alternatieve

Active life; Alternatieve trainingen

De tweede week dat de sportschool dicht is. Ik mis het zeker wel. De mensen om me heen die aan het trainen zijn motiveren me om door te gaan. Niet bewust doen ze dat, nee dat doen ze onbewust. In de sportschool heb ik ook alle attributen bij de hand en thuis is dat toch heel anders. Dus worden het soms alternatieve trainingen. Wat ik heb: een hoepel, springtouw, weerstandsbanden, 0,5 en 1 kilo gewichten, een grote skippybal en dat is het. Niet heel spannend dus ik moet echt creatief worden om de trainingen zwaarder te maken.

Maandag en dinsdag was ik niet te motiveren om iets te doen na de werkdag. Alles wat er gebeurt maakt indruk en dat werkt door op alles en daardoor koos ik voor twee dagen rustig aan doen. Woensdag ging ik volop weer aan de bak. Op mijn werk wandelde ik naar de brievenbus en dat is 1 km, eenmaal thuis deed ik een workout van een uur gewoon in de woonkamer en aan het einde van de avond wandelde ik samen met mijn vriend bijna 2 km.

De workout die ik woensdag deed daar improviseerde ik goed in. Ik heb een sporttas gepakt en gevuld met pakken wicky. Gelukkig hebben wij daar altijd veel van in huis dus ik kwam makkelijk aan 12 en 15 kilo ongeveer. Ik deed het schema van mijn fysio en mijn trainer. Beiden moest ik een klein beetje aanpassen. Waar ik in de sportschool deadlifts doe met een 16 kilo kettlebell deed ik dat nu met mijn sporttas. Squats deed ik met de sporttas op mijn rug. Ik moet nog een paar aanpassingen doen maar ik ben goed op weg en uur trainen thuis is wel anders dan in de sportschool maar de focus was er deze dag.

Donderdag liep ik voor het werk 1 kilometer, tijdens het werk om de post weg te brengen. Toen iedereen richting bed ging toen ging ik naar buiten om te hardlopen. 2 km hardlopen helemaal alleen over de verlaten straten. Heerlijk om met niemand rekening te houden. Eerst heb ik nog enorm getwijfeld of ik nu wel of niet moest gaan. Kan ik nog wel gaan is het niet egoïstisch om naar buiten te gaan. Aan de andere kant hou ik heel erg rekening met de ander zijn afstand en ik ga zo laat dat er bijna niemand tot niemand buiten is. Dus gegaan.

Vrijdag was het twee rondjes wandelen tijdens het werk om wat weg te brengen. Heerlijk even genieten buiten van de zon. Op het industrieterrein kom ik echt niemand tegen zo stil is het er nu. Best heel vreemd.

Zaterdag was het prachtig weer. Ik rolde mijn matje uit op het balkon en deed een workout die ik had gevonden op instagram bij Francis erna mijn eigen oefeningen nog en toen was ik alweer een uur verder. Mijn billen waren er erg blij mee dat ik mocht stoppen. Francis heeft echt een booty workout gemaakt pffff maar leuk om te doen. In de avond trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga voor een 3 km rondje. Voor mijn gevoel is het hetzelfde als van de week maar ik blijk nu gewoon 6:29 per kilometer te lopen en van de week was dat bijna een minuut langzamer per kilometer. Het ging echt heerlijk! Bewust deed ik dit niet het ging gewoon zo lekker.

Zondagochtend gestart met een live workout met RunningAngel Frouke en haar dochter. Goede warming up voor een rondje hardlopen. Ik heb even getwijfeld maar toch om 11 uur naar buiten gestapt zomaar eens een rondje overdag. Ik kwam een paar mensen tegen maar het was veel stiller dan op een normale zondag. Wel blijf ik heel erg in de buurt van thuis. Niet te ver weg. Na 4 km kwam ik weer thuis aan en moest ik even op adem komen want wat stond er een wind. Mijn snelheid was easy dus daar kwam het niet door.

Het is een wennen hoe het trainen nu is maar het is daarmee wel een fijnere week geweest dan dat ik niet zou trainen. Hoe train jij nu thuis en heb je nog tips voor gewichten. Dus hoe ik met iets in huis mijn training zwaarder kan maken.