aanwezig

Active Life; De eerste spierpijn was weer goed aanwezig

De eerste spierpijn van het jaar was de afgelopen week weer goed aanwezig. Het besluit om het trainen rustig aan weer op te pakken was een heel goed besluit. Op één of andere manier voelde het beter nadat ik de knoop echt had doorgehakt.

Progressie in de yoga oefeningen

De yoga flow die ik doe duurt 20 minuten en de oefeningen gaan steeds soepeler. Ik voel de vooruitgang in de poses. De vooruitgang die je merkt wanneer je trainingen herhaalt vind ik zo fijn. Wanneer ik elke keer een andere training zou doen dan zou ik niet merken waar ik vooruitgang boek. Door deze yoga flow te herhalen merk ik waar het beter gaat en waar er nog verbetering in kan komen. Naast de vooruitgang is het gewoon een erg fijne training, het geeft echt rust en ontspanning. Op maandag avond deed ik hem ter ontspanning maar zondagochtend deed ik de yoga flow om mijn spieren op te rekken en te ontspannen. Beide voor een ander doel maar zeker voor beide doelen effectief.

Strong yoga flow

Op maandag had ik een rustige yoga sessie gehad en dat was fijn maar woensdag wilde ik wat meer. Ik doorzocht de workout lijst en vond Strong Yoga Flow. Deze training is een tikje zwaarder maar ook heel erg fijn. Mijn benen werden uitgedaagd en ook de core werd meegepakt. De balans oefeningen vind ik heel erg leuk om te doen. Ik merk wel dat ik daarin nog verbeter punten heb maar dat is alleen maar goed.

Workout weekend

De training die ik op een vrijdag wilde doen verplaatste ik naar zaterdag. Overdag kwam het er niet van dus in de avond rolde ik mijn matje uit om een training van ongeveer ene half uur te doen. Uiteindelijk werd dit een training van bijna een uur. Ik startte met een trui aan maar al snel was het tijd om deze in te wisselen voor een topje. De training die ik vandaag deed was echt een combi van een paar trainingen. Ik pakte mijn benen en billen aan met een circuit die zes keer moest maar ik voelde aan alles dat dit niet ging lukken dus deed ik ze twee keer. De volgende keer ga ik voor de drie keer. Het was in totaal een al over body training. en na de training voelde ik al dat mijn billen en bovenbenen in de fik stonden. De spierpijn was toen al flink aanwezig. Dat ik toen nog een paar keer de trap op en af moest was geen slimme keuze maar wel noodzakelijk want de bedden werden niet ui zichzelf verschoont.

Zondag werd ik wakker en ik voelde mijn billen al. De spierpijn was nog aanwezig. Ik rolde mijn yogamatje uit en deed een flow yoga setje voor we aan de wandel gingen. Helaas werd een groot rondje bos een mini rondje bos maar wandelen hebben we gedaan al was het kort.

Het was heerlijk om weer een uur bezig te zijn deze week en lekker te genieten van mijn trainingen. Ik zeg zo doorgaan en dan gaat het echt wel goed komen. Met deze trainingen kan ik de komende week zeker nog vooruit want ik ga voor de drie sets van mijn zaterdagtraining en de Strong yoga flow moet binnenkort ook helemaal stabiel kunnen. Werk aan de winkel