Aapel van dichtbij

Aapel van dichtbij

De vorige keer toen ik in de dierentuin was heb ik heel even de vrouwtjes leeuw kunnen zien en het nieuwe verblijf kunnen aanschouwen. Helaas heb ik Aapel toen niet gezien, dit vond ik erg jammer dus vorige week ben ik weer geweest in de hoop Aapel van dichtbij te kunnen zien in zijn nieuwe verblijf.

Het nieuwe verblijf is echt prachtig en zo groot. Als bezoeker kom je heel dichtbij de leeuwen van alle kanten. Zelfs in het binnenverblijf ben je nu zo dichtbij deze prachtige beesten. Het buitengebied van de leeuwen is ruim zes keer zo groot als hun vorige verblijf en fraai ingericht als een glooiend graslandschap. Er zijn meer dan 10.000 graspollen geplaatst met natuurlijke rotsblokken en er is een waterpoel. De leeuwen hebben zo de beschikking over verschillende plekken waar ze afwisselend in de zon of de schaduw kunnen doorbrengen.

Wat had ik een mazzel dit keer want Aapel was buiten en liep rond in het verblijf terwijl het vrouwtje binnen zat. Aapel is echt prachtig en ziet er een stuk beter uit dan een heel tijd geleden toen hij in het tijgerverblijf zat. Goed om te zien dat hij al aan het wennen is aan dit verblijf. Zal wel vreemd zijn geweest opeens zo groot en wij zo dichtbij.

Natuurlijk ben ik ook in het binnen verblijf geweest en daar lag ze alles in de gaten aan het houden. Wat leuk is die special shots die je niet verwacht en dat is onderstaande foto. Net jammer dat de reflectie in het raam zichtbaar is maar het was een moment opname die ik niet wilde missen. Ze geeuwde enorm en dan zie je super goed haar enorme tanden en ook de kleintjes zo grappig dat die voorste zo klein zijn.

Na een poosje waren ze samen buiten en genoten ze samen van de zon door lekker te gaan liggen. Ik kan niet wachten tot ze kleintjes hebben. Die kunnen we dan ook van heel dichtbij zien dat lijkt me heel bijzonder. Volgend jaar natuurlijk weer mijn abonnement verlengen want ik ga te graag even langs bij de beesten.