routine

Active life; Een routine gevonden

Week drie en ik heb een fijne routine gevonden voor het trainen thuis. Wat voelt het fijn om een routine gevonden te hebben die goed voelt in deze tijd. Natuurlijk heb je die routine niet in één week dat is heel logisch dat ik hem nu in de derde week heb gevonden vind ik echt fijn.

Maandag begon ik met een training van 40 minuten waarin ik alles 4x 12x deed. De oefeningen waren Glute bridge met 4 flessen cola als gewicht, side lying leg lift, glute bridge booty band en Donkey kicks vs side. Het is een echte booty killer kan ik je vertellen. Tijdens de oefeningen voel ik echt mijn billen branden. Erna heb ik er eigenlijk vrij weinig last van wat dan wel weer fijn is. Rond 9 uur ging mijn telefoon, Nicole. Ik stond op het punt te gaan wandelen en dat ging Nicole ook doen. Samen hebben we ongeveer 55 minuten gewandeld en de week doorgenomen. Heerlijk samen gewandeld op afstand. Fijn om elkaar even te spreken. Het wandelen na een workout is echt top en daar ontstaat mijn plan voor de rest van de week.

routine

De routine is gevonden

Woensdag is mijn volgende trainingsdag want ik neem na mijn training van maandag een dagje rust. Een half uurtje was ik bezig met wat oefeningen in de woonkamer wat ik allemaal deed weet ik niet meer maar het zullen wel squats, side steps, glute bridge en zulk soort oefeningen geweest zijn. Erna trok ik een lange mouwen shirt aan, mijn hardloopschoenen en mijn verlichting om te gaan hardlopen. Dit ging echt soepel na de warming up. Onderweg niet kijken hoe het gaat, wat sowieso in het donker al bijna niet gaat maar lekker lopen. 3 km door het dorp heen en weer. Niet overal heen maar gewoon in mijn eigen omgeving blijven. 3 km met een pace van 6:39 wat echt heel goed is voor mij. Elke kilometer bleek ik iets sneller te gaan.

Donderdag weer een rustdag en dat betekend op vrijdag aan de bak. Dit keer had ik een trainingsschema gemaakt voor in de woonkamer maar nog geen plan voor het hardlopen. Ik trainde 40 minuten in de woonkamer; Side step, squat met weerstandsband, leg turn met weerstandsband, glute bridge met weerstandsband, side lying leg lift, glute bridge booty band, leg raises, donkey kick vs side, sit up met gewicht, met gewicht heen en weer abs. Enorm opgewarmd en klaar voor een stukje hardlopen. Mijn vriend vond dat 5 km wel moest kunnen en dus stond ik om half 11 in de avond buiten en ging ik voor een 3-5 km rondje hardlopen. Het werd ook 5 km en weer ging het zo lekker en was 6:38 mijn gemiddelde tijd per kilometer.

Zaterdag had ik het idee om nog wat te doen maar vermoeidheid overviel me in de avond dus vroeg naar bed en gewoon weer die dag rust nemen. Zondag was het prachtig weer en tijd om buiten mijn matje uit te rollen op het balkon. Wat was het lekker om daar te trainen, het zonnetje die steeds meer mijn balkon opdraaide maar het windje die nog voor verkoeling verzorgde. Ik deed dezelfde training als vrijdag maar een stuk zwaarder in herhalingen en vijf armoefeningen erbij.

Aan het einde ging ik naar buiten maar niet voor een standaard rondje. Dit keer wilde ik graag hardlopen in de zon en overdag dus koos ik ervoor om rondjes om mijn eigen blok te doen. Dit betekend om de kerk, om mijn blok en dat x aantal keer. Blijkt het 200 meter te zijn en dat deed ik 10x. Voor mijn gevoel vloog het voorbij. Nu blijkt het wel als ik mijn ronden tijden bekijk. De eerste kilometer was in 6:08 en de tweede in 6:09. Ik sta zelf gewoon verbaasd over mijn tijden.

Die tijden komen denk ik door mijn trainingen die ik al een tijdje doe voor mijn benen en billen. Hopelijk is dat zo en werpt het zijn vruchten af op meerdere kilometers. dan deze korte stukjes maar het is echt lekker om eerst binnen te trainen en dan te hardlopen. Het voordeel is ook ik ben al omgekleed en kan bijna direct door alleen nog even schoenen aan en lange mouwen.

Een nieuwe routine is ontstaan en dat ga ik de komende weken proberen te doen. Wel met variaties in de workouts. De kilometers wil ik op 2-3-4-5 km houden tot eind van deze maand en dan wil ik het gaan uitbreiden. Ik had trouwens verwacht dat tien rondjes om mijn blok saai was maar het was mega snel voorbij.

Geniet van de nieuwe week en laat je inspireren door anderen.