gewoon gaan

Active Life; Gewoon gaan en mooi doel

Eind januari vertelde ik over me-time in de sportschool. Alleen zo simpel is het soms niet. Die stap die hardlopers kunnen hebben om naar buiten te stappen had ik laatst bij de afslag naar de sportschool of naar huis. Éen keer werd dit de sportschool met een bar slechte training andere keer reed ik naar huis en zelfs één keer stapte ik de deur niet uit om naar de sportschool te gaan. Toch moet ik gewoon gaan.

Gewoon gaan

Trainen kan ik nog zo fijn vinden maar wanneer mijn hoofd overvol is en mijn lichaam moe is wil ik niks anders dan thuis op de bank zitten met één of twee katten bij me. Dekentje om me heen en helemaal niks. Soms moet dit kunnen maar niet voor lang. Bewegen is fijn en goed voor mijn lichaam en geest en door deze me time te nemen kan ik me beter voelen. Deze maand heb ik door ontwikkelingen op mijn werk minder getraind dan ik had gewild. De keren dat ik trainde waren op één na wel fijn. De fijnste training was denk ik met mijn papa.

De vrijdag dat ik met mijn vader ging trainen was een rare dag op het werk. Ik ging vroeg weg en belde papa of hij ook nog ging trainen. Ik had het echt even nodig als stok achter de deur dat hij ook ging. Was hij niet gegaan was ik denk ik naar huis gereden. Hij stapte in zijn auto en we zagen elkaar bij de sportschool. We hebben samen getraind en dat was zo fijn even mijn gedachten te verzetten maar ook samen te trainen en pauzes te nemen als de ander bezig was. De oefeningen die hij doet vind ik ook erg fijn dus dat komt natuurlijk goed uit.

De zondag heb ik één keer overgeslagen maar eigenlijk moet ik gewoon gaan. Gewoon gaan en trainen, het hoeft niet altijd heel effectief te zijn maar het gaat om bezig zijn. Dat moment voor mezelf en geconcentreerd bezig zijn daar gaat het om.

Een mooi doel

Voor april heb ik een mooi doel. Daar moet nog wel aan gewerkt worden en dat vind ik momenteel best lastig. In het weekend is het weer niet top en mijn doel is 15 km wandelen bij de Marathon van Rotterdam. Samen met Nicole ga ik meedoen aan het nieuwe onderdeel van de marathon Rotterdam en dat is The Marathon Rotterdam Walk. We hebben jaren meegedaan aan diverse afstanden van de mini marathon tot de marathon voor Nicole maar nu gaan we wandelen. In januari liep ik al 10.000 stappen in één wandeling maar nu heb ik maar drie wandelingen gemaakt in drie dagen en dat was op 6 februari 2 km, 7 februari 3 km en 8 februari 5 km. De 5 km wandeling was de fijnste dit was namelijk in het zonnetje en omdat ik eerder stopte met werken. Heerlijk genoten van even een rondje door de Krimpenerhout.

Gelukkig is de maand nog niet voorbij en kan ik hopelijk nog wat wandelingen maken.