sloten

Active life; Actief in een jaar waarin de sportscholen sloten

Mijn liefde voor het ijzer groeide al in 2019 en in 2020 zette dat door. Ik verdiepte me er steeds meer in maar toen sloten de sportscholen. Ik blik terug op een jaar dat heel anders was met trainen. Van trainen in een grote sportschool met alle spullen naar een matje van 1.80 x 50 cm op het balkon of in de woonkamer. Dat is een hele verandering maar soms kan je meer dan je denkt.

Januari Flijmscherp met Anita event

De leukste activiteit in Januari was zeker het Flijmscherp Event van Anita Nederland. De training van Friso duurde 90 minuten maar heel eerlijk dat idee had ik niet aangezien het zo leuk en wisselend was. Ik ben niet iemand die graag vooraan staat maar dit keer koos ik daar wel voor. Vooraan betekend dat ik alles goed kan zien wat Frido voordoet en goed kan horen wat we gaan doen en full focus. Het was super tof met de meiden te trainen, kletsen en zeker nu kan ik me niet meer voorstellen dat dit 11 maanden geleden was. Het lijkt wel langer.

sloten

Deze maand ontwikkelde ook echt mijn liefde voor ijzer nog meer. Het hardlopen zakte steeds meer naar de achtergrond. Marjon zei de volgende quote tijdens het Anita event; Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Ik vind dit zo’n mooie tekst. Uit je vaste patroon gaan leert je nieuwe dingen. Het afgelopen jaar heb ik dat gemerkt. In de sportschool ben ik opeens op een heel ander level bezig en daar geniet ik enorm van en ik zie en voel het verschil. Niet blijven hangen in wat ik ken en goed voelt maar die stap verder gaan.Nieuwe dingen leren omdat het leuk is of oude dingen weer doen omdat ik het leuk vond.

Heel graag zou ik de handstand weer kunnen. Toch vind ik het eng, iets wat ik vroeger deed gaat nu niet vanzelf. Daarom ben ik begonnen met de hoofdstand om te proberen of dat lukt en door elke dag te oefenen kom ik al heel ver. Door dit te oefenen merk ik dat ik er meer voor terug krijg dan alleen de progressie. We hebben enorme lol als ik omval bijvoorbeeld.

Ik ben andere dingen gaan doen en merk dat ik daar heel veel voor terug krijg. Hoe ik dat terug krijg? In kracht, vertrouwen en gevoel. Ik oefen lekker verder en ontwikkel nieuwe bezigheden om mezelf te blijven vernieuwen en verbeteren.

Februari Het eerste en laatste hardloopevent van het jaar

Op 02-02-2020 liep ik mijn eerste en laatste hardloopevent van het jaar. Namens Flexpower nam ik deel aan de Centraal beheer acht van Apeldoorn. Samen met Nicole liep ik de 8 km door een prachtig gebied waar ik nog nooit geweest was. Het was slecht weer en toch genoot ik van dit rondje. Er zat meer in dan ik van te voren had gedacht en dat is echt fijn.

barbell

Februari was de maand dat ik voor het eerst aan de slag ging met weerstandsbanden. Thuis op een matje maar ook in de sportschool alles om mijn zwakke punten te versterken. De barbell pakte ik er elke keer in de sportschool bij en ging ik mee aan de slag en ik was trots de stang van 15 kilo 3x 12 overhead press was gelukt.

Maart van 1,5 uur trainen in de sportschool naar een dichte sportschool

Op vrijdag 6 maart was ik zo heerlijk aan het trainen en in mijn focus dat ik 1,5 uur trainde in de sportschool. Wat er in een week tijd kan veranderen is niet normaal. Alle berichten in de media zorgden ervoor dat ik niet meer naar de sportschool durfde en ook niet meer ging en niet veel later werden de sportscholen gesloten. Mijn abonnement betaalde ik wel gewoon door want ik wilde niet dat mijn sportschool zou verdwijnen. Ik startte thuis in de woonkamer met alternatieve trainingen. Een rugzak vol met wicky voor gewicht en verder had ik wat lichte gewichten. Het is deze maand fantastisch weer dus wandelen en buiten trainen op het balkon gaan perfect.

April Wandelen en de homegym uitgebreid

Ik merkte dat ik het fijn vond om te wandelen, even mijn koppie leeglopen met al het nieuws wat nu op ons af kwam. Mijn werk ging gewoon door maar er veranderde natuurlijk dingen zoals het contact met de klanten. Na het werk geen sportschool meer en ik ontdekte dat ik het fijn vond om even een wandelingetje te maken 2, 3 of 5 km. Het thuis trainen ging zeker ook lekker maar ik miste wel wat gewicht dus even naar de action om te kijken wat ze nog hadden. Veel was al weg maar ik heb nog 2 dumbells van 3 kilo en een kettlebell van 10 kilo kunnen scoren en dat was zo fijn om wat gewicht te voelen.

Homegym

Mei wandelen en hooikoorts

Een wat rustigere maand want mijn spieren zijn het niet helemaal eens met wat ik gedaan heb de afgelopen weken dus even terug naar de basis. Wandelen is elke dag de basis en ik doe het niet meer elke dag alleen. Mijn vriend is deze maand veel mee geweest. Het is met mijn hooikoorts ook niet gemakkelijk om deze maand te trainen, het is erg vermoeiend. Het buiten trainen is lastiger omdat ik niet continu wil niezen en mensen denken dat ik wat anders heb. Dus het was echt even uitzoeken en een draai vinden in mei.

35

Juni de buitensportschool

Twee maanden lang heb ik elke dag de 10.000 stappen of meer aangetikt maar een paar dagen later stopte ik er wel mee want het werd een moeten. Ik ging nu alleen nog als ik zelf wilde en niet meer elke dag. Wel heb ik het als heel fijn ervaren om na het werk of na het eten nog even te gaan wandelen. 11 maart ging ik voor het laatst naar de sportschool en 11 juni was ik er weer. Wel in de buitensportschool maar als een kind was ik zo blij om weer een barbell in mijn handen te hebben. Wel weer even wennen en zeker met de nieuwe regels erbij maar zo fijn er weer te zijn. Het hardlopen ging ik ook anders aanpakken, ik ging aan de slag met een schema en heel rustig starten.

buitensportschool

Juli Nieuwe weerstandbanden en lekker hardlopen

Voor mijn verjaardag had ik nieuwe weerstandbanden gehad en daar ging ik lekker mee aan de slag. Echt zo veel beter dan de banden die ik zelf gekocht had. We mochten zelfs weer binnen trainen in de sportschool en dat maakte me erg gelukkig ondanks dat ik erg op mijn hygiëne en veiligheid lette was ik gelukkig. Wanneer het te druk is verdwijn ik naar buiten waar niemand of bijna niemand is en ik kan er ook lekker mijn ding doen. Het hardlopen gaat lekker en ik hobbel weer 18 minuten achter elkaar. Iets wat ik een tijdje nu niet gedaan hebt. De druk die eraf is dat voelt goed.

Augustus Hitte golf en techniek trainen

Ik vind het steeds belangrijker om te letten op mijn techniek, focussen op of ik de oefeningen goed uitvoer zodat ze nu hebben. Dus video’s kijken en opnemen wat ik doe dan zie ik beter wat ik doe. Het trainen deze maand was wel mega zwaar met de hitte golf en daarom waren er soms maar trainingen van 15 minuten maar dan had ik lekker toch wat gedaan en dat was soms beter dan alleen maar bankhangen in de hoop dat het koeler zou worden. Wat ik mis deze weken is het gemakkelijke waarmee ik in januari trainde in de sportschool. Het benauwd me nu vaak omdat ik niet weet wat nu wel veilig is en wat niet, niet iedereen houd afstand, er worden nog groepjes gevormd. Het is allemaal niet meer zo normaal.

September Trainen was heerlijk deze maand

Het trainen in september was fijn. Ik had ook veel meer tijd want ik was twee weken vrij en zelfs even beschikking tot een prive gym. Gewoon helemaal alleen trainen met alle materialen dat is toch wel lekker. In de sportschool vond ik het vaak te druk, jongens die ik niet ken liepen er rond en vormden groepjes en deden net of er niks aan de hand was. Toch probeerde ik me er niet te veel van aan te trekken en gewoon mijn ding te doen.

Oktober Zondagochtend in de sportschool

Nieuwe covid-19 regels dus voor de sportschool moet gereserveerd worden. Aangezien ik het elke keer al te druk vind binnen en er ook geen plek meer is trainde ik in oktober elke keer buiten in de sportschool. Op een zondag om 8:45 creëerde ik elke week mijn eigen plekje en kon ik heerlijk trainen. wel miste ik wat apparaten maar een beetje omdenken en ik kan veel meer dan ik denk.

November het trainen gaat minder lekker

Er veranderde veel in november. Waar oktober al druk was werd november nog drukker op het werk. Eenmaal thuis was ik te moe, niet gemotiveerd en op. Ik trainde nog op zondag in de kou buiten bij de sportschool maar in de avond deed ik geen workout meer zo frequent. Wel maakte ik een ochtend routine en dat hield ik drie weken vol. Elke ochtend bij het opstaan een mini workout. Dit waren squats, step outs en step ups. En langzaam werd het een combinatie. Ik voelde hier al wel dat ik het trainen kwijt raakte wat ik echt jammer vond want ik weet hoe lekker ik het vind. Maar meer dingen speelden mee dat ik het kwijtraakte.

sloten

December de maand dat de sportscholen weer sloten

Voor mij was december de slechtste maand. Ik zorgde niet goed genoeg voor mezelf. Sporten is voor mij een manier van ontspannen. Wanneer ik aan het sporten ben is mijn focus vol bij waar ik mee bezig ben om de oefeningen juist uit te voeren. Door de drukte op het werk was ik te moe, te afgeleid om te gaan sporten in de sportschool. Op een zondag wilde ik gewoon relax aan kunnen doen en niet om kwart voor negen in de kou buiten moeten staan om te trainen. Gelukkig had ik een aantal besef momenten. Op die momenten heb ik thuis mijn matje uitgerold en heb ik in de woonkamer een workout gedaan. Wat vond ik dat fijn.

sloten

De ene keer was het yoga de andere keer een dumbell workout. Even niet in slaap vallen op de bank maar bezig zijn en toch ontspannen. De sportscholen zijn deze maand weer gesloten, onze sportschool mag je buiten trainen met acht personen en de plekken vliegen weg. Wel raar nu kunnen ze opeens wel buiten trainen terwijl ik weken alleen buiten trainde. De sloten van de sportschool blijven nog even dicht en ik ga voor mezelf nadenken hoe ik het fijne trainen weer ga oppakken. Niet als goed voornemen maar gewoon terug naar waar ik vandaan kom.