wandelen

Active Life; elke dag even wandelen

De ene dag denk ik echt dat het trainen in deze periode makkelijker is en dan de andere dag heb ik even geen idee meer wat te doen. Dus thuis training is niks anders dan in de sportschool trainen want daar heb ik ook zulke momenten. Wat ik wel wist; wandelen want dat deed ik elke dag van de week.

Wandelen 10.000 stappen per dag

Elke dag ben ik wezen wandelen. Soms was dit 3 km, de andere dag 5 km of een combinatie van hardlopen en wandelen. Hierdoor werd elke dag de 10.000 stappen ruim gehaald. Dat was ook zeker mijn doel voor deze week. Bewegen en blijven bewegen, niet te veel stil zitten. Naast dat het bewegen goed is vind ik het ook zeker een rust momentje om te wandelen.

wandelen

Maandag deed ik een training dat 1 minuut hardlopen 2 minuten wandelen was. Gewoon heel rustig aan en niet heel lang maar het was lekker om even te gaan. Op dit rondje zag ik 4 dagen oude lammetjes en daar onderbrak ik mijn training voor en belde even met mijn ouders helaas via videobellen slecht te zien de lammetjes maar ik wordt daar zo blij van dat ik het moest delen. Thuis nog even staan zwaaien met de kettlebell en dat was het voor de maandag.

Mijn sportschool heeft trainingen op youtube gedeeld en daar delen ze nog steeds trainingen. Dus dinsdag deed ik het buikspier kwartiertje mee. Nou dat is voor mij wel even werken hoor. Erna deed ik nog mijn eigen oefeningen en wandelde ik een uur en vijftien minuten. Terwijl ik deze wandeling deed zat ik met Nicole aan de telefoon, heerlijk even bellen terwijl ik wandel.

Woensdag was het heerlijk weer en had ik van Francisco van Flexpower mijn nieuwe shirt gehad dus die moest even ingewijd worden. Dat deed ik met een rondje hardlopen door het dorp. Een kleine 3 km na het eten van te lekkere pannenkoeken. Het hardlopen ging goed maar ik merk dat ik niet echt weet wat ik moet doen, welke training of waar ik naartoe moet werken.

Trillend het weekend beginnen dat deed ik donderdag. Mijn workout op het balkon was echt killing voor mijn benen. Wat ik deed? Squats, beenheffen, donkey kicks en nog meer van zulke dingen waar ik de naam niet van weet maar hoed zijn voor de benen en billen. Het was daarom wel fijn om in de avond nog even een rondje te wandelen, dit keer eens samen. Gezellig om samen te wandelen.

Mijn weekend begon op een vrijdagochtend echt met een rondje hardlopen. Aangezien het nog stil was durfde ik het pad naar de surfplas te nemen en even te genieten van mijn normale route. Heerlijk om weer over die paden te lopen. De natuur te zien maar dan kom je weer op een druk stuk en daarom koos ik off road te gaan. Door het aangelegde nieuwe stuk, lekker over het gras en zig zag over een pad. Ja echt wel lekker hoor. In de avond nog even 2 km wandelen gewoon om even lekker buiten te zijn. Ja het zit nu eenmaal in mijn systeem nu.

Op zaterdag vloog de dag voorbij. In de avond werd ik pas een beetje actief. Samen gingen we 3 km wandelen en daarna deed ik 10 minuten een ab workout 20 minuten bodyhoop en sloot ik af met een kettlebell swing. Ik dacht ook na over het hardlopen wat ga ik doen? Heel eerlijk ik ben er niet uit dus ik kies ervoor om gewoon stukjes te hardlopen afgewisseld met wandelen. Dus 1 km wandelen 2 km hardlopen en 1 km wandelen zulk soort rondjes gaan het denk ik worden. Of met minuten.

Zondag dus lekker even een rondje hardlopen. Wel door het dorp want het is buiten druk. In het dorp is het rustiger en weet ik vaak wel een route te vinden. 1 km wandelen – 12 minuten hardlopen en 2 km wandelen. Een lekkere combinatie en opgewarmd voor ik aan het hardlopen begin. In de avond nog even met de body hoop aan de slag geweest. Het was een goede week. Elke dag actief geweest en een voldaan gevoel. Op zaterdag wist ik eerst niet wat te doen maar even wat zoeken en dan vind je wel een workout.