Houd afstand

Active life; Houd afstand

Er is geen ontkomen meer aan. Overal gaat het over Corona of COVID-19. Houd afstand want dat wordt ons verteld dat goed voor je is. 1,5 meter tussen elkaar. Het is vreemd om niet iemand te willen passeren in het dorp, de supermarkt of op het werk. Toch moet dit om Corona tegen te gaan. Het sociale leven hoort ook plat te liggen.

Neem Corona serieus en houd afstand

Je leest het goed, ik schrijf hoort plat te liggen. Velen nemen de woorden van onze Minister President niet serieus. Mark Rutte heeft ons toegesproken, waar ik normaal niet zo’n nieuws volger of Mark Rutte kijker ben moest ik nu gewoon kijken wat hij ons te vertellen had. Het is beangstigend wat er allemaal gebeurt. Kijk naar Italië, liever niet maar besef dat het hier ook zo kan worden, of gaan we daar al heen?

Ik weet het niet wat er allemaal gaat gebeuren dus probeer ik zelf me zo veel mogelijk aan de regels te houden. Probeer inderdaad want ik ben niet perfect en zal vast iets niet goed doen uit gewoonte maar ik probeer het wel. Ik ga naar mijn werk met de auto, stap daar uit, houd afstand van mijn collega’s in hoe verre dat kan, afstand van klanten zeker. Na het werk rij ik naar huis en mijn workouts doe ik in en om het huis. Voor de kerk waar niemand komt, op de galerij en in de woonkamer. Hardlopen en wandelen doe ik op tijdstippen dat er bijna niemand buiten is, rond 7:00 of 22:00 uur.

Een volledige lockdown willen we niet. Toch lijkt het dat we daar wel heen gaan op deze manier hoe velen ermee omgaan. Genoeg over hoe ik erover denk, wat ik zelf doe, ik ga vertellen hoe ik de trainingen aanpakte in deze nieuwe vorm.

Houd afstand

Het nieuws houd me bezig

Maandag voelde heel raar. Normaal ga ik trainen, nu reed ik naar huis en het nieuws van de dag hield me bezig. Ik deed niks, niet trainen, niet lezen, echt helemaal niks. Dinsdag vond ik de motivatie om te trainen en dat was echt fijn. Ik heb een uur getraind en ik gebruikte mijn omgeving en de spullen die ik thuis heb. De buitentrap 3x12x op en af, de galerij gebruikte ik voor lunges, mijn springtouw voor warming up maar ook als trx. Binnen ging ik aan de slag op mijn matje met de weerstandsbanden en mijn hoepel.  Na een uur zat de training erop.

Houd afstand

Woensdag had ik het echt nodig om even naar buiten te gaan. Niet direct toen ik thuis kwam na het werk want toen vond ik het te druk. Ik deed wat ik in de zomer altijd doe; naar buiten om 22:00. Even een frisse neus halen. De bloesem in de bomen bekijken en genieten van de rust.

Houd afstand

Naar buiten als bijna iedereen binnen is

Donderdag deed ik een korte workout thuis met de weerstandbanden. Gewoon even wat onderhoudsoefeningen. Naar buiten gaan wordt steeds minder leuk. Boodschappen doen was een hele uitdaging op vrijdag. Er was weinig in de supermarkten en wij hamsteren niet dus moeten we nu echt goed nadenken wat we willen want anders pakken we mis in de supermarkt. Ik ga dus met een plan b en c naar de supermarkt voor of na het werk. Net voor het slapen ben ik nog even wezen wandelen. Bedankt voor de mensen die afstand houden. We liepen met zijn 3e en echt elk minimaal 2 meter bij elkaar vandaan, Dat voelde raar maar ook weer goed dat we het deden.

Zaterdagochtend en het is prachtig weer. Normaal ga ik dan hardlopen maar het is al te druk buiten. Het wordt hoepelen en touwtje springen in de zon. Traplopen en lunges op de galerij. Wat oefeningen binnen in huis en dat was het. Verder veel bank gehangen even niks.

Kan het nog om naar buiten te gaan?

Zondagochtend 5 uur, zou ik gaan hardlopen? Is het egoïstisch om te gaan? Ik denk nog even na. Om 6:55 sta ik buiten, alleen. Het plan is een klein rondje, kijken of mijn normale route kan. Buiten is het stil, ik ren langs de weilanden, richting de surfplas en dan weer richting huis. Naar de warme douche want wat was het koud. Ik ben in totaal drie mensen tegen gekomen op gepaste afstand.

Blij dat ik geweest ben. Dat ik toch ben gegaan was een goede keuze. Een tijd dat bijna iedereen nog steeds slaapt op zondag. Verder leg ik deze dag lekker op de bank, lezen, ontspannen en nog wat huishoudelijke dingen gedaan.

Deze week weer van dag tot dag kijken wat het ons brengt. Ik vind het een onzekere tijd, kwa werk, het normale ritme, alles, maar we komen hier doorheen zeker weten. Ik hou afstand, hamster niet en ga deze week proberen minder me door het nieuws te laten beïnvloeden en zeker door de mensen op social media.

Stay save, stay home en stay healthy.
Houd afstand!