zwaarder

Active Life; De trainingen zwaarder maken

Vorige week gaf ik aan dat de training voor aardig wat spierpijn zorgde. Die heb ik nog wel een paar dagen gevoeld. Toch was het deze week tijd om de trainingen wat zwaarder te maken. Niet alle trainingen maar zeker twee. Dus die trainingen heb ik gedaan en ze waren zeker zwaarder. 

Yoga Flow is gewoon enorm fijn

Maandagavond was de spierpijn nog goed aanwezig. Dit keer dacht ik goed na voor ik ging trainen en smeerde mezelf in met Flexpower. Het resultaat was dat ik mijn training gewoon kon voltooien. 25 minuten strong yoga flow. De oefeningen duren allemaal 50 seconden en tussendoor 10 seconde rust. De oefeningen zijn; Side rotation, Cat cow, balancing table, Down dog walk, Down dog wave, Down dog cobra, Lunge hold, Warrior stretch, One leg stand, Boat pose, Toe taps, Yogi bycicles, seated forward bend, Butterfly stretch, Hip opener, Pigeon, Knee hug and relax. Heel afwisselend en naast ontspannend ook hard werken aan de balans en de core.

zwaarder

Woensdag was ik van plan lekker te knallen maar mijn hoofd dacht dat die moest knallen en daar was ik het niet mee eens. Een workout eruit knallen zou lastig worden. Ik besloot te kijken of yoga flow wel ging. Een aantal keren dacht ik aan stoppen maar ik ging toch door en het heeft voor een klein beetje verlichting gezorgd maar helaas ging de hoofdpijn niet weg. Het was wel fijn iets gedaan te hebben.

De training zwaarder maken

Vrijdagavond was het tijd om de training zwaarder te maken. Ik deed vorige week een routine twee keer en het doel was deze nu drie keer te doen. Ik startte met een warming up voor ik aan deze routine van vier oefeningen begon. Na twee rondjes had ik het echt wel gehad maar ik begon aan de derde ronde. Hij was niet gemakkelijk en zeker niet perfect maar ik heb het gedaan. Ik sloot de training af met een klein beetje stretchen en dat was het. Zwaarder was het zeker weten en het voelde goed.

Wandelen en een nieuwe workout

Zaterdag wandelde ik samen met mijn moeder twee keer door het dorp. Heerlijk om even buiten te zijn wanneer het overdag is. Zondagochtend deed ik een workout met de weerstandsband. Allemaal oefeningen met de weerstandsband en elke oefening 60 seconde lang herhalen en 10 seconde rust tussendoor. In het zonnetje stond ik lekker te trainen. Na de training lekker een trui aan en aan de wandel. Naar de surfplas en off road genieten van de blauwe lucht en het zonnetje maar het was wel koud. Meer dan 4 km in de benen kwam ik weer thuis. Love it!

Dit was echt een fijne week wat trainen betreft. Deze trainingen ga ik deze week weer doen en dan hopelijk ook iets meer wandelen.