf vond ik het ook wel heel erg tof. Na Amsterdam mocht ik in Eindhoven nog een keer de Muddy Angel Run doen.

Namens Flexpower liep ik samen met mijn collega de Run for Kika in Rotterdam. Super leuk om dit samen te doen. Gas terug waar het even niet ging en weer vol vooruit als het weer kon. Gewoon heel de route samen lopen elkaar niet achterlaten en gewoon genieten samen.

In juni was er echt mega veel op de planning. Een bijzonder leuke avond van Anita Nederland was de Kick boks avond bij Meliani Fight and Fitness. Wat heb ik daar gezweet, gelachen, afgezien maar zo genoten. Bijzonder was ook dat ik daar Wendy weer zag, dat waren tranen van geluk om haar weer te zien. Twee dagen later stond ik namens Europe car aan de start van de Ladies Run in Rotterdam samen met Nicole liep ik de 10 km. Lekker samen en geen haast. Een week later was er een clinic van Robert Lathouwers in Rotterdam waar ik veel over techniek leerde. Het laatste weekend was ook nog echt druk. Ik was jarig, deed de muddy angel run en ging met Nicole naar het Summer Fit Festival. Echt een tof festival.

De rust brak aan in alle activiteiten maar op het werk bleef het lekker doorgaan. Wel eindelijk tijd om met vrienden af te spreken die niet zo actief zijn als ik. Dus lekker eten en kletsen is dan het plan. Het hoogtepuntje van de zomer was zeker wel Guus Meeuwis bij Culinesse. Gewoon Guus in Rotterdam ja dat was echt leuk.

De leuke momenten van de herfst die zaten vaak in de kleine dingen. Wat ik fantastisch vond was kastanjes rapen in de stortregen samen met mijn mannetje en een hele tas vol hebben. De regen vaak niet lekker maar ook tijdens het hardlopen kan ik ervan genieten en dat deed ik bij de halve van Capelle waar ik de 10 km liep en gewoon zo genoot ondanks dat ik tot op het bot nat was.

high

Het is niet alleen maar actief actief want lezen doe ik nog steeds heel veel en vaak. Hoe bijzonder is het dan dat je een schrijfster kan ontmoeten en spreken. Ik had een high tea met Chinouk Thijssen en dat was echt gezellig. Toch ging ik weer snel actief doen met een run in Eindhoven. De geplande halve marathon werd een 10 km in de warmte. Het meest gelukkige werd ik deze vrije week van de paddenstoelen die ik zag, enorm veel kwam ik er tegen in de Heemtuin.

Een maand later stond ik weer in Eindhoven. Dit keer met mijn ouders en Rianne bij Eveline voor de deur. Lekker eten bij haar en de glow route lopen. Deze weken was ik ook veel te vinden in het bos waar ik samen met mijn man elke week probeer te wandelen. Heerlijk om even tot rust te komen zeker na de drukke weken met verhuizing op mijn werk naar een nieuw mooi pand.

jaaroverzicht

En dan is het alweer december en toen was het tijd om te wandelen in het Mastbos met Wendy. Wat was het heerlijk om met haar te kletsen en wandelen en elkaar weer te zien. Zo fijn om met haar gedachten te wisselen en gewoon te zijn. De rest van de maand ging mega snel voorbij. We hebben de kerstboom opgetuigd en daar geniet ik erg van dat die er dit jaar weer staat. Ik ben verrast met twee kerstpakketten, één van mijn werk en één van Flexpower. De feestdagen vieren we met familie en dan luiden we het jaar uit met vrienden.

Mijn doelen

Fotografie; Door naar volgend jaar. Fotograferen heb ik echt te weinig gedaan terwijl ik het zo leuk vind.

Healthy; Gezond eten daar letten we steeds beter op en dat gaat echt wel goed. Dit jaar hebben we daar zeker stappen in gemaakt maar eet ik zeker nog chips en dropjes en drink ik cola. Ik vind sommige dingen gewoon te lekker om te laten. En als dat het enige slechte dat ik doe dan vind ik het top want drinken en roken doe ik niet.

Bloggen; Bloggen dat is de laatste maanden wat minder maar het begon echt goed. Ik heb echt veel boeken mogen ontvangen om te recenseren en er liggen er nog een aantal. Er zijn nieuwe samenwerkingen maar er zijn ook samenwerkingen gestopt wat ik zeker jammer vind maar zo gaat het. Dat het bloggen wat minder gaat de afgelopen maanden komt vooral door het gebrek aan tijd om ideeën uit te werken. Afraffelen dat wil ik niet dus dan is het beter dat er niks online komt. Toch heb ik daar zeker een aantal keren van gebaald dat er niks online kwam maar dat komt allemaal wel weer. Het bloggen, schrijven, fotograferen, alles wat erbij komt kijken vind ik nog steeds erg leuk en daarom stop ik niet maar doe ik momenteel waar ik tijd voor heb en wat ik kan doen.

Boeken; Elke dag van het jaar heb ik niet gelezen. In het begin van het jaar ging het nog goed, in de zomer maanden ook weer maar er zijn altijd wel dagen dat ik even niet lees. Te druk of gewoon geen zin het komt beide voor. Best veel boeken heb ik gelezen en dit jaar kan ik me nog veel herinneren van wat ik heb gelezen. Zo kreeg ik De bijenhouder van Aleppo en wat vond ik dat een prachtig boek. Niet verwacht dat ik dit zo vol interesse zou lezen en wilde blijven lezen.  Een traan heb ik gelaten bij Hou me vast zoals ik was wat een goed geschreven boek over een heel moeilijk onderwerp. Lianne Keemink heeft me laten genieten van haar boek Je moet (bijna) niks Ik heb notities gemaakt en gelachen om wat ze schrijft. Hoeveel boeken ik heb gelezen heb ik niet meer bijgehouden. Ik vond het best wanneer ik even niet zo veel las en wilde niet lezen om het moeten.

Actief/Sportief; Het begint altijd weer klein en dan gaat het goed en droom je van groter. De kwart marathon in Rotterdam was weer een feest en ik wilde stilletjes trainen naar de halve marathon maar de warmte die hield me tegen. Ik ben er niet voor gemaakt, het sloopte me en dus koos ik voor de kortere afstand. Helaas moet ik ook bekennen dat mijn rug het hardlopen gewoon niet fijn vind voor een langere periode en daar moet ik echt naar gaan luisteren hoe ik ook genoten heb van de 14- 21 km rondjes op een zondag.

jaaroverzicht

In de sportschool heb ik mezelf opnieuw gevonden maar dan nu wel met barbells en gewichten. Wat is dat een leuke manier van trainen. Totaal gefocused bezig zijn en proberen de sessies te halen. Ik ga met plezier trainen en baal zelfs als ik niet kan.

Ik vind het weer een mooi jaar geweest, ik heb mezelf uitgedaagd, angsten overwonnen, genoten, gelachen, gehuild, alles is voorbij gekomen. Alles zorgt ervoor dat je groeit, leert en weer beter ergens in kan worden en er is nog genoeg te leren en doen.