werkt

Active Life; Het maken van een planning werkt

Vorige week maakte ik een planning voor deze week. Je leest het al in de titel dat het maken van een planning werkt. Het is iets wat ik afspreek met mezelf en dan wil ik het ook nakomen. Gelukkig werkt dit goed voor deze week maar ik ben heel benieuwd hoe het de andere weken zal gaan zijn.

Wat was mijn planning voor de afgelopen week?

Ik schreef; “Aankomende week wil ik minimaal één keer naar de sportschool, minimaal vier keer wandelen, hoepelen en een thuis workout doen. Elke ochtend een mini workout met mijn weerstandsband. Daarnaast opletten op de tijd dat ik naar bed ga en welke tijd ik opsta.” Een goede planning maar die moest nog wel uitgevoerd worden. Waar sommigen misschien weer thuis werken heb ik dat nog steeds niet hoeven of kunnen doen. Wordt ook erg lastig met alle machines en materiaal wat ik nodig heb. Hierdoor betekend het ook nog steeds vaste werktijden. De werkweek begon rustig maar het veranderde al snel. Mailings met betrekking op het virus en de maatregelingen moesten de deur uit naar ruim 15.000 klanten, we kregen 32.000 mondmaskers binnen, 550 brooddozen. Dit allemaal moet uitgepakt en verzameld worden, flyers erbij gedaan worden, in dozen of in enveloppen gestopt worden. De beweging ontbrak er niet bij mij. Op vrijdag heb ik 18031 stappen gezet waar het meeste op mijn werk was. Echt mega verbaasd over hoeveel stappen ik gezet had.

werkt

Vier keer wandelen

Maandag 30 minuten, dinsdag 35 minuten, zaterdag 1 uur en 6 minuten en zondag een rondje door het dorp van ongeveer een half uurtje weer. In het donker wandelen moet ik erg aan wennen. Maar gezellig met Nicole aan de telefoon en de minuten tikken weg en ik voel me direct minder alleen. Toch is het heerlijk in de avond te wandelen zeker wanneer ik een binnendag heb gehad. Zaterdag wandelde ik naar de surfplas en ging lekker met mijn broekspijpen omgeslagen offroad wandelen. Over boomstammen heen en tussen de takken door. Zondag even een rondje door het dorp om even buiten te zijn en de benen te strekken en de vierde wandeling af te kunnen vinken. Opgeschreven dus ik wil het afvinken, dat bedoel ik met dat het werkt om een planning te maken.

Hoepelen

Hoepelen kan ik weer afvinken en die moet ik er echt wel inhouden. Mijn heupen vonden het bonken van de hoepel weer niet fijn. Dat is het nadeel als je het te lang niet hebt gedaan. Daarom deed ik een korte hoepel workout van 5 minuten de linkerkant op en 5 minuten de rechterkant op. Ja vergeet niet van richting te wisselen. Misschien in het begin even lastig maar oefenen en je kan het snel genoeg.

Thuis workout op een zaterdagavond

Mijn thuisworkout deed ik ik op een zaterdagavond. Met weerstandsbanden, een grote bal en een matje deed ik een korte workout voor de benen en billen maar die vonden het niet echt heel erg fijn. Dat snap ik wel want elke morgen pak ik mijn groene weerstandsband erbij en train ik uitstappen met de weerstandsband. Ik vind het heerlijk om in de ochtend een mini workout te doen. Het zet mijn hele lichaam aan.

De sportschool

Sinds dinsdag moeten we weer reserveren in de sportschool. Niet erg vind ik dat maar het is wel plannen. In eerste instantie stond ik ingepland voor vrijdagavond maar dit kon onverwachts niet doorgaan. Daar baalde ik wel van. Ik had wat afgesproken met mezelf en nu kwam ik dat niet na. Toch was het belangrijk die avond niet te gaan en een andere keuze te maken. De sportschool kan ik wel afvinken want zondagochtend om kwart voor negen stond ik in de sportschool. In de sportschool stond ik maar heel even.

De ruimte in de sportschool was volgeboekt maar omdat nog niet iedereen er was mocht ik mijn twee toesteloefeningen binnen doen. Toen het drukker begon te worden was ik ermee klaar en ging ik naar mijn gereserveerde terrein buiten. Heel het buitenterrein had ik voor mezelf. Met de gewichten en ballen heb ik lekker getraind en kon ik toch nog de sportschool afvinken deze week. Dat voelde wel echt goed.

Ritme in rust en slapen

Het op tijd naar bed gaan is nog zeker een dingetje. Dat gebeurt zeker niet elke avond maar daar komt bij dat ik vroeg in de avond dan al geslapen heb op de bank dus mijn rust pak ik wel. Er is wat ritme en rust gekomen en dat moet ik nu vol zien te houden. Wat beter verdelen over de dagen misschien nog hier en daar maar ik vond het wel fijn dat ik flexibel ben omgegaan met wat ik wilde doen deze week. Het maken van een planning ook al staat het tijdstip of de dag niet vast werkt wel.