bewegen

Active life; Elke dag bewegen

Elke dag moet ik even bewegen. Natuurlijk heb ik mijn loopje naar mijn auto, ik beweeg op mijn werk en ga zo maar door. Ik bedoel bewegen in de zin van even die hartslag verhogen. Het hoeft niet actief zwaar inspannend te zijn maar een wandeling, hoelahoopen, of een stretch workout is al een fijne bezigheid.

Twee maanden 10.000 stappen per dag

Maandag deed ik een workout van Gudrun Hespel. Op haar Instagram deelt ze veel en daar kwam ook een leuke training voorbij. Nicole had me zondag een tip gegeven voor het planken en die heb ik geprobeerd en het werkt. Kijken of ik het planken uit kan gaan breiden. Na de workout deed ik nog een wandeling en haalde ik weer ruim de 10.000 stappen. Die maandag liep ik precies twee maanden elke dag meer dan 10.000 stappen. Hierdoor is het echt een gewoonte geworden denk ik om te bewegen. Maar ik ben eerlijk niet altijd heb ik zin om te gaan wandelen en soms moet het gewoon echt.

Wanneer het echt moest was dinsdag. Het was niet al te best weer en het zou weer gaan regen. Ik moest naar buiten even wandelen, helemaal niks horen gewoon de stilte opzoeken en daar is wandelen echt wel fijn voor. De dag dat ik geen zin had was donderdag. Toen was het bagger weer. Enorme stortbuien, ik was moe door korte nachten en ik voelde het niet om te bewegen. Zelfs de les van de sportschool annuleerde ik. Maar weet je wat het gekke is, na een korte nap ging ik naar buiten met mijn hoepel en stond ik 20 minuten te hoepelen en sloot ik de dag af met 2 kilometer wandelen. Dat voelde toch goed, het zit er gewoon in dat het nog even moet om te bewegen.

Hardlopen met een schema

Hardlopen probeer ik nu zo rustig mogelijk te doen, te voelen wat goed voelt en of ik er echt zin in heb. Toch loop ik met een schema. Een schema dat naar de 5 km toewerkt. Deze week waren het de volgende trainingen: 2x 7 minuten hardlopen met 2 minuten wandelen tussendoor, deze moest ik 2x doen dus deed ik deze woensdag en zaterdag. Zondag was de training van mijn nieuwe week en dat was 2 minuten wandelen en 4 minuten hardlopen en dat 4x. Elke hardlooptraining begin ik met 1 kilometer wandelen en die sluit ik ook af met 1 km wandelen. Deze trainingen zijn echt fijn en alle minuten hardlopen heb ik tot nu toe volgehouden. Naar tempo kijk ik nu niet, ik loop totaal op gevoel.

bewegen

Trainen in de buitengym

Vrijdagochtend was ik vroeg wakker en reserveerde ik direct een plekje in de buitengym voor 8 uur. Zo stond ik om 8 uur buiten bij de gym te wachten op het roeiapparaat dat die naar buiten kwam en ik aan de slag kon. Het was echt een fijne training. Ik merk dat het trainen in de gym wel weer spierpijn geeft want het is anders dan thuis trainen maar het voelt zo goed om ook weer daar te trainen. Ik heb het gemist om mensen om me heen te hebben die ook trainen. Het is anders als je op je balkon een video aanzet om mee te trainen. Ik sta toch alleen op mijn balkon. In de gym traint ieder voor zich maar vrijdag was het echt een leuk groepje dat er was, heel sociaal.

Nieuwe gadget voor de homegym

Mijn homegym ontwikkeld zich nog steeds. Ik wil thuis blijven trainen om mijn lichaam zo fit mogelijk te houden en niet op hele late tijdstippen naar de gym te hoeven en zeker niet voor een training die ik ook thuis kan doen. Mijn vader heeft een balansplankje gemaakt en die mag ik hebben. Zo tof en zo kan ik mijn trainingen zwaarder maken. Het is een moeilijkheidsgraad om dan je balans goed te houden. Ik heb hem zondagavond kort getest en het is zeker leuk om mee aan de slag te gaan.

Afgelopen week heb ik lekker getraind maar doordat ik vooraf geen plan had gemaakt deed ik te veel been trainingen wat de nodige spierpijn opleverde dus deze week even goed gaan inplannen. Een goede balans vinden.