koppie

Active Life; Het koppie leeg lopen

Misschien ben ik deze week weer een challenge begonnen met mezelf. Of ik het volhou? Geen idee. Of het fijn voelt? Dat zeker weten maar dat doet bewegen al snel. Het is vooral een vorm van het koppie leeg lopen.

Na de trainingen buiten was het maandag toch tijd voor een binnen workout. Het duurde tot half 10 voor ik hieraan begon. De hele dag was ik vrij dus dit had niet gehoeven en toch gebeurde het pas om half 10 dat ik ging trainen. Er waren namelijk nog heel wat klusjes in huis te doen die ik had uitgesteld en uitgesteld. Hier begon ik pas in de middag mee want in de ochtend deed ik gewoon letterlijk niks. Het was kennelijk nodig. De workout was ook nodig maar ik hield hem kort. 23 minuten heeft de training geduurd wat niet lang is maar het belangrijkste ervan ik ben even bezig geweest.

Bijna al mijn trainingen zijn momenteel best laat op de dag. Gelukkig kan het omdat de trainingen die ik dan doe niet heel zwaar zijn dat ik er wakker van lig. Zou het echt een zware training zijn dan zou ik nog te vol adrenaline zitten. Kwart over negen in de avond stond ik namelijk woensdag pas buiten. Ik moest even hardlopen. Er waren wat dingen op het werk gebeurt waardoor ik mega vol emoties zat. Het werd me allemaal een beetje te veel en dan is hardlopen gewoon zo lekker. Wanneer ik ga hardlopen is dat niet meer de weilanden in en langs de surfplas maar in het dorp met veel mogelijkheden om andere mensen te ontwijken. Deze avond werd dat een 3 km stukje hardlopen en daarna wat wandelen om nog even verder te ontspannen.

Waar ik niet meer in de weilanden kom maakte ik deze woensdag een uitzondering. Het koppie moest leeg en ik wilde even genieten. De lucht was prachtig. Het pad is iets breder dan een grote tractor dus dat is zeker 2 meter. Genoeg ruimte mocht er iemand aankomen. Gelukkig was heel de weg voor mezelf. Na 1,5 km was ik bij mijn afslag die ik normaal neem. Nu niet ik genoot even van het uitzicht en keerde om. Terug naar ons dorp. 13823 stappen op mijn teller.

Donderdag dacht ik eerst niet te gaan trainen bij thuiskomst. Toch deed ik het. Op het balkon met de zon die langzaam wegdraait. 40 minuten full body workout. Dus benen, armen, rug en buik kwamen allemaal voorbij. Toch was dit niet genoeg voor deze dag. Ik moest nog even het koppie leegmaken en dat deed ik met een wandeling. Een wandeling van 3 km wat het stappenaantal op 10331 zetten.

Op mijn werk ben ik niet heel actief. Zeker als ik een ontwerpdag heb niet. Dit keer wilde ik niet heel de dag zitten. Dit loste ik op door een paar keer koffie te halen voor mijn collega en een pakketje weg te brengen bij een klant lopend. Ik kwam hierdoor boven de 5000 stappen uit. Maar als ik de twee voorgaande dagen bekeek had ik daar 10.000 plus stappen en ik vond het wel een mooie start die twee dagen. Een mooie stap om te proberen de 10.000 stappen elke dag te halen. Zo liep ik in de avonduurtjes nog 4 km door het dorp heen en weer. 11607 stappen voor een vrijdag.

Zaterdag 11322 stappen en dat verbaasd me wel. Soms ben je niet bewust van alle stappen die je doet maar soms ook weer wel. Ik fietste 10 km op mama haar oude fiets en dat ik echt keihard werken. Door de regen heen naar Lekkerkerk maar droog op de terugweg. Van een veiligeafstand boeken bij mama bezorgd en hun even gezien en ook Rianne van een afstand gezien. Wel heel fijn.

Mijn meest favoriete dag om te trainen is zeker wel de zondag. Iets later dan gepland stond ik op het balkon en deed ik 45 minuten diverse workouts, ging ik 2 km hardlopen en 2 km wandelen. Tijdens dit hardlooprondje ontdekte ik na 11 jaar wonen in dit dorp ene nieuw pad. Een heel mooi pad zie hieronder. Over heel de dag verzamelde ik 11094.

koppie

Bewegen is belangrijk en ik wil proberen om de 10.000 stappen grens weer vol te gaan houden. Het is altijd al belangrijk om te bewegen maar nu nog meer. Het is lichamelijk maar ook geestelijk erg goed om te bewegen. Lichamelijk merk ik veel van bewegen want ik ben minder stijf en heb minder klachten. Geestelijk is het heel fijn echt even het koppie leeg lopen. Beweeg jij genoeg op een dag?