trainen

Active life; 1,5 uur trainen

Afgelopen week had ik een aangepaste trainingsweek. De dagen verliepen een beetje anders en ik wil niet over een grens heen gaan met trainen dus op sommige dagen werd het niet naar de sportschool, niet hardlopen maar wandelen. Minder intens maar toch bewegen mentaal is dat zo fijn om toch iets te doen.

Maandag 2 maart; de brug zorgt voor een flinke file

Op maandag is meestal mijn vaste sportschooldag behalve als er wat tussen komt. Ik voelde me een beetje suf na de werkdag maar op de weg naar huis zou ik beslissen wat ik ging doen. Net voor 5 uur veranderde dit. Er stond een flinke file richting huis dus besloot ik om te rijden via Gouda. Wat extra kilometers maar op een klein stukje na heb ik niet stil gestaan. Door het omrijden was ik later thuis en verder van de sportschool af. Ik besloot om naar huis te gaan en een wandeling te maken. Even lekker naar buiten want dat was ik al heel de dag niet geweest. Na de wandeling had ik wat meer energie.

trainen

Dinsdag 3 maart; Het wordt langer licht

De donkere dagen gaan we achter ons laten en wat vind ik dat mega fijn. Het betekend dat ik na het werk gewoon nog een heel stuk kan wandelen zonder dat ik verlichting nodig heb. Het fijnste is wel dat ik ook gewoon nog meer route keuzes heb. Bij ons zijn niet alle paden verlicht of ik durf gewoon niet overal meer heen dus dan wordt je wel beperkt in je route.

Woensdag 4 maart; genieten van de stilte in de polder

Na het werk moesten wij nog even naar Rotterdam. Hierdoor waren we laat thuis maar dat maakte me niet uit. Ik besloot om rond half 9 mijn hardloopoutfit aan te trekken en voor een rustig loopje te gaan. Meestal betekend dit ongeveer 4-5 km maar vandaag werd het 6 km omdat ik gewoon heel erg ontspannen liep. Ik genoot echt van de stilte op de dijk, het uitzicht wat ik had en de temperatuur. Eenmaal thuis mijn oefeningen gedaan en toen kon ik lekker op de bank hangen.

Donderdag 5 maart; Door de zeikregen

Ik zou deze dag naar de sportschool gaan maar helaas het ging mis. Tussen de middag had ik iets gegeten wat mijn lichaam niet accepteerde en dat kon ik merken. Ik had het koud en voelde me niet lekker. Eenmaal thuis hing ik op de bank, at rijst met broccoli en kip en was moe. Nadat we Feyenoord hadden gekeken besloot ik toch nog even naar buiten te gaan. Soms als ik niet lekker ben kan het heel erg opluchten om te bewegen. Het nadeel van deze avond was titatakken regen. Het viel echt met bakken uit de hemel. Toch maakte me dit niet uit en liep ik een half uur speedmars door de regen. Erna voelde ik me een stukje beter.

Vrijdag 6 maart; 1,5 uur in de gym

Eindelijk liep ik vrijdagavond de gym in om te trainen. Heerlijk! De autorit van werk naar huis was zo leeg dat ik besloot nadat ik mijn vriend thuis had afgezet naar de sportschool te rijden. Ik had deze tijd voor mezelf ook echt even nodig om de dag af te sluiten. Vrijdag is zeker mijn favoriete avond. Ik begon met de roeimachine. In 12 minuten tot de 2000 meter zien te komen en dat haalde ik er goed binnen. Toen begon ik aan het schema van mijn trainer met ertussen de oefeningen van mijn fysio. Het ging zo lekker en ik zat in een goede flow dat ik door bleef gaan. Opeens was ik al ruim een uur bezig en besloot nog twee oefeningen te doen en dan te wandelen. Ontspannen en helemaal weer zen reed ik naar huis.

Zaterdag 7 maart; een kort rondje hardlopen en skeeleren

Zaterdag was het prachtig weer dus in de ochtend snel naar buiten en een rondje hardlopen. Heel eerlijk het ging niet vanzelf. Ik moest af en toe echt even wandelen. Waar ik van de week een heerlijk ritme had kon ik die nu niet vinden jammer genoeg. Zo zie je dat trainen nooit hetzelfde is. Toch heb ik genoten omdat het zulk lekker weer was. Zonnetje en een blauwe lucht dat is toch wel een prima combinatie. Hierna klom ik nog even op mijn matje om oefeningen te doen en erna besloot ik mijn zus te bellen voor een rondje skeeleren.

Het skeeleren deden we in de middag. We hadden geen rekening gehouden dat het opeens veel winderiger zou zijn. Dus met wind tegen heen maar dan is terug vliegen. Keihard werken heen en genieten terug de beste combi. Terug gingen we weer een stukje tegen de wind in om nog een keer hard terug te kunnen gaan richting de auto. Heerlijk om de skeelers weer eens aan te hebben gehad.

Zondag 8 maart; Rustdag

Zo een zondag rustdag. Even wat minder trainen. Wel ging ik nog even een rondje wandelen en deed ik wat oefeningen voor mijn rug, bil en lies maar meer niet op deze zondag en dat moet ook zeker kunnen.

Een trainingsweek met veel wandelkilometers maar dat was erg lekker om te doen. Ik miste mijn trainingen in de sportschool zeker wel want daar trainen vind ik heerlijk. Maar ik wist dat het beter was ze over te slaan. Wanneer je vermoeid met je handen een barbell boven je probeert te krijgen is het vragen om problemen. Ondanks de aanpassingen was het toch een lekkere trainingsweek geweest.