wensen

2019 doelen, plannen en wensen

Elk jaar schrijf ik mijn doelen, plannen en wensen op. Heel eerlijk, niet alles want ik hou ook nog dingen privé. Sommige dingen wil ik pas delen als het gelukt is en andere dingen blijven gewoon voor mezelf. Dit jaar weer een lijstje al vind ik het wel lastig aangezein vorig jaar veel niet is gelukt. Aan de andere kant heeft dat ook weer een goede twist gehad en het is goed om doelen, plannen en wensen te hebben.

Doelen, plannen en wensen

Mijn wens voor 2019 is rust, liefde, geluk en gezondheid. Dit wens ik voor mezelf en de mensen om wie ik geef. Het zijn vier simpele dingen maar kunnen zo veel goeds doen dat ik het heel belangrijk vind.

De plannen voor dit jaar zijn er nog niet veel. Simpel omdat ik nog geen concrete plannen heb gemaakt dit keer. Er staan twee weekenden in mijn agenda geblockt. Een weekend in februari want dan heb ik een hele gave workout met de Anitameisjes. Ik blijf dan bij Nicole slapen zodat we de volgende dag samen een rondje kunnen hardlopen over de heide. Het volgende weekend is in april. Het marathon Rotterdam weekend. Dit betekend weer startbewijzen halen op zaterdag, slapen bij Rianne en de kwart marathon lopen op zondag en ja weer met Nicole. Verder nog niks op de planning. Ik zou het heel tof vinden om weer naar Glow te gaan want het is echt prachtig en Culinesse omdat dat elke keer een feestje is. Daarnaast gewoon leuke uitjes te maken maar dat moet ik allemaal nog bekijken.

Mijn doelen ga ik opsplitsen in Actief/sportief, boeken, blog, healthy, fotogafir, en bedrijf.

Bedrijf; Wij hebben een eigen bedrijf (mijn vriend vooral want ik werk 40 uur maar natuurlijk help ik hem daarbij) wat we graag groter en beter willen maken. Hiervoor wil ik per week wat tijd inplannen om aan te werken. Werken aan de website, aan de grafische producten en alles eromheen.

Fotografie; Door te doen leer ik. Conclusie vaker de camera oppakken. Ik hoef niet ver te gaan om te fotograferen want van dichtbij huis kan je ook leren fotograferen. Twee cursussen van Kamera Express heb ik staan en die wil ik beiden afronden dit jaar. Wanneer er weer leuke en interessante lezingen zijn of photowalks wil ik er zeker heen gaan.

Healthy; Op het gezonde vlak wil ik zeker doorzetten waarmee ik begonnen ben in 2018. Minder suikers wat echt heel lastig is. Het zit echt in zo veel dingen en het lichaam vraagt erom maar het is gewoon afbouwen en doorzetten. Gezond eten hoort daar ook zeker bij en dat proberen we zo veel mogelijk maar het is best lastig.

Bloggen; Bloggen vind ik nog steeds erg leuk. Logisch anders zou dit niet online komen want zodra ik het niet meer leuk vind dan zou ik echt een pauze houden of stoppen. Dit jaar hoop ik niet een dip te hebben in mijn bezoekersaantallen en mijn eigen schrijven. Hier ga ik zeker aan werken door het goed te verdelen en de statistieken in de gaten te houden. Het fijne is dat ik al weer leuke boeken op de planning heb die ik ga ontvangen om te recenseren. Zelfs voor in mei staat er al wat op de planning en dat is een nieuwe samenwerking. Nog steeds heel bijzonder vind ik dat. Er komen elke maand nog steeds persoonlijke stukjes op de blog en soms een extra persoonlijk stukje. Dit zal dan gaan over de dingen waarover ik struggle maar ook updates op healthy gebied of fotografie kunnen hier voorbij komen.

Boeken; Lezen is iets wat ik eigenlijk elke dag wil doen. Even de tijd nemen om een hoofdstuk of een half uur te lezen. Dat moet toch zeker mogelijk zijn om elke dag te doen. Mijn to read stapel is nog er groot. Zonder leesvoer kom ik niet te zitten gelukkig. Als ik er wel doorheen zal zijn dan heb ik nog een lijstje met boeken die ik graag wil lezen. Mijn leesdoel heb ik op 65 boeken gezet. Je kan mijn vorderingen zien op Goodreads en Hebban.

Actief/Sportief; Waar ik vorig jaar grote plannen had wat betreft hardlopen zijn ze nu erg klein. Op de dag dat de inschrijving begon voor de kwart marathon van Rotterdam heb ik me ingeschreven. Een perfect doel om heen te werken. De komende maanden is het focus op Rotterdam. Doel, puur genieten. En tijd dan> Het zou mooi zijn om er een leuke tijd neer te zetten en ik weet wat maar dat is niet mijn hoofddoel meer. Genieten daar gaat het mij echt om momenteel en met zo min mogelijk tegenslagen de finish halen. Verder nog geen concrete plannen. Eerst kijken hoe dit loopt. Gaat dat goed dan lijkt de Harbor run voor september me wel heel tof.

In de sportschool wil ik lekker blijven doorwerken aan kracht en stabiliteit. Het is leuk om vooruitgang te zien. Deze vooruitgang zie ik door mijn trainingen te noteren. Wat ik doe en hoe het lukt. Hier ga ik dus lekker mee verder. Het aller belangrijkste bij actief en sportief bezig zijn is doen waar ik van geniet en wat ik leuk vind en niet omdat het moet maar omdat ik het zelf wil. Daardoor ga ik resultaten zien en dan geniet ik meer.

Zo dat zijn mijn doelen, plannen en wensen voor dit jaar. Ik zou het leuk vinden als je een paar van jouw doelen, plannen of wensen deelt.

Wat is voor jouw belangrijk dit jaar?