Beter niet forceren

Active Life; Beter niet forceren

Soms kan je het beter niet forceren. Dus heb ik het deze maand niet geforceerd, ik heb geluisterd naar mijn lichaam en gevoel. 

Beter niet forceren

Luisteren naar mijn lichaam en gevoel dat vind ik vaak enorm lastig. Ik hoop alles enorm op maar dan ga ik veel forceren en beter niet forceren. Loslaten en kijken hoe het loopt. Niet vasthouden aan wat “moet” maar aan wat goed voelt om te doen. Ik moest van mezelf kilometers gaan maken met wandelen want over een aantal dagen staan er heel wat kilometers gepland om te gaan wandelen. Nou die kilometers heb ik niet gewandeld. Op het moment van schrijven heb ik twee wandelrondjes staan. Één eindelijk in het Kralingse bos van een ruime 4 kilometer en een wandeling van 2 km die ik afgelopen zondag maakte.

Beter niet forceren

De weekenden waren nat en koud en daar had ik totaal geen behoefte aan. Ik wilde de warmte van mijn huis en dat was waar ik bleef. Erg vond ik het niet. Ik wilde wel graag gaan wandelen maar niet met het grauwe en grijze. Ik verlang naar de lente, de zon, de fijne avonden van dat grauwe werd ik niet vrolijker daarom ging ik niet. Het rondje door het dorp op zondagavond vond ik heerlijk en wie weet als het deze week nog lekker weer is ga ik nog een keer.

Verdere activiteiten

Al mijn activiteiten stonden op een laag pitje. Ik had veel te doen op het werk, er gebeurde veel en dit kostte me veel energie. Beter niet forceren trok ik door in alles. Yoga, heb ik tot nu toe één keer gedaan. De sportschool zag ik alleen op een zondag van binnen en de vrijdag had ik elke keer iets te doen. Helaas merk ik wel dat ik minder actief ben. Mijn schouderspier wordt weer slapper waardoor er klachten komen, daarnaast merk ik het aan mijn vorm. Het komt wel weer goed dat weet ik zeker maar het duurt allemaal wel even. Hier kan ik zeker flink van balen zeker met de lekkere paaseitjes op het werk en de zakken chips die ik naar achteren duw. We moeten ook leven zal ik maar denken en het extra laagje houd me nu nog warm.

De trainingen die ik deed waren fijn. Zeker in de sportschool kon ik me goed uitleven met de materialen. De loopband heb ik extra goed gebruikt om daar ook nog even wat kilometers op af te leggen terwijl het buiten met bakken uit de hemel kwam.

Ik heb wel echt zin om flink aan de bak te gaan maar ik houd mezelf een beetje nog tegen. Waarom? Omdat ik niet al mijn energie weer in één keer op wil maken. Rustig opbouwen naar meer. Die kilometers wandel ik wel.