voorbij gevlogen

2022 – Voorbij gevlogen

De laatste uren van 2022 tikken weg. Is het aan ouder worden of gewoon aan dit jaar? Voor mijn gevoel is dit jaar voorbij gevlogen. Plannen die ik had zijn niet gedaan, ongeplande dingen zijn voorbij gekomen en iets wat al jaren stond om te gaan doen is gedaan.

Voorbij gevlogen

Menig zondagavond heb ik thuis gezegd kan het weekend niet langer duren want het is voorbij gevlogen. Voor ik het wist was het alweer weekend want de werkweken vlogen ook voorbij. Als de tijd zo snel gaat dan ervaar ik dat positief. Ik heb het goed, fijn, naar mijn zin dus als het zo gaat en ik het gevoel dat de tijd voorbij gevlogen is dan is het niet erg. Terug kijken op 2022 was het een leuk jaar. Natuurlijk zijn er dingen gebeurt die minder leuk en fijn waren dat gebeurt altijd wel maar sommige dingen liggen alweer achter ons.

voorbij gevlogen

De minder fijne dingen van 2022

We noemen altijd de fijne dingen van het jaar op. Dat is niet realistisch want de minder fijne dingen horen er gewoon bij. Dit jaar hebben we ons enorm zorgen gemaakt om Beer een dikke knuffel kat van 9 kilo die nu wat kilo’s lichter is. Acuut naar de dierenarts en door naar het dierenziekenhuis heeft ons twee ribben gekost maar Beer is er nog. Blaasgruis… een hele zieke kat maar na een operatie een hele gezonde kat. Wat kan je je zorgen maken om je beestje maar vooral omdat ze niks zelf kunnen vertellen. Dus vertrouw je gevoel en handel daar altijd naar.

In de familie zijn helaas wat zieke mensen, hersenbloeding en familieleden met kanker. Zo naar om te moeten zien, voor de persoon zelf en de directe naasten. Gelukkig is iedereen er nog op dit moment maar je bent voorbereid op het ergste. Papa was dit jaar ook meerdere keren ziek en daar heb ik me echt wel zorgen om gemaakt. Vooral omdat hij altijd zegt; Gaat goed. Maar gelukkig ben ik net zo eigenwijs tot hij zegt hoe het echt gaat want je moet gewoon eerlijk zijn.

Drukte en verandering op het werk wat voor mij persoonlijk wel een dingetje wat niet altijd even positief was. Ik heb hier en daar echt wel de druk gevoeld wat het met zich meebracht. Hierdoor ontbrak het me aan energie at resulteerde in weinig zin om dingen te doen of ondernemen.

Heel kort de minder leuke dingen van 2022, er zullen er vast nog meer geweest zijn zoals dat ik dit jaar mijn record in ziek zijn heb gehad, mijn voet zwaar gekneusd is/was, kortsluiting in de badkamer en het gezeik wat daarbij komt kijken. De alledaagse dingetjes noem ik dat. Laten we gaan naar wat samenvattingen.

Werk, Collega’s  en nieuwe werkzaamheden

Op het werk staan de veranderingen de afgelopen jaren niet stil. Dat staat het nog steeds niet maar hopelijk binnenkort wel. In februari vertrok er geheel onverwachts nog een collega van de vaste groep van vier en bleef ik alleen over met twee nieuwe collega’s. Oud collega Paul kwam terug bij ons na jaren afwezigheid en een totaal nieuwe functie en dat gaat super goed. In april verbouwden we de boel om plek te maken want we werden tevens postnl business punt. Elke dag super veel mensen over de vloer en nieuwe werkzaamheden. Voor de Postnl werkzaamheden namen we Sara aan en die neem het grootste gedeelte voor haar rekening.

Behalve in de ochtend dan begin ik tegenwoordig om 8 uur. Ik neem de post aan en vul de postbussen. Het voordeel voor mij is dat ik om half 5 klaar ben en voor de drukte weg kan. November namen we afscheid van een collega en in December startte Ad. Weer een nieuw iemand om in te werken en de rest leert ook nog steeds dus veel uitleggen en daarnaast alle normale werkzaamheden. De dagen vliegen voorbij. De werkzaamheden zijn nog steeds heel divers en super leuk en zeker als leidinggevende die steeds meer uit handen moet geven is het leuk te zien hoe sommigen dingen oppakken en leren. Zo’n jaar is leuk en zwaar tegelijk zoals ik al hierboven aangaf heeft het ook de nodige energie van me gekost. Hierdoor was wel alles goed en dat geeft ook een fijn gevoel.

Sport en bewegen

Spoten en bewegen daar komt energie bij kijken. Het afgelopen jaar hebben sommige factoren ervoor gezorgd dat ik weinig energie heb na mijn werkdagen. Gelukkig hebben we echt veel gewandeld. In de lente en zomer gingen we elke dag naar buiten. Een rondje van bijna 3 km wandelen. Helaas is het nu donker en nat en dat is zo veel minder fijn om dan naar buiten te gaan. Dus we wandelen weer minder maar wanneer ik zelf wandel wandel ik dan wel weer verder. Sporten in de sportschool ben ik ondanks her gebrek aan energie blijven doen. Zondag was mijn heilige dag. 8 uur vaste prik stond ik in de sportschool. Op dat tijdstip is het lekker rustig en kan ik lekker mijn gang gaan. Dit jaar ben ik vooral bezig geweest met de basis: Sterk blijven, onderhoud aan de zwakke delen en genieten van bezig zijn.

Hardlopen deed in in totaal 17,8 km Drie keer niks en heel eerlijk ik ben klaar met hardlopen voor nu. De keren dat ik het probeerde waren niet super fijn terwijl het wandelen wel heerlijk was. Op het moment van schrijven 664,3 km geregistreerde wandel activiteiten, met als piek 118,9 km gewandeld in augustus. Het wandelen is minder belastend voor mijn lichaam en ik vind het nog fijn ook dus geniet ik daar nu veel meer van.

voorbij gevlogen

Naast wandelen en trainen in de sportschool ben ik yoga thuis blijven doen. Heerlijk even het matje uitrollen en je kan wat oefeningen doen. Daarnaast heb k begin van het jaar veel op de hometrainer gezeten die we toen gekocht hebben. We maken er nu minder gebruik van maar ik heb er alweer een aantal keren opgezeten en dat ben ik van plan te blijven doen.

Activiteiten van 2022

We zijn dit jaar voor ons doen weer veel op pad geweest. De meeste bezoekjes hebben we gebracht aan het Kralingse bos en de kinderboerderij. Even gedag zeggen bij Twister en Kraaltje en Croosje. Het hoogte punt dit jaar van deze wandelingen was de geboorte van de kinderen van Kraaltje en Croosje. Wat zijn dat leuke varkentjes maar helaas de kleintjes gaan allemaal weg.

Feestgangers zijn wij niet, ik zeker niet. Toch heb ik erg genoten in maart van het feest van het jaar. De vrouw van mijn werkgever werd 50 en we hadden een verrassingsfeest. Ik zat in het complot en wat hebben we haar verrast, zo super leuk. Met een boot door Rotterdam in de avond en dat was echt mega gaaf om de stad vanaf die kant te zien. Het feest was ook erg gezellig en het scheelt ik ken heel de familie al jaren en veel vrienden van hun ook.

In april bezocht ik de boeksignering van Lianne Keemink in de Donner en vierde ik Koningsdag met mijn ouders in Lekkerker met een puzzeltocht door het dorp, lekker net als vroeger. In mei hebben we de Westfieldmall bezocht. Deze stond op mijn to do en we hebben er heerlijk geshopt en gegeten maar ook het gebouw bekeken want dat is echt mooi.

Een half jaar vliegt voorbij

De maanden gaan snel en we hebben hier en daar kleine tripjes naar een kringloop, het bos of we zijn gewoon lekker thuis F1 of voetbal aan het kijken. Juni was er thuis een verbouwing voor een nieuw dakraam wat echt vele malen beter is dan het oude dus daar ben ik super blij mee. We gingen naar Museum Voorlinden, erg leuk en mooi wat we er gezien hebben maar wel een erg duur museum voor hoe groot het is. Mijn week vakantie brak aan en die startte we met nog een verbouwing want ik kreeg mijn droom boekenkast. (Mijn droomboekenkast is een echte bieb maar voor dit huis is dit wel de droom) Aan het einde van de maand was ik jarig en gingen we naar Noordwijk aan zee om daar samen mijn verjaardag te vieren met lekker eten en pootje baden door de zee. Echt genoten.

Met Rianne ben ik naar de lancering van spannendeboeken.nl geweest in Amsterdam waar we veel info over de komende boeken kregen. Wat genoten we van een boeken uitje. Zo genoten dat we in oktober weer samen een boekenuitje hadden maar dit maal naar het Thriller festival in Zoetermeer.

Juli en Augustus waren hele warme maanden en waren we heel actief in wandelen in de late avonduurtjes. Ik had op een hele warme dag een event van Flexpower waar we een fijne workout kregen, een lekkere lunch en een presentje voor onze komst en inzet. September bezocht ik de boekpresentatie van Marjo de Vroed in Ridderkerk waar ik heen ging met het pontje. Super leuke ervaring en op deze manier zo dichtbij. Oktober was ik weer een aantal dagen vrij maar helaas ook ziek toch hebben we er leuke dagen van kunnen maken. Een flits bezoek aan Gouda, een kringlooproute waar we erg van genoten hebben, paddenstoelen zoeken en eindelijk ons tripje naar Emiel.

De laatste twee maanden van 2022

In november bezochten we de Noorse kerk voor de kerstmarkt. Helaas wordt deze steeds kleiner maar we zijn geweest en het was wel weer leuk. Ik kreeg van Tijn mijn advent kalender. Mijn eerste echte advent en wel van Pokemon. December was dus elke dag een feestje om op te staan want direct maakte ik een vakje open in de ochtend. En dan hebben we December, De boeksignering van Lisette Jonkman bezocht in Nieuwerkerk aan den IJssel en had ik de laatste week van het jaar lekker vrij. Deze vrije week besteedde ik aan kerst met de familie en een bezoek aan Nicole want dat was al een jaar geleden dat ik die had gezien.

 

Er zullen hierboven momenten vergeten worden dat weet ik zeker. Kleine momenten en grootte maar als ik terug denk aan het afgelopen jaar was het zeker goed en mooi. Kleine momenten zoals samen met mama kastanjes zoeken en met papa poffertjes voorproeven, van Emiel een bak draadjesvlees krijgen, bellen met Nicole en niet uitgepraat raken, met Rianne genieten van het zoeken naar boeken die we willen lezen. Met Tijn kringloopjes bezoeken en genieten van wat we daar allemaal zien, genieten van de katten. Waar ik dit jaar ook enorm van genoten heb zijn mijn planten. Helaas zijn er ook gesneuveld door de kou maar ik geniet zo van het verzorgen van de planten, experimenten met stekjes en lezen en kijken naar video’s erover. Ik heb zelfs stekjes opgehaald bij mensen zo leuk!

We sluiten het jaar 2022 af

Vandaag sluiten we het jaar 2022 af. We laten dingen achter in het oude jaar maar nemen genoeg mee naar het nieuwe jaar. We zouden willen dat we sommige dingen konden achterlaten maar helaas moeten we die meenemen naar het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling, bedankt voor het lezen van mijn blogs het afgelopen jaar, bedankt voor de samenwerkingen en tot 2023!