opnieuw

Active Life; Gewoon weer opnieuw beginnen

Gewoon weer opnieuw beginnen. Inderdaad je leest het goed ik ga weer opnieuw beginnen en dat met een hele goede reden voor mezelf. Het belangrijkste ook het voor jezelf doen en niet voor een ander en hoe een ander erover denkt wat je doet.

Waarmee opnieuw beginnen en waarom ben ik gestopt?

Een paar weken geleden zocht ik een schema om mee te gaan hardlopen. Tussen al mijn boeken vond ik het boek van Gudrun Hespel en daarin een schema voor 5 km wat er echt wel fijn uitzag. Ik wilde weer lekker een 5 km kunnen hardlopen na een periode waarin ik niet lekker in het hardlopen zat. Hier komt zeker bij dat mijn gezondheid daaraan bijdroeg. Hooikoorts was één van de grootste hobbel want daardoor komt mijn astma nog meer opspelen en loop ik gewoon niet relax.

Het schema voelde heerlijk, het was geen moeten, natuurlijk zaten er wel eens wat zwaardere trainingen tussen maar over het algemeen voelde dit top. De overtuiging was er om die eindstreep te halen. Met nog twee trainingen te gaan besloot ik te stoppen. Twee trainingen en dan stoppen, het meest verstandige wat ik kon doen ook al baalde ik zeker hiervan.

De warmte gaf me de doorslag om te stoppen. In huis was het enorm warm, buiten was het warm, de nachten koelde het niet af. Ik wist dat het niet verstandig was om mijn lichaam uit te putten om een schema af te maken. Afmaken om het afmaken zou geen voldaan gevoel geven want ik wilde het wel afmaken met zo’n staart die heen en weer zwiept, een lach waar ik zelf gelukkig van wordt en een happy muziekje als ik die laatste meters loop in onze straat over de weg.

Waarom opnieuw beginnen?

De warmte was niet snel weg, ik voelde me zeker nog eens twee weken totaal niet fit door darmongemakken tot gevolg dat mijn conditie de eerste paar trainingen echt ruk is. Ik weet dat er vaak geadviseerd wordt een paar trainingen terug te gaan en vanaf daar het weer op te pakken. Dit voelde niet zoals ik het wilde doen. Ik wilde een schema van de eerste tot de laatste training doorlopen. Daarom ben ik deze week opnieuw gestart. Dit voelde gelijk ook goed vanaf de eerste training dus een goede keuze voor mij.

De trainingen van afgelopen week

Maandag wandelde ik een flink stuk met mijn moeder door de Krimpenerhout. Dit keer niet vanuit huis maar de parkeerplaats zodat de route anders was en ik haar een paar mooie plekjes kon laten zien.

Dinsdag was anders dan gehoopt. Ik moest op de fiets naar de fysio en sportschool. Dat was 5,3 km fietsen op een kleine damesfiets, iets wat ik niet gewend ben dus me al wat energie kostte en helaas een natte outfit want het regende ook nog eens. Na de fysio ging ik trainen. Althans dat was het plan. Tijdens de lat pull down merkte ik al dat het niet vanzelf ging, concentratie was ver te zoeken, mijn lichaam gaf nog wat tegenwerkende signalen maar ik probeerde toch nog even wat op de Smith. Na één set besloot ik te stoppen en op de fiets te stappen 6.3 km naar huis. Toch een hele workout als je het me achteraf vraagt maar op dat moment baalde ik wel.

De eerste hardlooptraining weer starten gebeurde op woensdag. In de miezer maar tijdens het hardlopen vind ik dat niet erg. Ik wandelde eerst in een flink tempo als warming up. Ik startte mijn training en voor ik het wist was het al klaar 6x 1 minuut wandelen 2 minuten hardlopen. Easy maar een heerlijke start van de dag. Aan het einde weer naar huis wandelen als cooling down

Herkansing in de sportschool op een donderdagochtend. Iets later dan gepland werd ik wakker maar nog vroeg genoeg om een training te kunnen doen. Mijn volledige training kon ik doen in de sportschool en het voelde echt veel beter dan twee dagen ervoor. Mijn focus stond aan, de oefeningen gingen goed en met een voldaan gevoel reed ik richting huis

Training twee van mijn hardloopschema besloot ik later op de dag te doen. In de ochtend kwam niet uit door monteurs over de vloer en ik wilde geen tijdsdruk voelen. Nadat ik heerlijk mijn middag op het balkon had gespendeerd voelde ik dat het wat frisser werd en voor mij de juiste tijd was om naar buiten te gaan voor de tweede training. 2x 2 minuten wandelen 6 minuten hardlopen. Dit ging weer lekker en ik genoot van mijn rondje om de plas na een warme dag. Ik had wel het idee dat ik makkelijk nog een keer zes minuten kon hardlopen maar ik deed het niet. Dit was de training het is goed zo.

Zaterdag was het weer eens tijd om samen een wandeling door het Kralingse bos te maken en in de avond deed ik nog wat rek en strek oefeningen thuis op mijn matje.

De zondagochtend, dat vind ik toch echt wel de lekkerste ochtend van de week. De rust in het dorp wanneer ik daar al wandel terwijl bijna iedereen nog slaapt of thuis is daar kan ik mega van genieten. Ik zag de koeien van stal gaan, de zwanen wakker worden en op dat punt kon na mijn wandeling mijn training beginnen. 2x 2 minuten wandelen en 6 minuten hardlopen. Deze ochtend voelde zo lekker. Zo ontspannen maar toch inspannend. Dat is wat ik zoek in hardlopen. Na de training weer wandelend naar huis en dit keer een korte workout op het balkon als afsluiter.

Hopelijk gaat het dit keer lukken om het schema helemaal af te maken. Of het lukt dat weet ik pas als het zo ver is. Ik heb geleerd dat er altijd dingen zijn waardoor iets niet lukt. Gelukkig kan ik dit voor mezelf bepalen wat ik daarmee doe. Het was een fijne trainingsweek ondanks de hobbel op dinsdag in de sportschool. Die hobbels die horen er nu eenmaal bij. Aankomende week moet ik even goed kijken wat de planning wordt want ik ben twee dagen weg in een andere omgeving maar dat gaat vast helemaal goed komen.