minuten

Active Life; 18 minuten hardlopen

Afgelopen week was een aparte week. Het begon met een file van twee uur over een ritje van 12 km en het langste stond ik stil op een stuk van maar een paar honderd meter wat normaal een paar minuten duurt. Slopend om in een file te staan. De rest van de week was het vooral kijken hoe ik niet weer in zo’n file ging komen. Dat ik in de avond toch naar buiten stapte voor een training was zelfs ik verbaast over.

18 minuten hardlopen

Mijn schema gaat nog steeds top. Ik heb er plezier in en heb nog geen één keer gedacht; doei dit doe ik niet, ik trek mijn eigen plan. Echt heel eerlijk heb ik dit bij alle andere schema’s altijd wel gehad. Er zit geen druk voor mij op het schema en dat is zo lekker. Niks moet, het mag. Maandag stapte ik met deze instelling ook naar buiten. Even bellen met Nicole en daarna ben ik warm gewandeld en ga ik hardlopen als dat goed voelt. Nicole en ik waren nog aan het kletsen toen ik rustig startte met hardlopen. Ik wilde rustig hardlopen dus ideaal om dan een gesprek te voeren. De 18 minuten tikten zo voorbij en mijn tempo was netjes rustig; 7:30 pace. Het tweede rondje liep ik pas op zaterdag. Dit rondje in een pace van 6:35 per kilometer, bijna een minuut sneller per kilometer. Een goede afwisseling met het rondje wat ik eerder deed. Wel was het weer heel anders en daardoor kostte het een stukje meer moeite.

minuten

Trainingen in de gym

Dat trainen anders is momenteel dat weten we allemaal. Hierdoor besef ik me enorm dat ik ontzettend blij ben met onze gym. Ze hebben een buiten en binnenterrein. Buiten sta je overdekt maar wel lekker met een windje langs de lek. Apparaten van binnen vind je ook buiten. Het was voor mijn gevoel te druk binnen woensdag dus eerst even buiten beginnen en toen er een aantal mensen weg waren mijn training binnen afgemaakt. Een goede combi. Een vrijdag deed ik dit precies andersom. Toen begon ik binnen en ging ik buiten verder met mijn training. Het is fijn om weer gebruik te maken van diverse apparaten en andere spieren aan het werk te zetten of zwaarder aan het werk te zetten. Toch blijft thuis trainen er ook nog in.

Combi training

Zondagochtend deed ik een combinatie training. Ik begon met hardlopen 2 min wandelen, 5 minuten hardlopen en dat 5 keer. Daarna pakte ik er een training bij van Just the lifestyle. Ze hebben een fijne training die ik gewoon beter onder de knie wil krijgen. Wanneer je trainingen herhaald kan je beter worden niet wanneer je elke keer een andere training doet. Progressie zie je met dezelfde trainingen en dat is echt wel leuk. Een combi training kan wel killing zijn maar wel echt fijn om het weten te finishen.

Zoals je leest weer een fijne week met trainingen maar ook wat meer rust. Rust voor de benen en gewoon het hele lijf is zeker fijn en nodig om weer goed de volgende training uit te kunnen voeren en het leuk te houden voor mezelf. Balans is the key.