actieve

Active Life; Geen actieve week

De afgelopen week heb ik de challenge om elke dag actief te zijn deze maand losgelaten. Ik merkte gewoon dat het er niet inzat. Het waren te warme dagen geweest, mijn nachtrust was totaal niet optimaal en dan moet je verstandig zijn. De keuze kwam op geen actieve week voor mij.

Vorige week zondag tijdens mijn laatste training kon ik het al aan alles merken. Het was ochtend maar binnen no time voelde de training echt mega zwaar aan. Zweten kon je beter waterval noemen en dat op een rustige training. Voor mij signalen van mijn lichaam dat dit niet fijn is. Maandag had ik wel mijn sporttas meegenomen naar de auto want de weersvoorspellingen gaven aan 24 graden. Met 24 graden kan je gewoon lekker trainen in de sportschool dus dat was het plan.

Sportspullen mee maar niet naar de sportschool

Het werd geen 24 graden. De temperatuur liep weer lekker op, ik reed na het werk naar huis. Thuis heb ik op de bank gehangen, gelezen, gekleurd, ben ik bezig geweest met mijn blog en heb ik geprobeerd op tijd te slapen. Dat slapen met temperaturen boven de 30 graden in de slaapkamer is gewoon niet ontspannend. Het werd weer een onrustige nacht. Gelukkig had ik voor mezelf die avond al besloten dat ik niet meer zou trainen deze week behalve als ik het echt wilde en goed voelde.

Wandelen met een prachtige lucht

Donderdagavond had ik een klein beetje zin om iets te doen en ik moest gewoon even ons warme huis uit. Geen geluid meer horen van een airco maar even de natuur in. Wat was dit een goede en slechte keuze in één. Het was een prachtige avond, de lucht was echt adembenemend zo mooi en werd mooier en mooier. Het was een slechte keuze omdat de temperatuur bleef oplopen. Echt mega warm werd het en het was al negen uur. Zweten van heel relax wandelen. Voor mij is 5 km in 1 uur en 5 minuten echt langzaam maar zo veel moeite was het deze avond. Het was wel fijn om even een uur bewogen te hebben. Eenmaal thuis kwam de regen met bakken uit de hemel en ging het onweren. Niet raar met opeens die oplopende temperatuur.

Opstaan als een oud vrouwtje

De keerzijde van geen actieve week is opstaan als een oud vrouwtje. Zaterdagochtend had ik totaal geen idee hoe ik mijn bed moest uitkomen. Op handen en voeten en dan langzaam in beweging komen. Gelukkig ging het allemaal wat soepeler na wat bewegen maar dit is voor mij dus de keerzijde van niet actief zijn. Zaterdag deed ik nog niks want we waren vooral op pad en in de avond creatief. Alleen tijdens het creatief zijn merkte ik ook dat het nogal vast zat.

Workout in de woonkamer

Zondag had ik eerst wat andere dingen op mijn planning. Als dat uit mijn hoofd zou zijn had ik veel meer rust om te trainen. Dit was zeker zo. Helaas kon ik buiten niet trainen. Correctie het kon wel maar mijn matje lag al zeiknat op het balkon en elke keer kwam de regen met bakken uit de hemel. Niet ideaal. Binnen rolde ik mijn matje uit in de woonkamer en deed een hele relaxte training van een half uur. Tijdens deze training komen mijn favorieten; squats, deadlift en het bruggetje voorbij.

actieve

Geen actieve week is dus geen optie. Als ik geen energie heb voor een workout dan wandelen want bewegen is beter dan heel de dag op mijn billen zitten of hangen. Toch was het ook zeker fijn om even niet te sporten of beter gezegd niet te zweten als een waterval. Gewoon relaxen na het werk en geen actieve dingen of even slapen want ik had er behoefte aan.