rustige

Active Life; een rustige week

Na flink wat actieve weken was het deze week even een rustige week. Een rustige week omdat het even verstandig was aangezien mijn rug/been/bil weer vervelend aan het doen was. Waarom opeens weer? Geen idee. Dus even een rustige week.

Hoe ziet voor mij een rustige week eruit?

Een rustige week betekend niet dat ik na het thuiskomen van mijn werk alleen maar op de bank hang. Nee dat zeker niet. Op koningsdag wandelde ik in de ochtend en in de avond en deed ik thuis nog een koningsdag workout op het balkon. Op dinsdag wandelde ik in de avond laat maar 2 km gewoon om even lekker buiten te zijn en ik had niet meer zo veel stappen nodig om boven de 10.000 stappen te komen.

Ja de 10.000 stappen probeer ik nog steeds elke dag te zetten. Een woensdag lukte dit ruim want ik wandelde 6.6 km in de avond. Precies nog licht genoeg om naar mijn favoriete plek te gaan; de surfplas. Ik kwam er precies aan toen de straatverlichting aanging en dat is mooi want het pad waar ik dan heb gelopen wordt te donker en heeft geen verlichting.

rustige

Op donderdag staat mijn horloge op 9970 maar ik weet dat ik boven de 10.000 stappen zit omdat ik in de ochtend mijn horloge niet direct om had en in de avond ook dik twee uur niet. Ik deed deze avond een korte wandeling van 40 minuten. Donderdag merkte ik zeker al verbetering in mijn rug/been/bil. Blijven bewegen is wel belangrijk en wandelen is erg goed.

Spierpijn maar niet van trainen

Het weekend startte ik met een wandeling van 45 minuten en wat oefeningen op mijn matje. Gewoon hele simpele rek en strek oefeningen. Zaterdagochtend wandelde ik een uur door de krimpenerhout en daarna was het tijd voor een grote schoonmaak in huis. Die schoonmaak was een workout op zich. Wat een spierpijn veroorzaakte dat. Zondag was ik door de hele schoonmaak een dag ervoor echt niet vooruit te branden. Dus pas in de avond ging ik om half 11 op pad. Want ik wilde nog wel even naar buiten en met 4 km kwam ik thuis en rekte en strekte ik nog even goed.

Elke dag meer dan 10.000 stappen is genoeg beweging. Het wat rustiger aan doen deed me goed en dan is het deze week tijd om het rustig aan weer op te pakken. Maar echt dag per dag kijken wat er lukt en hoe alles voelt.