fietsen

Active Life; Fietsen door de kou

Actief binnen en buiten zit er weer bijna op voor de maand februari. Ik blik alvast even terug op de afgelopen maand waarin ik ben wezen fietsen door de kou en wezen wandelen in het zonnetje. Er zijn de afgelopen maand wat activiteiten voorbij gekomen in diverse weersomstandigheden. Afwisselend en keihard werken en fietsen zal echt niet mijn ding worden.

Yoga en Hitt workout

Flow yoga is nog steeds mijn favoriet en stond de afgelopen maand weer veel op de planning. Lekker de week beginnen met een flow yoga of een training mee eindigen. Ik merk dat ik hierdoor soepeler ben geworden en makkelijker beweeg. Het geeft me rust wanneer ik deze training doe. Heel eerlijk bijna altijd want wanneer Donder mee gaat doen is het niet zo relax meer.

De activiteit werd deze maand opgehoogd. Iets meer hoge hartslag erin. Zo stond ik op de tweede dag van de maand al te zweten in de woonkamer. Na een 3 km wandeling deed ik een 30 minuten full body killer hitt workout. Ik vond het best heftig maar tot het einde heb ik doorgezet. Het waren elke keer oefeningen van 50 seconden met 10 seconden rust naar de volgende workout. Allemaal verschillende oefeningen en geen tijd om na te denken. Waar ik een 30 minuten hitt de ene keer doorzet lukt het de volgende keer gewoon niet en dat kan, dat is het leven. Je kan dan ook goed zien hoe je dag was of hoe je je voelt. Vier dagen na deze training had ik weer een hitt op de planning maar het voelde gewoon te zwaar. Natuurlijk kon ik doorzetten maar ik was verstandig en besloot het voor gezien te laten na ruim een kwartier. Soms is toegeven beter.

Sneeuw, kou, glad en ijs

Zaterdagavond begon het te sneeuwen en het is pas gestopt met sneeuwen ergens in de loop van zondagavond. Vanwege de avondklok mocht je niet naar buiten maar ik was onrustig en wilde graag. Sneeuw maakt me sowieso onrustig. Juist als er niemand is vind ik het heerlijk om door de sneeuw te lopen. Hierdoor stond ik om 7 uur al buiten in de sneeuw, helemaal alleen verder niemand, de stilte in het dorp was zo heerlijk. Echt mooi vond ik het niet op dat moment. Mijn wauw factor stond uit dit keer denk ik. In de ochtend toen het licht was liep ik nog een rondje en in de middag samen met mijn vriend een stukje. Bij elkaar toch een paar kilometer maar veel minder als ik had gedacht.

Die kilometers maakte ik de volgende dagen goed met fietsen. Om kwart over zeven vertrok ik op de fiets voor een ritje van 13 km. Net voor negen uur kwam ik op mijn bestemming aan. Het was ploeteren door de sneeuw maar ook genieten van de kou, de stilte en het uitzicht. De volgende dag fietste ik deze afstand nog twee keer en was ik aanzienlijk sneller door de wegen die al beter waren. Woensdag was ik er wel echt klaar mee; kou, wind, glibberen maar ook die dag weer 2x 13 kilometer fietsen.

fietsen

Vanaf donderdag ging ik weer met de auto en had ik energie over om weer lekker te trainen en natuurlijk begon ik met mijn yoga routine. Toch sprong ik het weekend weer op de fiets naar mijn ouders en eenmaal thuis een flexibility and relaxation training. Het ijs daar heb ik even op gestaan en dat was het ik ging weer gauw naar binnen en daar deed ik gewoon mijn trainingen. Nog meer yoga en natuurlijk werd de weerstandband er bij gepakt maar ook de gewichten om de armen weer eens te trainen.

Wandelen en hardlopen

Wandelen vind ik echt heerlijk. Ondanks dat ik het de afgelopen maand weinig heb gedaan komt dat echt wel weer goed. Ik geef de schuld aan de avondklok want vaak ging ik pas om half 9 of 9 uur wandelen omdat het dan lekker rustig is. Helaas kan dat nu niet. Zaterdag was het prachtig weer en ging ik nog even wandelen. De heerlijke warme wind op mijn gezicht. Naar de weilanden, richting de surfplas en toen werd het eng want het werd wel heel snel donker. Toch was het genieten. Een rondje van 4 km zo heerlijk.

Het heerlijke lenteweer geeft me goede kriebels. Zondagochtend begon ik met een workout binnen van 10 minuten gevolgd door 10 minuten hardlopen en 10 minuten yoga. Het was heerlijk om weer te hardlopen gewoon even wat tempo te maken. Natuurlijk ging ik niet hard maar gewoon even door het dorp heen. In de middag gingen we samen nog even wandelen en dat was zo fijn in de zon. De afgelopen week was ik iets minder actief want het lente weer geeft ook de nodige problemen. Maandag deed ik een heerlijke workout met gewichten en de weerstandsband. Woensdag ging ik voor een wandeling net toen ik thuis kwam even van de warmte genieten en donderdag nog een yoga sessie.

Het weekend zal ik zeker nog wat actiefs gaan doen. Weet weer een rondje fietsen al zal dit nooit mijn hobby worden.