hooikoorts

Active life; hooikoorts en trainen

In de laatste Active life schreef ik over wat rustigere weken ivm met been/rug/bil die weer opspeelde. Ik zorgde hierdoor goed voor de basis. De basis is de rek en strek oefeningen van de fysio doen voor elke workout en veel bewegen. Veel bewegen is met het mooie weer wel makkelijker dan met regen maar de hooikoorts maakt het ook lastiger en op het werk moet ik er echt wel even rekening mee houden dat ik na een tijdje op sta en de benen ga strekken.

Wandelen

Elke dag wandel ik. Dit verschilt in tijd. Het kan in de ochtend vroeg zijn als ik vrij ben maar als ik werk kan het zijn direct als ik thuis kom of na het eten. Het kan zijn dat je me pas om 10 uur in de avond buiten ziet alles heeft te maken met heel veel factoren. Hooikoorts zorgt ervoor dat ik laat ga omdat het dan wat fijner wordt.

De laatste dagen wandel ik niet meer alleen maar gaat mijn vriend mee. We wandelen dan een andere route. Waar ik ga het dorp uit wandel richting de natuur blijft hij graag in het dorp. Samen met hem bekijk ik de huizen en zoeken we naar de katten die in het dorp wonen. Samen wandelen we ongeveer 3 km. Alleen kan ik soms echt blijven wandelen zeker als ik het dorp uitwandel gebeurt dat gemakkelijk. Laatst had ik ruim 7 km gewandeld nou dan kom ik ruim aan mijn stappen voor de dag.

Hardlopen

Het wandelen is voor mij ook zeker een vervanger voor het hardlopen. De hooikoorts is lekker heftig aanwezig en dan ben ik naast snotterig, kortademig en verdraag ik niet al het voedsel. Energie level is dan down en is het gewoon niet verstandig zware activiteiten te doen. Toch wil ik af en toe wat sneller. De oplossing hiervoor; 1 km wandelen en daarna 1 min hardlopen 2 min wandelen en dat 8 keer en 1 km wandelen aan het einde. Andere dagen deed ik 2 min hardlopen 2 min wandelen en 3 min hardlopen en 3 min wandelen. Wat zeker hielp was een buff gebruiken. Niet tegen de kou wat ik in de winter doe maar tegen de pollen en geuren. Het is wel heel warm maar het scheelt echt heel veel.

hooikoorts

Sommige dagen was er zelfs meer mogelijk. Op vrijdagavond deed ik een workout op het balkon. Ik voelde aan alles dat het goed ging, de lucht fijn was en daarom besloot ik lekker te gaan hardlopen. 3 km aan één stuk hardlopen wat was dat heerlijk. Ik vind het best dat het hardlopen niet helemaal top gaat, het ligt grotendeels aan de hooikoorts en daarnaast vind ik het trainen met gewichten gewoon enorm leuk en steek ik ook graag daar mijn tijd in.

Workouts

Van de ene workout krijg ik spierpijn terwijl ik het niet verwacht en van de andere denk ik spierpijn te krijgen maar krijg ik het niet. Snap jij het dan nog? Mijn armen trainen voelt heel zwaar maar blijkt dus toch nog zwaarder te kunnen maar mijn benen kunnen echt killing zijn na een training en dat allemaal gewoon thuis.

Mijn workouts zijn uitgeschreven en zijn afwisselend. De ene dag armen, dan benen, core en er is zeker ook een combi workout. De trainingen kunnen met weerstandsbanden zijn, gewichten, de kettlebel of met eigen gewicht. Het trainen op deze manier vind ik leuk. Het trainen thuis is goed te doen, op het balkon is het heerlijk al moest ik de eerste keren wel even wennen want ja iedereen ziet je bezig maar nu maakt het me echt niks meer uit.

Sportschool

Onze sportschool heeft de mogelijkheid om buiten te trainen maar ik ben nog niet geweest. Ik train nog even thuis hoe goed het er ook uitziet in de sportschool kijk ik het allemaal nog even aan.

Hooikoorts en trainen

De hooikoorts maakt het echt lastiger voor me om te trainen. Er zijn dagen dat ik echt helemaal kapot ben na een dag werken omdat het allemaal veel energie kost. Mijn lichaam vecht continu tegen de hooikoorts. Het houd niet alleen op bij niezen. Niezen, jeuk, snotteren, hoesten, hoofdpijn, benauwd en darmen die reageren op elk eten wat niet top is. Ik pas mezelf dus aan naar wat op die dag kan en op welk tijdstip. Het is niet anders een goed medicijn is er helaas nog steeds niet.

Voor de komende weken wil ik lekker blijven wandelen en kijk ik met mijn trainingen dag per dag wat kan.