gecanceld

Active life; alle evenementen zijn gecanceld

Gecanceld dat was het woord wat voorbij bleef komen als ik op Instagram kwam. Toch was nog niet alles gecanceld want Rotterdam Marathon bleef nog op doorgaan staan. Tot afgelopen donderdag. Heel eerlijk, ik had voor mezelf en het Rotterdam marathon weekend al een keuze gemaakt. Wanneer de Corona besmettingen door zouden gaan dan zou ik niet mee gaan doen.

Donderdag 12 maart kwam het verlossende bericht van de organisatie de NN Marathon Rotterdam wordt verplaatst naar later dit jaar. Jammer? Zeker wel maar ik zag dit echt al aankomen en ik was er op ingesteld. Ons meiden weekend gaat dus ook niet door maar hopelijk kunnen we alle drie op de nieuwe datum van de NN Marathon Rotterdam.

Het volgende wat gecanceld wordt is het evenement voor ambassadeurs van Flexpower Europe. Zo balen, had echt zin iedereen weer te zien maar gezondheid gaat ten alle tijden voor dus ook op naar een nieuwe datum voor dit event.

Hoe was mijn trainingsweek?

Maandagavond was ik al meer oplettend dan de week ervoor op hygiëne. Toch de sportschool in, even trainen. Een parcours gemaakt voor mezelf na 12 minuten roeien en dat voltooide ik allemaal. Het was zeker even doorzetten maar ik wist mezelf te pushen om de sets af te maken. Het laatste beetje energie gooide ik eruit met een 12 kilo zandbal gooien. Toen was ik echt klaar. 11 dagen waren mijn stappen boven de 10.000 maar deze dag was het genoeg. Ik deed niks meer na mijn stappen en workout. De stappen kwamen uit op 7464.

Dinsdag deed ik een korte thuis workout met de weerstandsbanden en mijn stappen kwamen zelfs maar tot de 4660 stappen. Op het werk had ik veel stil gezeten en dat is dan gelijk te zien. Het weer lonkte niet om naar buiten te gaan en ik had er ook geen zin in dus het was goed.

De drukte in de sportschool was woensdag echt erg. Meestal ga ik daar niet goed op, toch ging dit keer mijn focus vol aan. Heerlijk! Ik begon met 12 minuten roeien, dat is iets meer dan 2000 meter wat ik dan afleg. Hierna begon ik aan mijn supersets. De eerste set is 3 x 15x TRX Row back en 12 stappen per been lunges met een 15 kilo zandzak. Korte pauze. 3x 5 push ups en 15x leg curl swiss ball. Korte pauze. 3x 12x sit medicine up met een bal van 5 kilo en 15x leg lift. Korte pauze. 3x 12x ball slam 12 kilo met afsluitend wandelen op de loopband. Buiten was het heerlijk maar deze training had ik nodig, de focus, de energie die ik er insteek die was goed.

gecanceld

Een rustdag die heb ik ook zeker wel dat was donderdag toen deed ik na het werk even niks. Vrijdag was een actieve werkdag. Ik ging met mijn collega mee pakketten bezorgen. Heel wat anders dan ik normaal doe. Het mooie hiervan was hoe dankbaar sommige waren dat we spullen kwamen brengen. We brachten desinfectiemiddel en handschoenen, ons steentje bij kunnen dragen voor de thuiszorg tegen corona.

Na het werk ga ik op vrijdag meestal sporten. Nu niet. We mogen geen handen meer schudden, evenementen worden afgelast, museums gaan dicht, de supermarkten zijn chaos met mensen die hamsteren, ik doe mijn normale boodschappen (wat er nog van is) en rij naar huis. Geen workout, geen risico extra lopen en mijn stappen om half 7 toen ik mijn horloge afgooide was al 10398 wat echt veel is voor mijn werkdag. Douchen, eten en niks meer.

Zaterdag koos ik voor een wandeling omdat ik niet helemaal fit ben maar wel even naar buiten wilde met het mooie weer. Dus ongeveer 4 km genoten van een blauwe lucht, de zon, de wind en het even buiten zijn.

gecanceld

Je merkt dat het sociale leven stil ligt op veel gebieden. Hier bij ons in het dorp is het stiller. De kerkklokken gaan niet, de kerk is dicht, bijna geen kinderen buiten, minder auto’s rijden er voorbij, de straten zijn leeg. Ben ik bang? Ja en nee. We hebben geen idee waar we precies mee te maken hebben, wat er nog staat te gebeuren. Wie heeft het en wie hoest, niest of snuft er door verkoudheid of hooikoorts.

Wat ik zelf doe? Ik pas me aan. Vandaag terwijl ik dit schrijf is het zondag en ga ik een workout thuis doen. Gewoon om iets te doen maar ook om mijn rug goed te houden want van hangen op de bank wordt mijn lichaam niet gezelliger. Verder houd ik het nieuws goed in de gaten en mijd ik zo veel mogelijk het contact met andere mensen. Dit voor mijn eigen maar ook voor de gezondheid van de mensen om mij heen. Dus ook op het werk let ik meer op.

Maak voor jezelf de juiste keuzes maar denk hierbij ook aan anderen.
Wees lief.