gewoon

Active Life; Gewoon beginnen

Gewoon beginnen is het enige wat je moet doen om te gaan sporten. Juist het beginnen is soms erg lastig. Toch heb ik me de afgelopen week er elke dag toe kunnen zetten om actief bezig te zijn. De stappen lagen boven de 12000 wat dus 2000 minimaal per dag meer is dan ik graag wil behalen. Toch is het soms lastig om te beginnen met een activiteit en dat had ik deze week een aantal keer.

Gewoon beginnen

Maandagochtend om 7:23 stond ik buiten voor een wandeling. Er was bijna niemand op dit tijdstip buiten. Een extra vrije dag en dan al zo vroeg op pad is wel lekker. Ik moest vroeg weg om op tijd weer thuis te zijn en dat vond ik helemaal niet erg. Ik wandelde 5 km met een gemiddeld tempo van 9:25 dat is echt rappido. Nadat we even weg zijn geweest volgt mijn volgende activiteit; fietsen naar Lekkerkerk en na wat bezoekjes weer richting huis. De rest van de dag heb ik veel last van hooikoorts en dus ook mijn luchtwegen. Hierdoor besluit ik een les yoga te doen. Ik deed een lesje met Tim wat echt heel fijn was. In de avond nog een korte wandeling samen. Dit was zo’n dag dat geen enkele activiteit te veel of moeilijk was. Ik begon gewoon en het werkte allemaal.

Toch zijn er ook zulke dagen dat je denkt moet het nu echt! Natuurlijk moet ik niks maar ik weet dat het beter voor mezelf is. Dinsdag was echt zo’n dag dat ik mezelf naar buiten moest slepen het balkon op. Het was zeker pas half 10 toen ik ging trainen. Eerst een half uurtje core en daarna een half uurtje de oefeningen van de fysio. Van te voren had ik weinig zin, toen ik bezig was had ik het naar mijn zin en toen ik klaar was; voldaan. Hieruit blijkt; gewoon beginnen. Het is die eerste stap die vaak het lastigste is. Vreemd wel want erna voel ik me bijna altijd zo veel beter.

Wandelen zit in mijn systeem

Het wandelen zit echt in mijn systeem. Elke dag ben ik wezen wandelen. Zelfs zaterdag al was dat een wandeling naar de kleding inzamelpunt en terug het is toch een wandeling. Deze zaterdag had ik de meeste stappen in ons huis gedaan. Precies om twaalf uur haalde ik toen de 12000 stappen. Donderdag was de meest belachelijke dag kwa stappen 20003. Ja ik had enorm veel bewogen op het werk en ben nog gaan wandelen en hardlopen in de avond. Dan gaan de stappen opeens heel hard. Wandelen is een moment van rust even lekker buiten zijn en bewegen. Een dag niet gaan wandelen vind ik best lastig. Maar de regenbui hield me zaterdag toch verder binnen.

Soms weet je het gewoon niet

De ene dag train ik heerlijk in de kou op het balkon met een workout van Women’s health en de andere dag ga ik hardlopen en weet ik niet helemaal waar ik mee bezig ben. Waarom lukt het niet meer om lekker een 5 km te hardlopen. Waar is de persoon die trainde voor halve marathons. De persoon die genoot van op pad gaan op een zondag en dan ruim twee uur onderweg zijn en overal lusjes en bochtjes nam om de route langer te maken. Die persoon kan ik nog niet terugvinden. Ik heb het idee weer op 0 te moeten starten. Is het erg? Nee maar het had gewoon fijn geweest als ik nou eens lekker gewoon kan hobbelen, gedachten uit en gaan. Toch geef ik het hardlopen niet op, het is iets waar ik van geniet dus als het minuutjes zijn dan doen we het daarmee en is het met meer dan is het ook goed. Ik genoot wel van beide rondjes hardlopen ook al is het niet veel, ver of hard ik geniet en dat is zo belangrijk. Donderdag was het dubbel dwars genieten met het uitzicht wat ik had.

gewoon

Sommige zeggen; het ligt aan deze periode wacht maar tot de evenementen weer beginnen. Volgensmij ligt het hier niet aan want het speelt al langer maar ik ga het zien. Ik ga trainingen inplannen maar geef mezelf wel de vrije hand met aanpassen waar nodig. Mijn benen kunnen het nog wel maar mijn ademhaling is echt krappie, zeker nu met de hooikoorts.

Voor deze week heb ik mijn trainingen ingepland staan en ben ik benieuwd hoe ik dat ga doen deze week. Plan jij je trainingen in?