trainingsweek

Active life; een fijne trainingsweek

Afgelopen week was een fijne trainingsweek. Lekkere rondjes hardlopen, trainen op het balkon en twee keer in de sportschool getraind. Op 1 augustus begon ik met een challenge en de temperaturen waren ook lekker actief maar tijdens mijn trainingen had ik er niet mega veel last van.

24 minuten hardlopen is een fijn begin van mijn trainingsweek

Dinsdag begon mijn trainingsweek want maandag hield ik een rustdag. De eerste training van de week werd een hardlooprondje. Waar het de vorige week allemaal heel zwaar was en ik de minuten zag wegtikken was ik heel benieuwd hoe ik dat nu ging ervaren met 24 minuten hardlopen. Deze week dus 3 minuten langer hardlopen. Ik begon rustig en langzaam ging ik steeds sneller. Na 24 minuten had ik 3,56 kilometer op de teller staan en was elke kilometer iets sneller gegaan. Heel voldaan was ik na deze minuten hardlopen. Met een glimlach wandelde ik naar huis waar ik nog wat oefeningen deed.

De dag even wegtrainen

Soms moet je gewoon even trainen om je hoofd leeg te maken. Woensdag was dat voor mij zo’n dag. Ik kan niet in detail gaan vertellen wat er allemaal mis ging die dag maar laten we het er maar op houden dat ik even wat dingen eruit moest gooien en wat gewichten moest voelen. Ik heb een leuke training gedaan die ik afsluit met Wall ball van 9 kilo. Dat was nog wel even heftig maar helemaal zen reed ik weer naar huis.

Sporten is het medicijn

Dat sporten een medicijn kan zijn dat weet ik al jaren. Ik heb pds en meerdere allergieën donderdag was dit weer heel goed te merken. Na het avondeten was een bezoekje aan het toilet enorm nodig. Daarna lag ik als hoopje op de bank. Totaal niet fijn hoe ik me voelde. Ik had een keuze; me zo blijven voelen of proberen te hardlopen om te kijken of ik me daar beter van ging voelen. Ik koos ervoor mijn schoenen aan te trekken en rustig op pad te gaan. Weer 24 minuten hardlopen en weet je dat het zeker heeft geholpen. Ik heb heel relaxt gelopen en natuurlijk was ik niet weer helemaal top maar ik voelde me echt iets beter. Sporten is voor mij echt een medicijn die voor mij helpt.

Het weekend starten in de sportschool

Vrijdag was het enorm warm maar ik zat heel de dag in de airco, dan merk je er vrij weinig van. Eenmaal buiten voelde ik de warmte en toch reed ik direct na het werk naar de sportschool. Het was er lekker rustig en ik nam de tijd voor mijn workout. Ik noteerde alle workouts en welke gewichten ik gebruikte zodat ik volgende keer zwaarder kan of meer herhalingen. Even kijken of we wat progressie kunnen gaan maken. Om dat goed te zien is noteren het belangrijkste, zien waar je vandaan komt. De training was top.

Zaterdagavond en het begin van #augustdailyworkout!

Joyce is begonnen met #augustdailyworkout en ik ga meedoen. Elke dag een workout in de maand augustus voor mij met als doel om bij sommige oefeningen een weerstandband zwaarder te bereiken en sommige oefeningen wil ik me op focussen om er beter in te worden. Zaterdag kwamen wij heel laat terug thuis dus om 11 uur in de avond begon ik nog aan mijn workout van een half uurtje. Fijne actieve afsluiter van de dag.

De afsluiter van de fijne trainingsweek

Laat naar bed gaan is niks voor mij. Zondag kwam ik echt zwaar vermoeid uit mijn bed. Ik had twee uur nodig om mezelf zo ver te krijgen om te gaan sporten. Normaal sta ik op eet ik wat en ben ik ready to go maar deze zondag echt niet. De training begon met 2 minuten wandelen en 9 minuten hardlopen en dat 3 keer. Ik had niet verwacht dat ik de 9 minuten ging volhouden maar het is me wel gelukt. Daarna volgde een workout op het balon met squats, bruggetje, en dingen die ik niet weet hoe te noemen maar een workout van 20 minuten leverde het op. Wat het nog meer opleverde: ik was echt wakker en mijn dag kon om half 1 echt beginnen. Zulke dagen heb ik niet vaak maar ze zitten er wel eens tussen.

Op naar nog meer van zulke fijne weken. Voor deze week maak ik een planning zodat ik weet wat ik elke dag kan gaan doen en waarop te focussen.