alleen

Active life; Alleen op zondag actief

Mijn ritme in het sporten terug vinden dat wilde ik graag, dat wil ik graag. Vorige week zondag toen ik de was opvouwde was ik zo lekker bezig dat ik mijn werkkleding voor de week neerlegde en en paar sportoutfits. Handig want dan hoef ik niet meer na te denken. Gewoon de stapel pakken die klaarligt en aantrekken. Ideaal alleen toen wist ik nog niet hoe de week ging verlopen.

Noemen we dit een workout?

Misschien moet ik de 5 minuten dumbell workout van dinsdag meerekenen maar misschien ook niet want 5 minuten wat is dat nou. Voor die dinsdag voelde het echt als heel veel. Dat is dus ook de reden dat ik het bij 5 minuten hield. Één dag heb ik zelfs mijn wandelschoenen opgepakt liep ik ermee naar de woonkamer, ging zitten om ze aan te trekken, stak mijn rechter voet in mijn schoen en er weer uit. Ik dacht echt waar ben ik mee bezig! Ontzettend moe zijn en eigenlijk even helemaal niks willen dat was wat ik wilde waarom moet ik dan iets gaan doen van mezelf. Ik zette mijn schoenen terug en besloot om een spelletje op mijn telefoon te gaan doen en naar bed te gaan. Het was goed.

Alleen echt actief op zondag

Zondag sporten dat stond in mijn agenda van de sportschool. Ik heb nog getwijfeld zeker weten maar toen ik om 8 uur wakker werd besloot ik er gewoon voor te gaan. Even een boterham eten, wat drinken, sportkleding aan en om 8:40 stond ik weer op mijn vaste plekje buiten bij de sportschool. Dit keer goed voorbereid met een schema wat ik wilde afwerken. Mijn schema had ik genoteerd in mijn workout Journal (recensie hier te lezen)

Eerst alles neergelegd en toen ging ik opwarmen met roeien. Dat opwarmen werd geen opwarmen want echt warm ben ik heel de training niet geworden. Het was vanmorgen nog echt mega koud en alle materialen staan ook heel de nacht buiten dus die waren nog kouder. Toch genoot ik van mijn training. Ik skipte alleen twee oefeningen dit omdat ik wist dat ik heel de week een intensieve werkweek had gehad. Deze oefeningen zaten naar het einde van mijn workout en waren eigenlijk nog best intensief en dat was denk ik niet meer slim geweest met wat ik al gedaan had. Het was lekker om weer bezig te zijn en ik ben blij dat ik gegaan ben.

alleen

Hoe gaat het met de ochtendroutine?

De ochtendroutine heb ik twee van de zeven dagen niet gedaan. Vrijdag en zaterdag heb ik overgeslagen. Op een dinsdag stond ik de workout al voor 7 uur te doen, het was niet anders want om half 8 wilde ik al op mijn werk zijn. Naar het einde van de week merkte ik dat mijn energie nodig was voor andere dingen en daarom besloot ik hem twee dagen over te slaan en heel eerlijk; ik miste het wel. Misschien de volgende keer dan een korte workout in plaats van wat ik de rest van de week doe.

Hopelijk verloopt deze week wat beter kwa energie, planning op het werk, is er wat meer rust in de tent. Elke dag bekijk ik hoe het gaat en zal ik het per dag blijven bekijken omdat dat behapbaarder is dan gelijk voor een hele week nu.