adventkalender

24x Do it yourself Adventkalender

Aftellen naar een heerlijke kerst, ik wil het al jaren. Een adventkalender wil ik al jaren maar verder als een kras- of chocolade adventkalender kwam ik nooit. De hele mooie zijn extreem duur en sommige anderen heeft iedereen al. Nu heb ik een hele leuke Adventkalender naast met staan namelijk een Do it yourself adventkalender.

adventkalender

Uitgeverij Snor heeft een hele mooie adventkalender gemaakt waarmee je 24 dagen lang kerst kan vieren door de Do it Yourself projecten in deze Adventkalender. Sla elke dag een pagina om en ontdek een verrassend, mooi of lekker project om zelf te maken. De adventkalender ziet eruit als een bureaukalender. Je kan hem neerzetten en elke dag een bladzijde omslaan door de ringband die bovenaan bevestigd zit. Hij blijft stevig staan omdat hij bevestigd is opstevig karton wat omplakt is met een afdruk; donker blauw met sterren in goud folie. De voorkant heeft een prachtige illustratie met details in goud maar ook met glitters. De sfeer die je op de voorkant ziet komt terug in heel de kalender de gouden en donker blauwe details geven een warme en rijke look aan de kalender.

Adventkalender

Kerst lijkt nog heel ver weg, zeker nu we in een hele andere tijd leven. Toch zie ik bij ons in het dorp de lichtjes al verschijnen en kriebelt het om thuis er ook al wat aan te gaan doen. Aan de slag gaan met de adventkalender daar kan ik alleen maar naar uitkijken. Over iets meer als een weekje mag ik aan de slag maar ik heb alvast bekeken wat je allemaal met de adventkalender kan zodat jij ook op 1 december aan de slag kunt. 24 dagen lang een bladzijde omslaan met een Do it yourself project.

Adventkalender

Voor elke dag een project

Voor elke dag heeft de adventkalender een ander project. Van een adventkalender maken van potjes tot kleine kersttruitjes voor in de boom. Kerstkaarten in een luciferdoosje of kerstballen gemaakt van hout of kurk je gaat echt creatief aan de slag de dagen voor de kerstdagen. Als je dacht dat je niet in de sfeer kan komen dan zorgen de geurkaarsen of kerstgeur van de potpouri wel dat je in de sfeer komt. Echt aan alles is gedacht want ook je kerstcadeau’s worden voorzien van gifttags en de tafel van naamkaartjes. De viltenornamenten komen goed van pas want dat stond sowieso al op mijn to do lijstje voor de kerst en er zitten patronen bij achterin de adventkalender zodat ik direct aan de slag kan.

Adventkalender

Tip voor je begint met de adventkalender

Even een tip voor je begint met de adventkalender want het is een do it yourself kalender. Dit betekend dat je aan de slag moet en er staan veel leuke projecten in dus grote kans dat je veel projecten gaat doen. Kijk wel even van te voren of je alles in huis hebt. Het is heel logisch als je geurolie of kaarsenlont niet in huis hebt. Kijk even bij de inhoudsopgave wat je leuk lijkt of blader alvast de kalender door, schrijf op wat je nodig hebt en ga het allemaal halen zodat je aan de slag kan op de dag dat je creatief wilt zijn.

Adventkalender

De adventkalender is echt super leuk en heb je niet alleen dit jaar plezier van maar volgend jaar en het jaar erna weer. De adventkalender is voor €17,99 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Snor