herinneringen maken

2023 laten we mooie herinneringen maken

Spullen heb ik genoeg en nieuwe spullen nemen ruimte in maar herinneringen nemen geen ruimte in. Behalve ruimte in mijn hoofd of hart. Dus voor 2023 wil ik mooie herinneringen maken die ik op kan slaan in mijn geheugen. Wat voor mooie herinneringen ik wil maken dat weet ik van sommige dingen al zeker wel maar anderen zullen dit jaar gaan ontstaan. Ik neem je mee in mijn plannen/voornemens voor 2023.

Van de week is er een post online gekomen met de 23 van 2023. Een lijst met dingen die ik wil doen/behalen/bepalen dit jaar. Zo staat erop leren haken, opruimen, naar een museum maar er staat ook op uitzoeken of ik die derde piercing wil. Het is een lijst met dingen die door mijn hoofd blijft gaan dus heb ik er een soort doelen lijst van gemaakt voor dit jaar. Hopelijk kan ik er een heel deel van gaan afstrepen en er mooie herinneringen bij maken.

Mooie herinneringen maken

Mooie herinneringen maken doe ik met de mensen waar ik het meest om geef, plezier mee beleef en uren mee samen kan zijn. Voor dit jaar zijn dat zeker weten Rianne, Tijn, mijn ouders, Emiel en Nicole waarmee ik mooie momenten wil gaan beleven dat ik al weet. In mijn 23 van 2023 gaf ik al aan dat ik met hun een aantal dingen wilde gaan doen. Het hoeven niet altijd grote dingen te zijn van de kleine meest simpele momenten geniet ik vaak nog het meest. Met mijn ouders lekker eten op een zaterdag, ook al denken hun het is heel simpel maar bij mijn ouders tussen de middag eten voelt zo fijn. Dan maakt papa poffertjes of haalt mama lekker brood met rosbief. Gaan we naar buiten om kastanjes te zoeken of in de zomer genieten we lekker in de tuin. Deze momenten horen bij mijn mooie herinneringen die ik dit jaar weer ga maken. Herinneringen maken met Emiel kunnen al zo simpel zijn als dat hij gezellig blijft eten of we gaan samen naar een plantjeswinkel wat we dus voor dit jaar op de planning hebben staan.

Kringloopbezoeken en rondjes bos

Met Tijn ga ik weer lekker kringloopjes aflopen. Hij heeft me echt geleerd te zoeken naar leuke dingen. Soms vinden we helemaal niks en soms heel veel. Zo heb ik heel veel mooie bloempotten gevonden en super leuke boeken. Tijn heel veel andere dingen. Ik ga weer een aantal routes uitstippelen en dan maken we er weer een dagtripje van. We starten dan ergens ver weg en rijden via kringloopjes naar huis. We hebben er al heel wat gehad in onze omgeving maar er zijn er nog heel veel meer om te ontdekken. Rianne vind het ook leuk dus haar meenemen op een roadtrip lijkt me ook wel tof.

Naast kringloopbezoekjes gaan we graag naar het Kralingse bos en de kinderboerderij om de dieren te knuffelen. Dat gaan we dit jaar weer vaak doen. Een rondje van ongeveer 4 km door het bos, in de diverse seizoenen. Helaas is het Kralingse bos niet zoals de bossen op de Veluwe in de herfst maar toch vind ik het enorm fijn.

Seizoenen ervaren

De seizoenen ervaren kan je op verschillende plekken. In mei ga ik een dag vrij houden en richting Nicole rijden want dan  schijnt de rododendron prachtig te bloeien. Hier bij ons zie je deze niet zo veel maar bij haar schijnt dat prachtig te zijn. Ik heb laatst de groene wand en de knoppen al gezien en dat moet denk ik echt prachtig zijn. In de zomer wil ik weer lekker naar het strand. Met mijn voeten in het water lopen en genieten van de wind. Maar laten we dat dit keer ook weer eens in de avond doen en de zon zien zakken in de zee. Elk seizoen kent zijn kleuren zo kan ik enorm genieten van de herfst en de prachtige kleuren die het dan geeft. Om dan door het bos te wandelen is echt genieten misschien moet ik dit keer weer eens naar een echt herfstbos gaan. De winter is denk ik wel mijn minst favoriet ben ik echt wel achter gekomen. Kou en ik werken niet samen. Al vind ik winterlandschappen prachtig maar dan moet je niet de weg op moeten.

Creatieve projecten

Creativiteit vind ik belangrijk omdat ik daarvan geniet. Creatief met pen, potlood, verf, papier, draad, het maakt niet uit waarmee maar creatief bezig zijn. Ik wil dus heel graag leren haken omdat ik echt super leuke dingen voorbij zie komen en ik denk het wel te kunnen. Het lijkt me ook super leuk om te doen en ontspannend. Verder lekker kleuren, tekenen en journalen, veel journalen daar kan ik lekker creatief mee zijn.

herinneringen maken

Op gezond, sportief en actief gebied ga ik ook mooie herinneringen maken

Geen hardloopactiviteiten voor mij dit jaar maar kilometers maken met wandelen. Ik wil 10.000, 15.000, 20.000 en zelfs 25.000 stappen in één wandeling halen. Lekker naar buiten gaan en wandelen. Nieuwe paden ontdekken, nieuwe routes maken. Buiten zijn en bewegen, genieten van de natuur met een muziekje aan of een podcast, de tijd vliegt dan voorbij.

Gezondheid vind ik belangrijk en daar komt ook zeker gewicht bij kijken. Er waren vorig jaar aardig wat kilo’s afgegaan maar die zijn er ook weer aangekomen. Dit keer heb ik wel het idee op een andere manier/plek maar ze zijn er weer wel. Vind ik het erg? Ja en nee. Ja omdat ik wel onder een bepaald gewicht wil blijven omdat ik me dan lekkerder in mijn vel voel maar nee omdat eten lekker is. Ik wil kunnen genieten van eten maar eigenlijk met mate. Waar ik me wel bewust van ben js dat we te verslaafd zijn aan suiker en daar ben ik niet blij mee. Dus hier en daar wil ik wel proberen minder suiker binnen te krijgen. Na december is dat een hele afkick dus ik kan dat niet in één keer. Ooit gedaan maar nooit meer.

In de sportschool wil ik lekker blijven trainen, het liefst twee keer in de week als dat lukt. Gaat het een keer niet dan niet. Lekker de armen en benen trainen. Daarnaast thuis lekker yoga en misschien hier en daar nog een extra oefening. Het belangrijkste in beweging blijven en me goed voelen.

The marathon Rotterdam Walk

Yes ik sta dit jaar weer aan de start van een event en natuurlijk kan er maar één naast mij staan aan de start in Rotterdam en dat is Nicole. Ik heb haar in december gevraagd of ze samen met mij in plaats van hardlopen door Rotterdam wil wandelen door Rotterdam. We missen ons weekend al een paar jaar maar beiden zijn we niet klaar om te gaan hardlopen. Zelf weet ik niet of ik daar ooit nog klaar voor zal zijn. De paar keer dat ik het afgelopen jaar ging hardlopen, die paar keer waren echt niet fijn. Of op het moment zelf al een naar gevoel of de volgende dag. Nee het zit er niet meer in voor nu maar de liefde voor wandelen heb ik helemaal gevonden en daarom wil ik aan de start staan van de eerste keer The marathon Rotterdam Walk!

Verder op de planning in 2023

Zoals je hierboven leest staan er wel wat dingen op de planning maar niet heel veel op mijn planning. Geen grote doelen of plannen en dat is zeker niet nodig want van heel veel dingen kan ik genieten.  Ik hoop dit jaar te kunnen genieten van veel kleine dingen eigenlijk. Lekkere lente dagen lezend op het balkon, bezig zijn met mijn planten, stekjes maken voor mezelf en anderen. Blogs schrijven, fotograferen en gewoon genieten van een serie op de bank. Uit eten met Tijn, Emiel en Anne. Met Rianne naar leuke plekjes die we willen ontdekken.

Ik hoop veel mooie boeken te mogen lezen en jullie daarvan te voorzien van een recensie. Het aantal boeken wat ik hoop te lezen? Laten we het proberen om er 38 te lezen. Van kinderboeken tot romans en van romans tot thrillers. Lekker divers wil ik lezen en genieten van de verhalen die er zijn. In mijn kast staan nog genoeg ongelezen boeken en daar moeten echt wel wat van gelezen gaan worden dus ik daag mezelf echt uit om dat te gaan doen. Gewoon een boek uit de kast pakken en starten met lezen.

Waarschijnlijk kan ik best nog een stukje doortypen over de plannen van dit jaar. Maar een aantal dingen hou ik zeker voor mezelf, wat ik wil op werkgebied en persoonlijk gebied hou ik lekker bij mezelf. Misschien als ik daar stappen in maak dat ik het deel maar het is niet nodig om te delen. Nu is het tijd om de kalender erbij te pakken op mijn werk en de eerste vrije dagen erin te gaan zetten. Dagen om te kunnen gaan genieten met de mensen die ik lief heb.

Geniet van al het moois wat gaat komen, blijf positief en maak er zelf wat moois van.