bites

A.W. Bruna bites voor bloggers

Vorige week dinsdag 30 augustus was het A.W. Bruna bites voor bloggers. Mijn eerste bloggersevent over boeken waar ik bij kon zijn. Waar ik eerder evenementen moest afslaan hoefde ik dit gelukkig niet te doen bij A.W. Bruna bites voor bloggers. Vandaag een verslag met wat ik die avond gezien en gehoord heb.

 

Ruim op tijd reed ik van Rotterdam naar Amsterdam. Twee niet al te lange files en een stukje met de tram en ik was op Museumplein. Daar las ik op een bankje in Dark Matter terwijl ik op Lisa wachtte. Samen liepen we richting het prachtige pand van A.W. Bruna. Onderweg kwamen we meer bloggers tegen en dat was natuurlijk gelijk een hoop gezelligheid.

We kwamen binnen in een prachtige hal met boeken in lijsten aan de muur. Zo ontzettend mooi en indrukwekkend een hele muur vol. We worden welkom geheten en krijgen een programma en notitievelletjes. De trap af naar beneden en daar krijgen we een koptelefoon. De koptelefoon mogen we later gebruik van maken. In de tuin staat drinken en hapjes en er zijn al veel bloggers aanwezig en druk aan het kletsen.

Na wat geklets, eten en drinken worden we gevraagd onze koptelefoon op te doen. We worden welkom geheten en dan mogen we luisteren naar Frans van Deursen die voorleest uit Orphan X.

Hierna volgt Anne van Veen die voorleest uit Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe. Anne van Veen was live aanwezig en kwam terwijl ze het laatste stukje voorlas de tuin inlopen.

We luisteren naar twee fragmenten uit boeken die A.W. Bruna gaat uitgeven als boek maar ook als luisterboek. A.W. Bruna is een samenwerking met Thinium Audio productie begonnen voor audioboeken. Erg leuk om het op deze manier te presenteren. Door de koptelefoons kon je echt luisteren en was ik even alleen met de verteller.

Na deze opening van de avond konden we kiezen uit twee lezingen, fictie of non-fictie. Ik koos voor non-fictie waar Marloes Coenen vertelde over Kracht, haar boek dat eind november verschijnt. Wat ben ik blij dat ik voor deze dame koos met humor maar ook met veel passie en enthousiasme vertelde ze waar het boek over gaat. Ik dacht dat Krach vooral over Mixed Martial Arts ging omdat Marloes daar drievoudig wereld kampioen in is. Natuurlijk komt MMA erin voor dat is haar leven. Kracht gaat over het vinden van je kracht, je plaats opeisen en er staan. Het boek is vooral gericht op vrouwen en ik ben er nu erg benieuwd naar.

Na een glaasje drinken is het tijd voor een auteur die niet van Nederlandse bodem komt. Super gaaf een buitenlandse auteur. Het is Gregg Hurwitz. Steven interviewt Gregg en begint met dilemma’s zoals kiezen tussen Batman & Spiderman en Ajax & PSV. Dit gaf een super leuk begin aan het interview. Natuurlijk moesten er nog wat vragen beantwoord worden over Orphan X en toen was het jammer genoeg alweer voorbij. Ik had zo nog wel een uur kunnen luisteren.

Na dit leuke interview was er weer een keuze tussen fictie en non-fictie. Het werd weer non-fictie. Joella Opraus & Nathalie van Wingerden zijn de auteurs van De financiële detox dat in januari 2017 zal verschijnen. Het klinkt heftiger dan het is, wat ze vooral willen is geld bespreekbaar maken. Het bespreekbaar maken mochten we gelijk toepassen door in groepjes aan elkaar te vertellen hoe er thuis met geld omgegaan werd en wat onze eerste drie baantjes waren. Joelaa en Nathalie hebben ook een online platform How 2 spend it.

En toen zat het programma er al op. We kregen een goodybag met natuurlijk boeken en allerlei boeken gerelateerde spulletjes. Drie boeken heb ik gelijk laten signeren. Wanneer die kans er is wil ik hem graag benutten.

Tijdens het signeren nog even een kort gesprekje met Gregg, wat een spontane leuke man.

Was de avond toen over? Nee zeker niet want kletsen over boeken met mensen die er ook van houden is super leuk. Kletsen in de tuin, verplaatsen naar binnen waar we verder gaan, weer een afscheid en we verplaatsen naar boven. Daar houden we Annabel aan de praat en zo mist ze al het opruimen en schoonmaken. Op een gegeven moment werd het echt tijd om weg te gaan richting huis. Met z’n vieren deden we de deur dicht bij de uitgeverij. Buiten kletsten we nog even verder en toen splitsten we op. Gelukkig viel er voor mij geen stilte want Alex reed met mij mij richting Rotterdam. Wel zo gezellig als je er toch bijna langsrijdt.

Annabel, Lise en Saskia bedankt voor het organiseren van deze leuke avond. Dat er nog meer inspirerende, gezellige boeken avonden mogen komen want deze bites voor bloggers was top.

 

Bewaren