end

2023 comes to an end

Het jaar 2023 zit erop it comes to an end!. De maanden seizoenen dagen en uren zijn voorbij. Het nieuwe jaar staat al te gluren of die mag beginnen. Voor het nieuwe jaar mag beginnen blik ik terug op een emotioneel, gelukkig, leerzaam jaar.

And with that, the 2023 season ….. comes to an end!

Hobby’s serieus nemen
Haken

Heel graag wilde ik leren haken. Echt wat maken met een bolletje wol en dat deed ik. Haarbanden, een muts, een jurkje voor een beer, een sjaal, een strik en een sjaal voor een beer, een baby cadeau en nog meer haarbanden. Tot ik stagneerde. Haken kon ik nu maar ik wilde meer. Ik begon aan een handschoen die ik niet afmaakte. Een topje die niet verder dan een paar banen kwam. Het volgende shirtje wat niet afkwam. Daar was het zwarte bolletje met glitter! Perfect voor een vest. Ik zag het voor me. De eerste poging en uren werk mislukte. Ik gaf niet op en begon opnieuw en nu heb ik een prachtig vest. Iets wat ik graag wilde leren heb ik serieus genomen, geleerd, mislukt, niet opgegeven en ik weet zeker dat het vest niet het laatste is wat ik maak.

onverwachts concert

Planten liefde groeit door

Een andere hobby die ik serieus nam was mijn planten. Er kwam een kas op het balkon te staan en de hoeveelheid planten die buiten stonden deze lente en zomer waren enorm. Mijn oogst mislukte helaas want dat is echt een ander niveau. De planten en stekjes groeiden enorm. Mijn favoriet de coleus vulde mijn balkon met de prachtige kleuren. Uren heb ik doorgebracht op mijn balkon lekker mijn hoofd verzetten en alleen maar bezig zijn met de aarde en de planten en kijken hoe het nog beter en mooier kan. Helaas zijn alle kleuren nu verdwenen. Staat mijn kas vol met bollen en stekjes en ben ik benieuwd hoe het volgend jaar gaat worden.

end

Journalen

Journalen heb ik echt goed opgepakt en door het journalen had ik meer rust in mijn hoofd. Je kan niet meer doen dan er geplant staat en wat er gepland staat kan niet altijd. Heerlijk om de pagina’s te maken. Te versieren met stickers, de maandpagina’s te voorzien van illustraties en een mooi overzicht te creëren.

Een emotioneel jaar

Afgelopen jaar heb ik afscheid moeten nemen van twee personen. Verwacht en totaal niet verwacht. De moeder van mijn werkgever overleed die ik al zestien jaar kon en ook bij ons in het bedrijf heeft gewerkt. Van een mooie dienst in een klein kerkje ging ik naar een dienst in de tuin bij mijn tante. Na een aantal heftige weken overleed mijn tante. Dit hadden we totaal niet zien aankomen. In haar tuin met enorm veel bloemen hebben we afscheid van haar genomen.

Het meeste verdriet heb ik het afgelopen jaar gehad om Donder. Donder is zo ziek geweest. In mijn hoofd is afscheid nemen zelfs voorbij gekomen. We gaven niet op. Naar de dierenarts, dwangvoeren, opereren, medicijnen geven elke paar uur en zelfs naar het dierenziekenhuis in Barendrecht. In het ziekenhuis lieten we hem achter maar gelukkig mochten we hem ophalen twee dagen later. Het was zo moeilijk zonder hem naar huis te rijden. Hem niet in huis te zien, wakker worden zonder Donder en thuis komen zonder Donder. Hij is zo aanwezig in ons leven. In zijn zebrapakje mocht hij naar huis en ondanks dat hij niet lekker was hij kwam naar me toe lopen toen ik thuis kwam. Dat gaf hoop. Weken eten geven en medicijnen, energie en tijd in hem steken maar hij is er nog. Daar ben ik zo dankbaar voor. Mijn vriend kon gelukkig heel de dag bij hem blijven en voor hem zorgen als ik aan het werk was. We hebben nu een kat die nog aanhankelijker is en meer zorg nodig heeft maar dat maakt niks uit.

Hoogtepunten van 2023

Er zijn in een jaar hoogte en dieptepunten. Kleine en grote dieptepunten maar ook kleine en grote hoogtepunten. Zo is een klein hoogtepunt dat de kerstboom dit jaar weer staat. Precies op tijd want een week later werd ik ziek en dan had ik het niet meer gedaan. Ik wil langs een paar hoogtepunten kort gaan want de meeste heb ik uitgebreid wel op de blog verteld of is de ervaring heel persoonlijk. De marathon Rotterdam walk van 15 km samen met Nicole was een hele leuke ervaring. Goed georganiseerd en gezellig om mee te maken. Heel wat anders dan hardlopend door de stad. Met Rianne naar Scheveningen voor de kerstwinkel en wandelen over het strand. Een burger eten op het strand en samen kletsen en schelpen zoeken. Een perfecte dag. Dit jaar hebben we meer mooie dagen samen gehad want Suzan & Freek in de Ziggo dome hoort daar zeker bij. Wat was ik heel de week bezig met kaartjes winnen en toen won mijn zus kaarten en gingen we Vip naar het concert. Wat een ervaring en wat een feest geven Suzan en Freek. De uitstapjes met mijn vriend horen zeker bij de hoogtepunten want die zijn altijd leuk. Samen bezochten we kringloopwinkels, wandelden we door het bos of dorp of waren we gewoon lekker samen thuis aan het genieten. Keken we voor het eerst B&B vol liefde en hebben we daar samen veel lach plezier over gehad.

walk

14 mei 2023 papa is jarig en Feyenoord wordt landskampioen

Maanden zei ik het al. “Op 14 mei gaat het weer gebeuren papa krijgt weer een perfect verjaardagscadeau” Die kreeg hij weer. Met het hele gezin keken we de wedstrijd en werd Feyenoord landskampioen. Dit keer geen 18 jaar wachten en de volgende dag stond ik met mijn zus op de Coolsingel. Voor het eerst ging ik naar de huldiging van Feyenoord. Een enorm mooie belevenis. Uren wachten tot ze komen maar het is uren lang één groot feest en wanneer de spelers komen barst het feest echt los.

Dieptepunt in mijn blog

Mijn blog lag te vaak op een laag pitje waar ik van baalde. Wanneer de energie er niet is kan ik het niet. Ik wil niet plaatsen om het plaatsen. Met een zieke kat voor een paar maanden stond mijn hoofd niet naar lezen en dan komt mijn blog ook minder aan bod. Ik ben heel dankbaar wat wel gelukt is dit jaar en alle leuke samenwerkingen die ik dit jaar heb gehad. Wat van dit jaar nog niet online is gekomen hebben jullie nog te goed want dat zijn hele leuke dingen op creatief vlak. Drie weken ziek zijn zorgde voor weinig creativiteit en dus niet uitproberen van al het leuks wat binnen kwam. Genoeg om te delen en doen als ik weer helemaal beter ben.

Boeken tot het jaar 2030

Boeken heb ik genoeg tot het jaar 2030 denk ik wel. Wat een mooie boeken heb ik weer gevonden. Niet alles heb ik kunnen lezen want dat was te veel. Wat ik wel heb gelezen was weer heel divers. 7 jeugdboeken, 3 young adult, 5 feel good, 3 thrillers, 3 literatuur, 3 non fictie totaal 25 boeken en ongeveer 5550 bladzijdes. Drie kerstboeken, vier boeken van Roald Dahl, een boek wat me verbaasde, een besteller die ik nu pas las, een boek wat tegenviel. Heel divers dus en alles is voorbij gekomen dit jaar. Hendrik Groen heeft me verbaasd en het volgende deel licht al op me te wachten. Van huis uit viel tegen maar ik vind dat je daar eerlijk over kan zijn als een boek tegenvalt. Branding was thuiskomen en Als je kunt dansen in de regen was zo mooi en rakend. Aan het einde van het jaar vier nieuwe auteurs ontdekt waar ik wel meer van wil lezen. Catherine Walsh, Nora Schenk, Donna Ashcroft en Jenny Colgan.

end

Een mooi jaar wat boeken betreft maar nog veel te lezen want ik had te veel leesdips of concentratie gebrek door te veel aan mijn hoofd.

Actief het meest rustige jaar

Mijn jaar was in tijden niet zo rustig op actief gebied. Één event, één keer in de week naar de sportschool, later kwam daar een paar weken Pilates bij. De wandelingen werden minder en korter maar ze verdwenen niet. Ik wil weer meer bewegen. Meer wandelen ook al is het een half uurtje want ik mis het wel maar het moet wel passen in mijn ritme en geen moeten worden.

Een jaar met mooie en droevige momenten, hoogte en dieptepunten. 2023 je was me het jaar wel. Op naar nieuwe avonturen. So with this 2023 comes to an end