24kitchen

24Kitchen – Feest!

Eten hoort elke dag een feestje te zijn. Een kleine toevoeging aan je maaltijd kan het al een feestmaal maken. Waar haal ik die inspiratie vandaan? Al jaren kijken wij 24Kitchen, zoeken we recepten op en laten ons inspireren. Soms staat 24Kitchen aan als achtergrond maar binnen no-time zit ik dan naar al dat lekkers te kijken.

feest-2

Op 1 oktober 2011 werd 24Kitchen gelanceerd  met een 24 uur durende live uitzending. 5 jaar later worden er nog steeds dagelijks allerlei nieuwe recepten onze woonkamer in getoverd. Worden we geinspireerd om iets moois neer te zetten. 5 jaar, dat moest gevierd worden. Natuurlijk met een boek vol lekkere recepten. De naam? Feest!

feest-3

Feest! is een boek met recepten voor het hele jaar door. Feestelijke gerechten voor speciale momenten maar ook voor elke dag. De feestdagen die voorbij komen in het kookboek zijn; Halloween, Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, Valentijnsdag, Pasen, Moederdag & Vaderdag en het Suikerfeest. Met recepten van Pittige pompoensoep naar gevulde speculaas en hertenstoof. Van Oliebollen tot chocoladelavacakes en een paastaart. Elk feest komt goed vertegenwoordigd voorbij.

Naast de feestdagen zijn er ook recepten voor verjaardagen, een zomerfeest, met vrienden, italiaans eten, drink & bites, een borrelbuffet en kinderfeest. Italiaans met Bruschetta di pomodori en een pasta ovenschotel, ooo die wil je toch gelijk maken.

Het boek sluit af met Hapjes & amuses, voorgerechten en salades, hoofdgerechten, toetjes en taart en voor de dorst. Recepten voor elke dag. Welke recepten? Mango slush tea, tarte tatin, vlaams stoofvlees en nog zo veel meer lekkers.

feest-1

De recepten zijn erg makkelijk te volgen door de goede en duidelijke uitleg, soms staat er een tip bij om het recept beter te maken, op kinderen af te stemmen of het seizoen. Het boek is echt super mooi vorm gegeven. Prachtige fotografie, leuke lettertypes en heel duidelijk en overzichtelijk. Wij gaan nog veel recepten maken uit dit boek en de sinaasappelkletskoppen die we al gemaakt hebben gaan nog zeker vaak in ons koekjesdoosje komen. Maar het boek even doorbladeren is al erg fijn.

feest-4

Wil je ook een Feestje op tafel zetten? Koop dan het boek voor €24,99 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Lev