homegym

Active Life; Homegym uitgebreid

Het is de vierde week dat ons normale ritme er niet is. De sportscholen blijven dicht. Wanneer ze weer open gaan weten we nog niet. Deze week besloot ik mijn homegym uit te breiden.

Niet elke dag van de week ben ik actief. Ik beweeg echt een stuk minder. Elke dag probeer ik minimaal 5000 stappen te halen en dat is haalbaar. Al moet ik elke dag soms even wat extra bewegen in huis om erboven te komen. Maandag was zo’n dag dat ik maar net boven de 5000 stappen uitkwam. Ik had een werkdag gehad en had daarna weinig zin om iets te doen. Soms mag dit ook zeker maar liever heb ik het niet.

Dinsdag deed ik mijn workout op het balkon na het werk. Het was nog heerlijk weer en om dan binnen te trainen is wel erg warm dus ik pakte mijn spullen en ging op het balkon mijn workout doen. Erna liep ik rondjes om mijn blok en dat bracht me op 3 km hardlopen. Helaas is rondjes om mijn blok maken niet fijn voor mij want ik voelde hierna iets niet fijns aan mijn rechterbeen. Rustig aan dus hiermee.

Homegym

Woensdag wandelde ik ruim een uur en dan kom ik ruim aan mijn stappen. Het enige nadeel is dat ik ongeveer vier of vijf keer dezelfde route loop. Ik wandel nu dezelfde route omdat dit de plek is waar ik andere mensen kan ontwijken en in mijn eigen gebied blijf. Ik vind het heel belangrijk om niet te ver uit mijn eigen gebied te gaan.

Donderdag was het voor mij al weekend. Ik had ervoor gekozen om een extra lang weekend te nemen en dat was echt wel mega fijn. We moesten heel even weg om wat dingen te doen en toen ging ik gelijk even naar de action. Even kijken wat er nog is voor mijn homegym. Nou dat viel best tegen. Heel veel was er weg maar ik heb wat zeker een verschil gaat maken. Voor mijn homegym heb ik nu twee dumbells van 3 kg en een kettlebell van 10 kg. Natuurlijk deed ik in de avond direct een workout mijn nieuwe aanwinsten. Zo heerlijk om weer deadlifts te kunnen doen en aan de slag te kunnen met oefeningen voor mijn armen met gewichten. Helemaal Happy!

Vrijdag koos ik voor een hele workout voor mijn armen. De workout duurde maar 20 minuten maar ik wist al direct dat ik het de volgende dag zou gaan voelen. Niet mega voelen maar toch gewoon dat ik heb wat gedaan gevoel. Dit gevoel was er dan ook want het afval wegbrengen was direct te voelen aan mijn bovenarmen de volgende ochtend. Heerlijk dat ik de 3 kg gewichten heb gekocht. Zo kan ik met een korte workout een voldaan gevoel hebben en lekker trainen.

Zondag was mijn training echt heel erg lekker. De zon draaide mijn balkon op en waar ik begon met het is nogal fris liep aan het einde het zweet over mijn voorhoofd. Ik had een training van meer dan een uur. Na dat uur wilde ik nog een stukje hardlopen. Gewoon de straat op en neer meer niet maar mijn rechterbeen voelde niet top aan dus de beste keuze was stoppen en het bij de workout houden.

Homegym

De uitbreiding van mijn homegym ben ik heel blij mee. Het is maar een kleine toevoeging en ik hoef niet allerlei dingen te hebben want ik wil zometeen weer lekker naar de sportschool maar toch is dit een fijne toevoeging. Wat heb jij in je homegym en heb je wat gekocht de afgelopen weken om het uit te breiden?