Active life

Active life in 2022

Active life gaat door in 2022. Bewegen is zo fijn maar ik heb zeker wat geleerd van het afgelopen jaar. Trainen heeft een golfbeweging. Die golf kan heel hoog zijn maar heel laag kan die ook komen. Accepteer het wanneer het trainen minder gaat, wanneer er minder energie is en ik pak het trainen daarna veel makkelijker op. Daarnaast hoeft een training niet altijd een uur of langer te duren maar een 10 minuten workout is al een workout. 

Wandelen

Wandelen en ik hebben elkaar in het afgelopen jaar echt gevonden. Het is een moment om lekker bij te kletsen met Nicole, om Pokemon te vangen en challenges te behalen, om een podcast te luisteren of gewoon om lekker buiten te zijn na een dag binnen zitten. Bij wandelen geld bij mij dat het niet uren hoeft maar een half uurtje kan al zo lekker zijn. Een half uurtje is precies een rondje door het dorp als je lekker doorstapt. Dan heb ik een 3 km rondje gewandeld en lekker de frisse lucht opgesnoven. Wel kijk ik uit naar de dagen dat het langer licht gaat worden en ik weer in de avonduurtjes uit het dorp kan om te wandelen. Na wandelen zal hardlopen vanzelf weer komen maar nu maak ik daar toch nog even geen plannen voor.

Workouts

De kleine workouts thuis vind ik heerlijk om te doen. Momenteel volg ik tik tok filmpjes of workouts die op youtube meegedaan kunnen worden. Dit zijn vaak routines en oefeningen die weer terug komen en ik merk dat ik beter in de oefeningen wordt en daarbij sterker. Dit wil ik proberen thuis te blijven doen. Het hoeft niet per se zeven dagen in de week drie is al goed maar het gaat erom dat ik lekker blijf bewegen. Niet uren n de bank hangen en stijf eruit rollen om naar bed te gaan.

Mocht je nog goede tips hebben voor workout video’s die ik  thuis kan doen laat het dan zeker even weten. De workout die ik vooral fijn vind momenteel abs en benen. Abs omdat ik zie wat het met mijn lichaam doet en benen omdat het zo lekker kan branden. Na deze workouts weet ik altijd dat ik lekker bezig ben geweest.

Het verschil met vorig jaar

In het afgelopen half jaar is er echt een knop omgegaan met betrekking tot sporten, bewegen en voeding. Ik ben beter voor mijn lichaam gaan zorgen. Snoep hebben we nog wel in huis maar niet zo veel als dat we in het begin van vorig jaar hadden. Na 9 uur probeer ik niet meer te eten. Zijn we ergens geweest of zijn we ergens dan ga ik niet heel strak hierop want je kan niet altijd helemaal strak leven volgens zelf opgelegde regels. Wanneer ik laat thuis ben moet er gewoon nog gegeten worden dus dan is het dan gewoon direct na het eten niks meer tot de volgende ochtend. Geen ontbijt meer voor mij direct als ik uit bed stap maar rond een uur of 9 a 10 pak ik mijn peentjes en kauw ik deze lekker weg.

De aanpassing die ik gedaan heb met eten en bewegen heeft er al voor gezorgd dat er sinds juni 7 kilo vanaf is. De een zal het zien en de ander zeker niet. Dit komt zeker door de wijdere truien die ik altijd draag. Het gaat mij niet om wat een ander ervan vind het gaat om mijn gevoel en dat ik lekker in mijn lichaam zit. Gedeeltelijk doet dat cijfertje op de wegschaal eraan mee maar vooral het voelt als ik zit sta of beweeg daar gaat het me om.

Het doel voor dit jaar met Active life

Active life staat dit jaar voor mij blijven bewegen bovenaan. Of het nu 10 minuten of een uur is. Kapot gaan of een relaxte yoga sessie het gaat erom dat mijn lichaam actief wordt geprikkeld. Lekker kan ontspannen door actief te zijn en lekker geconcentreerd bezig te zijn. Ik wil blijven opletten op wat ik eet. Sowieso erg belangrijk met wat mijn lichaam wel en niet accepteert. Meer balans hierin krijgen dan aan het einde van het jaar en de zin om eten klaar te maken. Een goede maaltijd en lekker bewegen gaan het beste samen dan een lege maag of een slechte maaltijd.

Dat getal op die weegschaal daar heb ik me een doel voor gesteld. Het doel vorig jaar haalde ik en ik ben al op weg naar het volgende doel maar dat is niet het belangrijkste voor jullie om te weten. Wie weet deel ik het nog een keer. Voor nu weet ik het en voel ik me lekker in mijn vel zonder dat doel te halen dan ben ik meer dan tevreden.

Mocht je willen weten hoe deze Active life verloopt door het jaar heen dan kan je bijna elke week hier wel een update lezen en anders me volgen op instagram.